Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Макреш и Ново село гласуват най-активно

Избирателната активност във Видин остава ниска

Снимка: Радио ВИДИН

Избирателната активност в община Видин към 17:30 часа е 31,74%, съобщи председателят на общинската избирателна комисия Павел Петков:

"Гласували са 18018 от имащите право на глас. Активността  продължава да е по-ниска спрямо миналата неделя. Близо 1800 човека по-малко са гласували до момента. Спрямо 2015 година по същото време активността отново в процентно изражение е приблизително еднаква. Жалби и сигнали нямаме постъпили и навсякъде изборния ден протича спокойно. Остават още около два часа. Ако към 20 часа има пред секциите хора, желаещи да гласуват те ще могат да упражнят правото си на глас до 21 часа, но не по-късно. Ние вече започваме финалната подготовка покрай началото на приемането на протоколите на секционните избирателни комисии. Надявам се този път да успеем за няколко часа да обработим всички протоколи и в ранните часове да имаме вече окончателните резултати."

Ето каква е избирателната активност по общини:
Община Кула - 57,57%, гласували 2098 от общо 3644 избиратели по списък;
Община Брегово - 68%, гласували 2994 от общо 4 382 избиратели по списък;
Община Ново село: 72,59%, гласували 1769  от общо 2437 избиратели по списък;
Община Димово - 55,42 %,  гласували 2818 от общо 5085 избиратели по списък;
Община Белоградчик - 48,08 %, гласували 2629 от общо 5 308 избиратели по списък;
Община Макреш - 72,59%, 895 гласували от общо 1236 избиратели по списък;
Община Чупрене - 65,45%, гласували 1002 от общо 1500 избиратели по списък.

В ОИК Брегово са получени 7 жалби и един сигнал, само две от жалбите са приети за основателни. Две от тях са от потребители на услуги в Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически увреждания в село Балей, които твърдят, че не са допуснати да гласуват в подвижна избирателна секция. Жалбите са уважени. Отменено е решението на подвижната секционна комисия, с което не са допуснати да упражнят правото си на вот.
До Общинската избирателна комисия в Брегово е препратен и сигнал, подаден на телефон 112 за неправомерна агитация в село Връв от страна на народен представител. Органите на МВР са установили, че посоченият депутат е разговарял с хора, но не е установено е да е провеждана агитация.
Четири са жалбите в ОИК Макреш, в комисията са получени и два сигнала. Всички те са оставени без уважение.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 април 2024 година

Изплащането на великденските добавки на пенсионерите започва на 26 април, петък. По 100 лева еднократно ще получат хората с пенсии до линията на бедност от 526 лева.  Изплащането на добавките ще се извърши в пощенските станции и ще продължи до 20 май-когато е крайният срок за даване пенсиите за месец май. Жители на квартал "Нов път" във Видин..

публикувано на 24.04.24 в 18:10

В квартал "Нов път" във Видин протестират срещу преместването на избирателни секции

Жители на квартал "Нов път" във Видин протестираха срещу решение на кмета на общината на предстоящите на 9 юни избори в квартала да няма избирателни секции. Иван Илиев , който е сред организаторите, обясни: "Протестираме срещу решението на кмета д-р Ценков да затвори всички избирателни секции в квартал "Нов път", с население от около 20..

публикувано на 24.04.24 в 17:15

Продължава подмяната на стари отоплителни уреди в община Видин

Община Видин подписа административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подмяната на стари отоплителни уреди с алтернативни.   Политиката за по-чист въздух на Община Видин е дългосрочна и цели да разреши проблема с влошеното качество на атмосферния въздух, чрез намаляване емисиите на фините прахови частици,..

публикувано на 24.04.24 в 16:02

Завършва проект за приобщаване на ромите в Монтана и Бойчиновци

2000 души  са преминали  през различните дейности на проекта "Интегрирани подходи за приобщаване и овластяване на ромския етнос в Монтана и Бойчиновци" в  рамките на две години.  За 120 от тях са направени обучения за решаване на конфликти, комуникационни умения и работа в екип.  Изучавали са методи за работа в мултикултурна среда.  Освен..

публикувано на 24.04.24 в 15:30
ВиК- Враца

ВиК Враца отчете дейността си за миналата година

2023-а е една от най-успешните години за Врачанското дружество „Водоснабдяване и канализация"  от неговото създаване. ВиК-Враца о тчете дейността си за отминалата година на общо събрание на съдружниците, съобщиха от компанията.  През годината със собствени средства, по оперативна програма „Околна  среда" и Държавен фонд "Земеделие", ВиК..

публикувано на 24.04.24 в 15:09

Украсиха Вършец за празниците

Пъстра украса радва жителите на Вършец от седмица. Големи арки с цветя, шарени великденски яйца, приказни герои украсяват градинките и тревните площи в централната градска част. Пред сградата на Община Вършец и читалище „Христо Ботев 1900" са разположени 12 великденски яйца, изрисувани от учениците от СУ „Иван Вазов" в града. Поставена е и..

публикувано на 24.04.24 в 14:50

"Цветен литературен салон" ще се проведе във Видин

В читалище "Цвят" ще се проведе "Цветен литературен салон" с участието на творци от Видин и Белоградчик.  Литературният салон е по повод празника на читалището, който се отбелязва на Цветница, обясни Любомир Илиев , секретар на читалище "Цвят": "На "Цветния литературен салон", който е много празничен и много разнообразен от няколко години,..

публикувано на 24.04.24 в 14:39