Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешна есен за "Дреновец", "Бдин" остава в зоната на изпадащите

"Бдин" търси опитни футболисти, "Дреновец" ще подсилва атаката

Снимка: Светослав Цветанов



Завърши есенният полусезон на първенството на Северозападната Трета лига. В последния си, 13-ти мач от надпреварата, видинският "Бдин" отстъпи с 0:2 пред собствена публика от отбора на "Севлиево". Новакът в лигата "Дреновец" завърши 2:2 в гостуването на последния в класирането Ювентус (Малчика).

Видинският футболен отбор ще стартира пролетта от незавидното предпоследно място. Зад "Бдин" в класирането е единствено отбора на Ювентус (Малчика). 13-тата позиция на видинския отбор в класирането е една от изненадите досега. Видинските футболисти завършват есента с 2 победи, 1 равен и 10 загуби, с голова разлика 9:37.

Отборът се нуждае от подсилване и ще търси няколко опитни футболисти през зимата, коментира в равносметката си за полусезона старши треньорът Мартин Методиев.

"Срещу Севлиево съдията ни ощети, въпреки че те са по-класен отбор безспорно. Ние играем с млади момчета, юноши, но ранният гол ни пречупи. Идеята ни беше да обиграваме младоците, разчитайки и на няколко ветерани покрай тях. Обстоятелствата се стекоха по такъв начин, че най-опитните ни футболисти са на по 22-23 години. Ние загубихме на няколко пъти, защото ни липсва рутина в подобни моменти. Целта насетне е да намерим поне трима с опит, със срещи в първенството, а през пролетта да тръгнем нагоре".

Настоящият сезон е дебютен за отбора на "Дреновец" на ниво Трета лига. Футболистите на старши треньора Александър Петров завършват първата част от първенството на шеста позиция, с актив от 20 точки - 6 победи, 2 равни и 5 загуби, голова разлика 19:22. Разликата с втория "Севлиево" е 7 точки.

"За новак, какъвто сме ние, представянето е добро. С оглед на организацията, която имаме, футболистите, на които разчитаме, позицията е закономерна. Все пак искам да отбележа, че ни преследваха травми. Нашият голмайстор Цветан Цветанов пропусна не малко срещи. Ако се радвахме на здраве, може би щяхме да сме позиция или две напред. Целта, която си поставихме, беше между 6 и 8 място. Последният кръг в Малчика се представихме под възможностите си и изпуснахме трите точки. Има втори полусезон, вярваме в силите си, ще търсим и подсилване. Имаме шанс за топ 4. Навън се играе по-трудно, забелязвам и психологическа бариера сред младите ни играчи. Притеснението ще се премахне с времето. Аз забелязвам напредък в последните три гостувания. Атаката се нуждае от подсилване, но Цветан ни липсва, той ни е единственият таран. Затова отстъпваме на водещите атаки в лигата", коментира Петров.

Северозападната Трета лига не е слаба, а равностойна, на мнение е Петров - един от младите наставници в първенството - и предрича обещаващо бъдеще за някои от младите футболисти на Дреновец. Разликата между водачът в класирането "Янтра" и "Дреновец" е 13 пункта, а между 12-тия "Бдин" и "Дреновец" - също толкова.

"Обстановката при нас е нормална. Футболистите осъзнават, че извън терена сме приятели, но на терена аз съм техен наставник. Има дисциплина. Да, наказваме се, санкционираме се, но най-вече си говорим. Виждам липса на един доминиращ тип, какъвто бяха "Етър", "Спартак" в предните години, но другите отбори са с изравнени сили, освен представителите на Малчика и на Видин. Уви, ситуацията във Видин не е добра. Организацията трябва да се подобри, спортно-техническата част се нуждае от мерки. За всеки е болно, че нещата не вървят възходящо. Видинският футбол сякаш е лишен от перспектива. Юношите от Монтана, които дойдоха при нас, имат добри шансове за израстване. Нашият вратар Юлиян Весков играе все по-убедително".

В началото на октомври "Дреновец" отстрани "Бдин" от Купата на АФЛ, а днес за отбора предстои нова среща от надпреварата. Съперник ще е Вихър (Николово). Предвидено е през зимата отборът да се подсили с нови футболисти, казва Петров и споделя впечатленията си от местната публика.

"Александър Кирилов дебютира за нас в последния кръг. Той е офанзивен футболист, бърз е, познат е по видинските терени. Ще търсим още 2-3 попълнения. Днес гостуваме на "Вихър". Предстои да направим анализ с треньорите, за да избистрим целите и зоните, на които ни трябва повече. В Монтана отиваме за победа, разбира се. Публиката при нас е страхотна, едва дали друг отбор се радва на такава атмосфера. Събират се около 500 човека. Входът е свободен".


Отборът на "Дреновец" има амбиции за по-високо ниво, но ще отнеме време.

"С г-н Александров сме говорили, амбицията я има. Нужни са поне още 2-3 сезона, за да се утвърдим, да се обиграем. Мога да кажа, че пътят към професионалния футбол е доста по-труден, отколкото изглежда. Организационно, финансово. Аз признавам, че не съм мислил, че ще бъда треньор. Различно е, защото когато си футболист разчиташ на себе си, а като наставник ръководиш група от 20 човека. Трябва да си най-вече психолог. Аз съм доволен. Ние до 7мия кръг тренирахме по пет пъти в седмицата, а напоследък по три пъти".

Все още няма яснота относно датата на поднояване на първенството, но в първия кръг през пролетта "Дреновец" гостува на Вихър (Славяново), а "Бдин" домакинства на Павликени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Деца се състезаваха по спортен риболов

Под патронажа на кмета на община Криводол Христо Доков се проведе турнир по спортен риболов за деца.  Състезанието, което беше организирано от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, се проведе край язовира в село Галатин. Победител в турнира стана 13-годишният Георги Тонев. На второ място се класира..

публикувано на 10.09.24 в 10:15

"Видабаскет" ще участва в мемориален турнир в Пловдив

Новият сезон за мъжкия отбор на "Видабаскет" започва с турнир в Пловдив на 21 и 22 септември, съобщиха от видинския баскетболен клуб. Видинчани получиха покана за участие в първия мемориален турнир в чест на легендарната баскетболистка Пенка Стоянова. В турнира ще участват домакините от "Локомотив" (Пловдив), "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница)..

публикувано на 08.09.24 в 15:41

13 медала по плуване за ветерани от Враца

Клубът по плувни спортове „Ботев Враца-ветерани" спечели 13 медала на държавното лично и отборно първенство по плуване за бивши спортисти, съобщи шефът на селекцията от града под Околчица Емил Петров. Надпреварата, организирана от Българската мастърс федерация, се проведе между 6 и 8 септември в Сандански. 19 родни клуба изпратиха свои представители, а..

публикувано на 08.09.24 в 15:28

ЦСКА триумфира на турнир в Берковица

ЦСКА спечели турнира по футбол за деца родени след 2015 година в Берковица в памет на „Иван Младенов". Осем отбора спориха за медалите. На финала ЦСКА победиха с 8:1 Ботев /Враца/. Третото място е за Марек /Дупница/ след 4:0 над столичния Академия за футболно развитие. Следващите места заеха Ком /Берковица/, Струмска слава /Радомир/, Академик /Свищов/ и..

публикувано на 08.09.24 в 15:25

Кариана спечели купата на турнира „Кариана къп 2024"

Отборът на Кариана /Ерден/ е победител в турнира по футбол „Кариана къп 2024". На финала ерданчани се наложиха с категоричното 5:0 над Огоста /Бойчиновци/, а в другата среща от програмата Ружинци победи с 4:2 Шурданица /Георги Дамяново/. Пет отбора взеха участие в традиционния турнир в памет на собственика на Кариана – Милан Йосифов. В продължение на..

публикувано на 08.09.24 в 15:16

"Ботев" Враца загуби с 2:3 от "Левски" в контрола

Ботев /Враца/ загуби с 2:3 контрола срещу временния лидер в класирането на Първа лига Левски. Престижният за гостите спаринг се изигра в събота на стадион „Георги Аспарухов. На трибуните беше новият-стар наставник на врачани Христо Янев, който обаче не ръководи отбора. Домакините дръпнаха в резултата с 2 бързи гола до средата на полувремето, дело на..

публикувано на 08.09.24 в 15:09

Врачани карат болиди в Калифорния

Отборът на СТМК Враца, който представя СУ „Никола Войводов", се подготвя усилено за световните финали по автомоделизъм за модели, управлявани от водородна клетка. Пилотите тренират и тестват софтуера, управляващ горивото за Horizon Hydrogen Grand Prix 2024. Световните финали ще се проведат в Лос Анджелис, Калифорния от 9 до 12 септември. България ще..

публикувано на 08.09.24 в 15:06