Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Избирателите в Арчар искат уважение и работа от новия кмет

Снимка: Радио ВИДИН

В най-голямото село от община Димово - Арчар, днес избират кмет на населено място и кмет на община. Гласуването се провежда в 3 секции в селото, изборният ден протича спокойно. В 23-та секционна избирателна комисия избирателите по списък са 672-ма, от тях към 15:00 часа са гласували 245 души. Четирима са гласоподавателите с придружител, обясни председателят на секцията Ганка Илиева:

"Не се изисква по указания документ. Просто по преценка на председателя може да се пусне придружител или не. Не сме допускали придружители на някой, който, примерно, видимо е добре. Това ако е неграмотен съвсем не значи, че има право на придружител, но ако не вижда, ако е трудно подвижен, в такива случаи се допуска придружител."

Ето какви са очакванията на излезлите да гласуват жители на Арчар:

"Много работи в Арчар трябва да се променят. И улиците ни не са добре. Много улици са занемарени... Ще видим, но според мен, много зависи от кмета на общината. Който и да стане кмет на Арчар, ако му дадат пари, ще направи нещо... Искам просто едно уважение елементарно. Искам зимно време да ни обикаля някой, да ни докара некое дръвце, пъртина да ни направи, да може да си ходим ние за хляб спокойно..."

Докато по-възрастните избиратели искат основно спокойно и достойно да изживеят старините си, то младите хора очакват от новия кмет да осигури нови работни места:

"Надяваме се да направи нещо, в смисъл, да осигури работни места... Почти всичко трябва да се промени в Арчар. Трябва да има подобрения вече... Да има работа, да не се излиза извън България... да не ходим по чужбина и да си оставям детето..."

Вижте още

На 1 юни ще заработи лабораторията за PCR тестове във Враца

До края на седмицата се очаква да бъде доставен последният модул от оборудването на новата лаборатория за извършване на PCR тестове, която се изгражда в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца. Лабораторията може да започне работа от 1 юни, обясни изпълнителният директор на здравното заведение д-р Петър Керемедчиев: "Оборудването е тук и е инсталирано...

публикувано на 26.05.20 в 11:12

Още шестима излекувани от COVID-19 в област Видин

Още 6 лица от област Видин са излекувани от COVID-19. Петима от излекуваните са домуващи от Дома за стари хора в село Гара Орешец , а  едно лице е лекувано и изписано от МБАЛ "Света Петка" - Видин.  Данните са на РЗИ – Видин, след обработка на получени  протоколи  от Националната референтна лаборатория.  Към 10:00 часа на 26 май потвърдените..

публикувано на 26.05.20 в 10:48

16 предложения ще обсъди Общинският съвет в Мездра

Този четвъртък /28 май/ от 16.00 часа ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет Мездра при Проект за дневен ред от 18 точки. Местните избраници ще започнат работа с обсъждане и приемане на Програма за управление на община Мездра за мандат 2019 - 2023 година, Отчет за изпълнение на актовете на ОбС за периода ноември 2019 - април 2020 година,..

публикувано на 26.05.20 в 08:46

Отварят детските градини в Лом

Детските градини и ясли на територията на община Лом подновяват работата си от днес, 26 май, съгласно заповед на кмета д-р Георги Гаврилов, при спазване на мерките и указанията на Министерството на здравеопазването и на Министерството на образованието. Детските градини ще работят при строги противоепидемични мерки, според предписанията..

публикувано на 26.05.20 в 07:36

Борят се за живота на дете, пострадало при катастрофа на Е-79

Лекари от столичната болница за спешна медицина "Пирогов" се борят за живота на 7-годишно момиченце, което пострада при катастрофа снощи на международен път Е-79 между ботевградското село Новачене и Мездра. Инцидентът, който блокира за известно време трафика по натовареното шосе, бил предизвикан от турски тир. Камионът смачкал кола,..

публикувано на 25.05.20 в 16:19

От 1 юни отварят детските градини в Берковица

На среща с кмета на Община Берковица Димитранка Каменова и директорите на детските градини на територията на община Берковица бе решено детските заведения да останат затворени до 31.05.2020 година. Четири са детските градини в града. Детски групи има и в големите села – Замфирово, Боровци и Бързия. Една е детската ясла - в Берковица...

публикувано на 25.05.20 в 13:03

Любомир Илиев с грамота от Министерството на културата

Министерството на културата отличи с грамота секретаря на Народно читалище "Цвят - 1870" Видин Любомир Илиев. Тя е за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Признанието е за целия екип на читалището,..

публикувано на 25.05.20 в 09:22