Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабна промяна във всяко отношение обещава новият кмет на Видин Цветан Ценков

2
Снимка: Радио Видин

Видин има нов кмет. Това е Цветан Ценков. Според паралелното преброяване той печели доверието на 57,8% от имащите право на глас, срещу 39,7% за досегашния кмет Огнян Ценков. 

Минути след обявяването на резултатите новоизбраният кмет даде интервю за Радио Видин. По думите му не е изненадан от победата си в местните избори, а първото нещо, което ще направи като кмет на Видин, е да потърси съдействие от парламентарно представените партии за възстановяване на Стратегията на правителството за Северозапада. Визията му за Видин е през следващите 4 години градът да се превърне в Перлата на Дунав. Цветан Ценков обеща мащабна промяна във всяко едно отношение, включително и в междучовешките отношения в града и смята да работи за това с всички, защото всеки има нужда от подкрепа. Ето какво каза още новият кмет на Видин:

"Видинчани не са случайни граждани. Колкото и да е паднало нивото, без да обиждам когото и да било, във Видин има други нагласи. Видин не е, ако щете и Плевен, ако щете и Монтана. Видин е старопрестолен град и има съвсем друга съдба и ние трябва да се погрижим тези неща да излязат наяве и за Видин да се говори като за Перлата на Дунава, като за един достолепен град, който има своята история и има своите дадености и ние трябва да се възползваме от тях и да започнем да работим с всички. Аз имам приятели и в ГЕРБ, имам приятели и в БСП, крайно време е, и аз лично не се интересувам от конфронтизма, който дори съществува вътрепартийно при тях. Искам да работя с всички. Наистина... 

Аз не съм човек, който ще създава напрежение или някакви други поведенчески характеропатични навици... Аз съм единствения от кандидатите, който се познава лично с министър-председателя и съм в отлични отношения с г-н Борисов от над 20 години. От над 20 години се познаваме и то добре, както се познавам и с г-жа Нинова, от около 15 години. Когато Ви говоря, че аз не играя ролята на тясно партиен човек, то точно това имам предвид. И още тази седмица ще имам среща и с политическите съвети на парламентарно представените политически партии. Ще имам срещи и в Министерски съвет, за да тръгнем най-накрая напред. Грам конфронтизъм няма да има, грам."

Цветан Ценков е роден през 1962 година в град Видин. Завършва ПГ “Цар Симеон Велики”-Видин, Медицинска Академия-София специалност медицина. По-късно специализира кардиология. Преди 20 години създава Медицински център във Видин. Бил е депутат от управляващата партия по времето на НДСВ. Зам. председател е на последния Общински съвет, от гражданско сдружение “Единни за промяна”. Кандидатурата му за кмет на Видин е подкрепена от Местна коалиция - СДС (НДСВ, НА, ЗНС, БЗНС и БДС-Р). 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28