Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Светослав Славчев: "Ще следваме оздравителната финансова програма на община Димово"

Снимка: МРРБ

"Няма да си позволим да омаловажим подкрепата на хората" коментира Светослав Славчев, когото на балотажа за кмет на община Димово подкрепиха  близо 57% от избирателите. С 490 гласа по-малко остана опонентът досегашния кмет Лозан Лозанов, кандидат на ГЕРБ. Светослав Славчев, който беше издигнат от местна коалиция "Новото време“ /"Воля" и ДПС/ заяви, че той и екипът му са участвали в изборите с ясното съзнание за проблемите в общината. Най-сериозният от тях според Славчев, е финансовото състояние на общината.


"Имаме ясна изградена програма, която трябва да реализираме още от първия ден. Има много неща, които не се знаят, вътре в самата администрация, като финансова част, като задължения, които трябва да се уточнят. Започваме да се движим по реда, който сме поставили. Първото е реална оздравителна програма на общината, не програма на хартия а реална- ден по ден, да гоним това, което сме си поставили. При всички положения ще има трудности, но съм убеден, че ще ги преодолеем."


Светослав Славчев е собственик и мениджър на транспортна фирма. Председател е на Общинския съвет в Димово до местните избори през 2015 година, след тях е заместник- председател на местния парламент. 

Вижте още

Мъж почина след катастрофа в село Косово

Катастрофа в  стоманобетонен електрически стълб,  в село Косово,  завърши фатално, съобщават от областната дирекция на полицията във Видин.  В събота, лек автомобил "БМВ", с видинска регистрация, управляван от 33-годишен местен жител, на прав участък от пътя в селото се е блъснал в стълба. Водачът е починал в линейката на път за болницата...

публикувано на 26.05.20 в 11:30

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца отново отваря врати

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца възобновява дейността си от 30 май, събота . Това съобщи координаторът на фондация "Искам бебе" за Северозападна България Здравка Гергова: "Първите прегледи, които ще се случат след извънредното положение, ще бъдат в събота на 30 май. От 10 часа ще приема д-р Явор Малинов. Следващите седмици вече..

публикувано на 26.05.20 в 11:20
Полицейска кола

Две жени пострадаха при побой в Бойчиновци

Мъже на 32 и на 29 години от София и село Селановци нахлули в частен дом в град  Бойчиновци, където нанесли побой на две жени, съобщават от полицията в Монтана. Инцидентът се е случил вчера около  10:00 часа. Мъжете с а повредили 2 метални врати на жилищен имот за да влязат, след което нанесли побой на 49-годишна местна жителка и 30-годишната ѝ дъщеря..

публикувано на 26.05.20 в 11:18

На 1 юни ще заработи лабораторията за PCR тестове във Враца

До края на седмицата се очаква да бъде доставен последният модул от оборудването на новата лаборатория за извършване на PCR тестове, която се изгражда в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца. Лабораторията може да започне работа от 1 юни, обясни изпълнителният директор на здравното заведение д-р Петър Керемедчиев: "Оборудването е тук и е..

публикувано на 26.05.20 в 11:12

Още шестима излекувани от COVID-19 в област Видин

Още 6 лица от област Видин са излекувани от COVID-19. Петима от излекуваните са домуващи от Дома за стари хора в село Гара Орешец , а  едно лице е лекувано и изписано от МБАЛ "Света Петка" - Видин.  Данните са на РЗИ – Видин, след обработка на получени  протоколи  от Националната референтна лаборатория.  Към 10:00 часа на 26 май потвърдените..

публикувано на 26.05.20 в 10:48

16 предложения ще обсъди Общинският съвет в Мездра

Този четвъртък /28 май/ от 16.00 часа ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет Мездра при Проект за дневен ред от 18 точки. Местните избраници ще започнат работа с обсъждане и приемане на Програма за управление на община Мездра за мандат 2019 - 2023 година, Отчет за изпълнение на актовете на ОбС за периода ноември 2019 - април 2020 година,..

публикувано на 26.05.20 в 08:46

Отварят детските градини в Лом

Детските градини и ясли на територията на община Лом подновяват работата си от днес, 26 май, съгласно заповед на кмета д-р Георги Гаврилов, при спазване на мерките и указанията на Министерството на здравеопазването и на Министерството на образованието. Детските градини ще работят при строги противоепидемични мерки, според предписанията..

публикувано на 26.05.20 в 07:36