Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Д-р Владимир Владимиров: Продължаваме започнати проекти в община Кула

Снимка: Радио ВИДИН

Само преди няколко дни приключиха едни много важни за община Кула избори. Изборната кампания беше жестока, в истинския смисъл на думата, но в Кула винаги е имало отговорни и работливи граждани. Като поставим техния интелект над всички политически и конюнктурни интереси, ние ще постигаме повече и ще вървим напред. Битката бе спечелена от д-р Владимир Владимиров, старият- нов кмет, който започва своя трети мандат. Според думите му, този мандат ще бъде посветен на идеята да развиваме още нашия град и общината-  да бъдат по- хубави, по- скъпи за нас, с повече работни места, по- добро образование, социални услуги, здравеопазване и грижа за децата и възрастните хора. Според д-р Владимиров пътят пред община Кула и нейните жители е път на единството. Предстои упорита работа, справяне с икономически и социални предизвикателства и баланс между различните сфери на съвременното общество. В този път трябва да сме заедно. Очаква се от новоизбраните общински съветници отговорност и сериозна работа, а от гражданите-  доверие, подкрепа и активно участие във всички общински дела. Нужно е да преодолеем различията си и да търсим общия успех в името на Кула. Работата през новия мандат ще бъде насочена към продължение на започнати успешни проекти, реализиране на оформени идеи и развитие на добри практики.


Вижте още

Снимката на 26 юли 2021 година

Откриха официално Десетия фестивал на изкуствата "Дунавски Вълни". Програмата на събитието започва с  концерта "Дунавски валс" на Симфониета - Видин, от  19 ч., на сцената на Летния театър в крепостта "Баба Вида". Регионалната дирекция за национален строителен контрол -Софийска област наложи г лоби на изпълнителите на ремонта на пътя..

публикувано на 26.07.21 в 18:05

Глоби за изпълнителите на ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград

Регионалната дирекция за национален строителен контрол -Софийска област, глоби участниците в ремонта на пътя Ребърково-Лютидол-Ботевград, съобщават от РДНСК. Санкциите са след проверка на дирекцията за строителен контрол н а 09.07.2021 г. В участъка на територията на Софийска област от км 8+750 до км 33+040, е установено, че строежът се изпълнява..

публикувано на 26.07.21 в 16:58

Без възможност за PCR тест в неделя във Видин

Слушател на радио Видин от село Дражинци сигнализира, че никъде във Видин, в неделния ден, не са успели да направят PCR тест за коронавирус на негова племенница, която се е завърнала от чужбина.  Илиян Стаменов се притеснява, че може да бъде наложена 14-дневна карантина на племенницата му. Той и семейството му са възмутени, че няма нито един дежурен..

публикувано на 26.07.21 в 15:19

По-малко безработни в Северозападна България през юни

10,8% е р авнището на регистрираната безработица през юни, по данни на Регионалната служба по заетостта в Монтана, за трите области – Монтана, Видин и Враца. Спадът на годишна база е с 3,6 процентни пункта – от 14,4% през юни 2020 г., а намалението спрямо предходния месец е с 0,5%. Регистрираните безработни през месеца са 18 687, което е с..

публикувано на 26.07.21 в 13:18

Близо 4000 се възползваха от мярката 60/40 в Северозапада през юни

3750 работещи от Монтана, Видин и Враца получиха средства по мярката 60/40. Финансовите стимули от държавата са изплатени за месец юни, уточняват от Регионалната служба по заетостта в Монтана. Мярката "Запази ме", финансирана по ОП "Развитие на човешките ресурси" и финансовия механизъм "React-EU", за подпомагане на заетите лица в принудителен..

публикувано на 26.07.21 в 13:12

Ремонтират пътя за Вършец през Сумер

Започна текущ ремонт на третокласен път 162 за Вършец. Участъкът е в много лошо състояние, обясни за радио Видин кметът на общината Иван Лазаров: "Много компрометиран участък, много критичен. От дълги години кореспондираме с Областно пътно управление и подаваме сигнали, информация и искане за основен ремонт на този път, но е много сложна..

публикувано на 26.07.21 в 13:01

Приеха Програмата за управление на отпадъците в Ново село

Общинският съвет на Ново село прие  Програмата за управление на отпадъците за периода 2021 – 2027 г. Приетият документ е редактиран вариант на отхвърлената през юни Програма, поради липса на конкретика. В него има изготвен план за действие през целия период със срокове, очаквани резултати и индикатори за изпълнение на плана. Развита е подробно и..

публикувано на 26.07.21 в 12:39