Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Славчев: "Ще следваме оздравителната финансова програма на община Димово"

Снимка: МРРБ

"Няма да си позволим да омаловажим подкрепата на хората" коментира Светослав Славчев, когото на балотажа за кмет на община Димово подкрепиха  близо 57% от избирателите. С 490 гласа по-малко остана опонентът досегашния кмет Лозан Лозанов, кандидат на ГЕРБ. Светослав Славчев, който беше издигнат от местна коалиция "Новото време“ /"Воля" и ДПС/ заяви, че той и екипът му са участвали в изборите с ясното съзнание за проблемите в общината. Най-сериозният от тях според Славчев, е финансовото състояние на общината.


"Имаме ясна изградена програма, която трябва да реализираме още от първия ден. Има много неща, които не се знаят, вътре в самата администрация, като финансова част, като задължения, които трябва да се уточнят. Започваме да се движим по реда, който сме поставили. Първото е реална оздравителна програма на общината, не програма на хартия а реална- ден по ден, да гоним това, което сме си поставили. При всички положения ще има трудности, но съм убеден, че ще ги преодолеем."


Светослав Славчев е собственик и мениджър на транспортна фирма. Председател е на Общинския съвет в Димово до местните избори през 2015 година, след тях е заместник- председател на местния парламент. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В петък заседават комисиите към Общински съвет- Кула

Всички постоянни комисии към Общинския съвет в Кула ще заседават едновременно на 26 юли /петък/ по 8 точки. Ще бъде разгледана докладна записка, внесена от кмета на общината - Владимир Владимиров , относно включване на СУ „Васил Левски" – гр. Кула в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025 г. Съветниците ще..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

Деца от Видин учиха как да пазят гората

Деца от  детска градина "Славейче " във Видин учиха как да пазят гората и нейните обитатели. Откритият урок се проведе със съдействието на Р егионалната дирекция по горите в Берковица ,  Държавно горско стопанство Видин и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин.  Под формата на игра децата се запознаха с дивите..

публикувано на 24.07.24 в 13:36

Чужденец причини катастрофа на Петрохан и избяга

Водач, причинил ПТП с материални щети в прохода „Петрохан" и напуснал местопроизшествието, е установен и санкциониран със съдействието на служители на РУ Костинброд, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Сигнал за катастрофа в Петроханския проход е получен около 16 часа вчера, но  единият водач е напуснал и продължил движението си в посока град София...

публикувано на 24.07.24 в 12:23

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" ще се проведе в село Слатина

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" и 12-та поред земляческа среща ще се проведат на 27-ми юли (събота) в село Слатина , община Берковица. Организатори са кметството в Слатина, местното читалище  "Христо Ботев" и Община Берковица.  Фестивалът се провежда за втора поредна година и в него ще участват 160 танцьори, каза за Радио..

публикувано на 24.07.24 в 11:16

Режим на водата заради авария на водопровод в Манастирище и Хайредин

Авария по водопроводната мрежа е причина за режим на водата в селата Манастирище и Хайредин, област Враца. От почти месец жителите на двете села имат проблем с водоснабдяването. Проблемът не е свързан с горещините или количеството вода, добивана от помпената станция, а със сериозна авария в района на Манастирище, която ВиК не може да открие,..

публикувано на 24.07.24 в 09:59

Три пожара гасиха видинските огнеборци

На три сигнала за пожари са реагирали огнеборците през изминалото денонощие, съобщават от ОД на МВР- Видин. Пожарите са без нанесени материални щети.  Екипите гасили запалени отпадъци в гр. Белоградчик  и запалени сухи треви в землището на с. Гъмзово. След полунощ е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Цар Асен I“ във Видин...

публикувано на 24.07.24 в 09:47

Обявяват сроковете за прием след седми клас в училището в Кула

На 25 юли от средното училище в Кула ще обявят записаните и броя на незаети места в 8 клас за учебната 2024/2025 специалност "Икономическа информатика".  До края на днешния ден класираните на втори етап трябва да се запишат с оригиналните документи. Класираните момчета  са 11,  8  са  момичетата.  За неуспелите да се класират или  са..

публикувано на 24.07.24 в 08:45