Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Иванела Андреева: Вместо 50 имаме 140 електронни административни услуги

Снимка: Радио ВИДИН

Администрацията на община Видин влиза в 21 век с електронно управление и услуги. Към момента има изградена WI FI връзка със всички населени места, присъединени към деловодната система на Общината, съобщи пред медиите Иванела Андреева, секретар на Община Видин.


"Както знаете, бяхме пилотни по електронно управление. Тествано е и работи. Вместо 50 имаме 140 електронни административни услуги, достъпни на новия федериран портал на общината. Има малки довършителни работи по отношение на стандартните услуги. 140 административни услуги, предоставени от общината са 137 стандартни и 3 от тях се предоставят по време на изборен процес."


На пресконефернията стана ясно, че В 16 от селищата има WiFi, който ще бъде пуснат свободно за достъп в централната им част за ползване от гражданите. По инициативата WiFi4EU, където процесът е финализиран, ще бъде изградена голямата зона в Крайдунавския парк на Видин и зони в 3 от най-големите населени места, тъй като има определени ангажименти, които следва да бъдат изпълнени по отношение на ползваемост на безплатния интернет от населението на съответната територия. 


"Остават 14 населени места и нашата идея беше с бюджет 2020 за тях да се осигури WiFi, който няма да е 4EU, но гражданите ще могат да ползват в централните части." 


Процесът е напълно завършен по отношение на подаването на заявлението за електронна административна услуга. Личните данни на гражданите, които ползват услугите, са защитени, увери Иванела Андреева.


Вижте още

Снимката на 14 август 2020 година

Образите на светите братя Кирил и Методий ще бъдат изсечени върху ствола на изсъхнало вековно дърво пред видинско училище, което носи техните имена. Автор на скулптурата е Марин Вардолов-Мичо. Три четвърти от заетите у нас сменят работното си място, заради ниския размер на възнагражденията, показва проучване. Текучеството на работна сила е..

публикувано на 14.08.20 в 18:00

Малкият Станимир от Видин се нуждае от средства за операция

7- годишният Станимир от Видин е с диагноза детска церебрална парализа, а семейството му очаква дата за операция на момчето в чужбина. За да замине, са необходими 7 500 евро , които са непосилни за близките му .   Преди година и половина Станимир, който е в инвалидна количка, претърпява операция в Австрия, с надеждата, че той ще може  да..

публикувано на 14.08.20 в 17:13

Променят разписанието на градски автобус във Враца

Градска линия №9  във Враца ще се движи с удължени курсове от 17 август /понеделник/ , съобщават от пресслужбата на общината.  Промяната в разписанието има за цел да осигури транспорт и допълнително удобство за гражданите. Оптимизацията на разписанието касае последните курсове на градска линия №9, като последният от спирка ж.к. "Дъбника" ще..

публикувано на 14.08.20 в 16:30

ГЕРБ-Монтана не подкрепя Цветан Цветанов

Цветан Цветанов няма да получи подкрепата от хората на ГЕРБ в Монтана , убеден е народният представител и областен координатор на паритята инж. Дилян Димитров . Бившият втори в ГЕРБ е провел срещи в региона за учредяване на новия си политически проект "Републиканци за България". "Моето мнение е, че той няма никакъв шанс да..

публикувано на 14.08.20 в 16:18

Жители на Монтана разчистиха сметище и направиха нова детска площадка

Кметът Монтана Златко Живков посети новата детска площадка  на брега на река "Огоста", на мястото на която имаше  голямо сметище. То е вече е почистено. "Благодаря на Ирина, на момичетата и на момчетата, които са направили това нещо тук. Благодаря на всички. Това нещо трябва да го пазите.", каза  Златко Живков ...

публикувано на 14.08.20 в 15:28

Българи в Чикаго дариха лаптопи на библиотеки в Северозапада

Три лаптопа дари българската общност в  град Чикаго (САЩ) на регионалните библиотеки във Видин, Враца и Монтана. Средствата са събрани на традиционния годишен бал на българите, живеещи в Чикаго. Лаптопите пристигнаха в България в края на  месец юли , обясни Мадлен Аспарухова, ПР на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" - гр. Видин :..

публикувано на 14.08.20 в 15:09

Първа копка за ремонт на пътя Благово- Боровци

Направиха първа копка за ремонт на пътя от Боровци до Благово. В момента трасето е натоварено, заради преминаването на ТИР-те през прохода "Петрохан". Отсечката от 7.7 км е в окаяно състояние. Ремонт не е правен с години, оплакаха се жители на монтанското село Благово . "От дълго време пътя не е ремонтиран... В много лошо състояние е - на..

публикувано на 14.08.20 в 14:30