Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Огнян Ценков: Община Видин е финансово стабилна

Снимка: Радио ВИДИН

Община Видин е финансова стабилна и с много усилия е преодолян финансовият дълг от 21 млн. лева. Финализират се значими проекти по европейски и национални програми. Завършваме един успешен мандат и излизаме от община Видин със своя авторитет и достойнство. Така коментира 4-годишния си мандат като кмет на Видин Огнян Ценков. Днес ръководството на Община Видин даде заключителна пресконференция, на която представи най-важното от свършената работа през мандат 2015-2019 година:


"Дадохме своя дял за сбъдването на една от многогодишните мечти- Видин да е университетски град. Модернизирахме образованието, придобихме собствеността на емблематични културно-исторически сгради. Разкрихме нови звена, подкрепяхме младежките дейности, спорта и туризма. Запазихме традициите в културния календар, разкрихме нови събития, като Летните вечери на операта и балета, Ретро парада на старите автомобили. Подобрихме качеството на социалните услуги и административното обслужване, въведохме електронното обслужване и много други"- посочи Огнян Ценков.

Приемствеността е много важна за успеха, с тези думи Огнян Ценков завърши заключителната си пресконференция, преди да предаде властта на новоизбрания кмет на община Видин д-р Цветан Ценков.Вижте още

Снимката на 28 септември 2020 година

"Ела при нас, открий таланта си" - с тази покана видинското читалище "Цвят" се обръща към всички, които обичат изкуствата и желаят да се включат в школите на културната институция. Целта е да се популяризират клубовете към читалището и се представят новите школи. Тази година се разкриват две нови - по приложни изкуства и аеробика за деца...

публикувано на 28.09.20 в 18:00

Център за обществена подкрепа в Берковица търси деца с умения

"Нека те открием"- това е новата кампания на Центъра за обществена подкрепа в кв. "Раковица" - Берковица. Идеята всяко дете да има шанс да даде най-доброто от себе си се ражда  от постоянните срещи на директора Теодора Генова и на социалните работници с много деца и младежи от семейства в риск или със здравословни проблеми.  Екипът вижда много..

публикувано на 28.09.20 в 16:39

Има търсене, но няма предлагане на пазара на имоти във Видин

Има търсене на пазара на имоти във Видинско, но няма предлагане, п о данни брокери от Видин.  Няма промяна в цените от началото на годината, и при наемите, и при покупко-продажбата на имоти. Новите оферти идват с по-висока цена, но тя се определя от състоянието, каза за Радио ВИДИН брокерът Катя Цветкова. Според Мария Иванова, която предлага за..

публикувано на 28.09.20 в 16:30

Третокласници от ломско училище учат онлайн заради карантина

Дни след началото на учебната година третокласници от  ломското начално училище "Никола Първанов" преминаха на онлайн обучение. Заради положителна проба на коронавирус, н ачална учителка и  класа й от 23 -ма ученици са поставени под домашна карантина, съобщиха от РЗИ Монтана.  В училището са извършени всички необходими действия от Плана..

публикувано на 28.09.20 в 16:04

Предлагат митрополит Кирил за почетен гражданин на Видин

Четири предложения за удостояване със званието "Почетен гражданин на Видин" са внесени в Общинския съвет. Предложенията ще се обсъждат на предстоящото в петък заседание. По традиция почетните звания се връчват на празника на града- Димитровден.  Предложенията са от председателя на временната комисия по символика към Общинския съвет Веселка..

публикувано на 28.09.20 в 15:56

Въвеждат нова услуга за туристите в Белоградчик

Нова услуга ще въвеждат в община Белоградчик- ползване на аудиогид на територията на Белоградчишка крепост и Пещера "Магура". Решението за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги е внесено за разглеждане от Общинския съвет. Редовното заседание е насрочено за 30 септември.  Проектът за..

публикувано на 28.09.20 в 14:55
МБАЛ

26 активни случаи с COVID-19 във Врачанско

139 са общо регистрираните случаи на болни от Коронавирусна инфекция в област Враца. По данни в Единния информационен портал, към дата 26.09.2020 г. има един нов заболял. Става въпрос за 56-годишна жена от Враца, която е на домашно лечение. Към 27 септември са обявени 6 новорегистрирани положителни за COVID-19. Това са 5 мъже, на..

публикувано на 28.09.20 в 14:03