Радио ВИДИН с награда на библиотечната общност

Радио ВИДИН беше отличено от Фондация "Глобални библиотеки". Наградата е в категория регионална медия, за принос в поставянето и разработването на теми за проблемите, предизвикателствата и възможностите, свързани с развитието на обществените библиотеки. Наградата получи Гергана Панова, главен редактор на Радио ВИДИН.

"Нашата награда беше в най-оспорваната категория, която включваше още пет регионални медии, освен нашата. Наградата се връчва на регионална медия, която е отразявала теми и проблеми с библиотеките. Нашата номинация е подадена от трите регионални библиотеки - във Видин, Враца и Монтана. Ние следим това, което правят те, защото сме уверени, че работата им е важна за хората, когато те са информирани и знаещи, те могат да взимат по-добри решения и да живеят по-добре. Ще продължим да следим какво правят тези институции и ще осведомяваме хората. Поздравявам колегите за този общ наш успех". 

Годишните награди на Фондацията „Глобални библиотеки“ се присъждат на конкурсен принцип, в няколко категории: медии,  спомоществовател и публична институция. Отличията се връчват на организации, които подпомагат усилията на библиотеките за приобщаването на българските граждани към информационното общество и осигуряването на равен достъп до информация, култура, знание и услуги чрез мрежата от обществени библиотеки в страната. Третите годишни награди на  Фондация "Глобални библиотеки" бяха връчени на тържествена церемонияи, в рамките на ежегодния Национален форум „Библиотеките днес“.

Знакът на наградата е стилизирано пластично изображение, изработено от художника Павел Божерянов.

Галерия

Вижте още
враца мито орозов правил файтони

Раздадоха призовете на името на Мито Орозов във Враца

На тържествена церемония в чест на 160- годишнината от рождението на Мито Орозов, Търговско-промишлената палата връчи призове за "Новаторство, индустриален подем и социална отговорност“, носещи името на видния врачански индустриалец. Гост на събитието бе кметът Калин Каменов, който благодари на присъстващите за подкрепата и работата им за..

публикувано на 06.12.19 в 08:09

Снимката на 5 декември 2019 година

Демонстративно пожаро-тактическо занятие за действия при пътнотранспортни произшествия се проведе във Видин, по повод Международния ден на доброволеца.  Целта е синхронизиране на действията и координацията на съвместните екипи при тежък пътен инцидент, обясни Димчо Горанов, началник група оперативен център към РДПБЗН. Пожарникари и доброволци от..

публикувано на 05.12.19 в 18:05

С културни и спортни събития отбелязват празниците в Мездра

Изготвена е програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. В нея са включени 10 културни и спортни събития. По традиция началото на празничните прояви ще бъде поставено на 9 декември (понеделник) от 17:30 ч. със запалване на светлините на коледните елхи на площад „България“ и в Археологически комплекс „Калето”. Сред останалите..

публикувано на 05.12.19 в 16:54

Тежка катастрофа отне живот

Жена загина при тежка катастрофа, станала към 14.30 часа на днес на международния път Е79.  Според очевидци катастрофата е била предизвикана от шофьорка на средна възраст, която е изпуснала остър завой малко преди кръстовището за Ребърково. Движещата се от София към Враца жена се е забила в идващ насреща камион, натоварен с пелети...

публикувано на 05.12.19 в 16:09

Продължава събирането на капачки в Монтана

Два тона капачки от пластмасови бутилки събраха в Младежкия дом в Монтана.  Кампанията “Капачки с мисия” е съвместна с болницата в Монтана. Тя стартира официално през февруари, но още от края на 2018 година се събират капачки и бутилки от жителите на града.  Целта е да се осигурят средства за закупуване на апаратура за родилно отделение, уточни..

публикувано на 05.12.19 в 16:04

Общината във Видин ще тегли кредит заради финансова корекция по проект

Община   Видин ще тегли заем от от фонд "Флаг“ заради финансова корекция по договора за реконструкция на централната градска част. Решението за сключване на договора за кредит е прието на извънредно заседание на Общинския съвет. Реконструкцията, която е финансирана по опертивна програма "Региони в растеж", приключи на 27 ноември. Финансовата..

публикувано на 05.12.19 в 15:52

Изложба на живописвани пластики откриха в Роман

В Народно читалище „Христо Ботев - 1907” - гр. Роман беше открита самостоятелна изложба „Цветя и дантели” на Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и художествена галерия“ в Община Мездра. Проявата е от програмата на Община Роман за Коледно-новогодишните празници. Експозицията „Цветя и дантели” включва 24 живописвани пластики с..

публикувано на 05.12.19 в 14:10