Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев и Витоша завършиха 1:1

Безобразната игра в защита продължи да пречи на Ботев да върви напред в класирането на Първа лига. Нелепа грешка лиши от три точки врачани срещу абсолютния аутсайдер в елита Витоша /Бистрица/. В края на мача "тигрите" можеха и да си тръгнат с трите точки.

Първата опасност дойде в 9-та мин., когато Гаджев стреля към вратата на "тигрите", а топката премина на сантиметри край целта.

В 16-та мин. Симеон Мечев бие силно, вратарят Християн Василев първо отби, а след това хвана топката. Секунди по-късно и Валери Божинов опита да открие резултата, но шутът му с десния крак срещна тялото на вратаря.

В 29-та мин. Василев спаси коварен изстрел на Петър Атанасов от пряк свободен удар, а в 41-та мин. се справи и с чистата ситуация, създадена от Божинов – нападателят свали топката на гърци след центриране и би от упор, но стражът на "тигрите" пак се справи.

В 45-та мин. най-сетне Ботев откри – Валери Домовчийски се разписа от дузпа. Наказателният удар беше отсъден от Станимир Тренчев заради нарушение на Лъчезар Котев срещу Симеон Вечев, което гостите дълго оспорваха. Това не попречи на Домовчийски да вкара и да направи разликата между двата тима.

Второто полувреме започна с по едно положение за двата тима.

Първо Григор Долапчиев не засече добро центриране пред вратата на Костов, а секунди по-късно Валери Божинов отново не успя да преодолее Християн Василев.

В 74-та мин. "тигрите" изравниха резултата, чрез Запро Динев. Бившият халф на врачани Атанас Кабов, който играе за бистричани пресече слаб пас на Андреас Васев към вратаря Красимир Костов и върна топката по трева към връхлитащия Динев, който изравни и поля със студен душ публиката.

В заключителните минути "тигрите" изпуснаха да си тръгнат и с трите точки. В 88-та мин. Лъчезар Котев стреля към вратата отблизо, но не уцели целта.

В последните секунди на срещата Георги Амзин дори вкара гол за гостите, но попадението беше отменено от съдията Тренчев, като повторенията показаха, че решението му е правилно.

В този мач за Ботев започнаха: Костов, Лясков, Иванов, Миланов, Васев, Вълчев, Мечев, Гаджев, Атанасов, Домовчийски и Божинов.

За Витоша играха: Василев, Гочев, Бонев, Купенов, Иванов, Амзин, Качилов, Котев, Садула, Кабов и Долапчиев.

След този мач "тигрите" увеличиха аванса си на 4 пункта, докато врачани имат 13 точки и вече са 11-и.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Кимия Ализаде със златен медал от европейското по таекуондо

Натурализираната иранка Кимия Ализаде донесе първи медал за България.  Придобилата БГ-паспорт и станала врачанка състезателка стана европейски шампион по таекуондо в Белград.  В сръбската столица Ализаде направи фурор и спечели 10 рунда. Тя беше безупречна в категория до 62 кг при жените и заслужено се окичи със златния медал. Родената в Иран..

публикувано на 14.05.24 в 07:05

Ботев (Враца) все по-близо до спасението

Ботев /Враца/ спечели важни 3 точки по пътя към спасението си в елита, след като победи с 1:0 Хебър в мач от 32-ия кръг на Първа футболна лига.  Единственото попадение реализира Марко Мажуга в 33-та мин. Той реализира след асистенция на най-добрия за домакиите на терена Клери Сербер.  Французинът можеше и да се превърне в антигерой за своите, след..

публикувано на 13.05.24 в 22:05

Купа за видинчанки от държавното по джудо

Състезателките на видинския клуб "Борба, самбо, джудо" заслужиха купа от Държавното отборно първенство по джудо за девойки младша възраст. На състезанието в Перник възпитаничките на старши треньора Пламен Петров победиха отбора на "Слава" Монтана, но след това отстъпиха на бъдещите шампионки от СК "Хаджи Димитър" Сливен. В репешажите обаче се наложиха над..

публикувано на 13.05.24 в 12:21

"Ботев 2012" спечели купа от турнир по баскетбол

Женският отбор на "Ботев 2012" спечели силен турнир по баскетбол, проведен в София. Изпълнителният директор на клуба Христо Илиев похвали за старанието всички състезателки. Врачанки вдигаха купата, след като постигнаха 4 поредни победи, съответно над "Политехника" /Дупница/ с 86:61 точки, над белгийския Оликса Тайгърс със 77:67 пункта и над столичния..

публикувано на 13.05.24 в 11:58

Борец от Враца с медал от международен турнир

Състезателят на СК Ботев 93 от Враца - Калоян Иванов завоюва бронзов медал в категория 48 кг, възраст U17 на международния турнир в Румъния.  Състезанието в северната ни съсадка беше последна проверка на националния ни отбор за кадети преди предстоящото Европейско първенство.  В турнира взеха участие 20 страни.

публикувано на 13.05.24 в 11:45

"Монтана" с равенство срещу "Дунав"

Футболистите на "Монтана" завършиха 1:1 при гостуването си на "Дунав" (Русе) в среща от 32-ия кръг на Втора лига.  В 14-та минута Никола Борисов изведе напред "монтанци", като прати топката в мрежата на Даниел Николов след заучено положение. Малко преди почивката Ндуалу Пахама възстанови равенството 1:1. Още в самото начало на срещата Антон..

публикувано на 13.05.24 в 10:30

"Кула 04" е новият шампион

Отборът на "Кула 04" спечели Областната футболна група на Видин, Сезон 2023/2024. В последния кръг на първенството възпитаниците на треньора Пенко Йончев разгромиха с 10:1 като гости "Рациария" Арчар и заслужиха шампионската купа. В друга среща от кръга настоящият шампион "Ботев" Грамада изненадващо отстъпи като домакин на "Тимок" Брегово с 2:3 и завърши..

публикувано на 12.05.24 в 20:57