Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП-Враца с реакция след инцидент в Борован

Снимка: Жоро Александров


От областното ръководство на БСП във Враца определиха станалото снощи в Борован – запалването на гаражната врата на избран за общински съветник техен представител, за груб опит за политически натиск при формирането на мнозинство в местния парламент.  Съобщение за инцидента е подадено в РУ- Б.Слатина около 22.00 ч. на 7 ноември. От извършеният оглед е установено, че са увредени около 2 кв. метра от дървена врата на гаража, образувано е досъдебно производство, информираха от ОД на МВР-Враца. 


Областният лидер Иво Лилов, общинският председател в Борован Петър Станев и депутатът Анастас Попдимитров дадоха извънредна пресконференция, на която осъдиха инцидента срещу Пламен Петров.

"Това ли е отборът на Борисов в Борован – съставен от момчета, които не са научили нищо след 90-те години на миналия век и със същите прийоми въздействат на общественото мнение и формират политическо поведение." Попита областният лидер на червените. Иво Лилов допълни, че Борован не се превръща в новото Галиче.

Общинският председател на столетницата в Борован Петър Станев разясни, че преди заседанието е имало предложение той да бъде номиниран за председател на местния парламент, а петимата от Местна коалиция, подкрепила кмета Десислава Тодорова, са щели да подкрепят неговата номинация. Предложението трябвало да направи Пламен Петров, чиято врата пламнала вечерта преди клетвата.

"Снощният акт не е вандалски, а опит за сплашване и намеса при формирането на мнозинство в общинския съвет. Тъй като ГЕРБ имат 5 гласа, чрез атаката срещу Пламен Петров се цели да се парира избора на председател на общинския съвет", разясни общинският шеф на червените Петър Станев.

„Надявах се предизборните страсти да са отминали, но чудатостите продължават. Някой иска да върне Борован 25 години назад. Очакваме от полицията да си свърши работата“, каза  Анастас Попдимитров, който обеща да внесе заявление до директора на ОД на МВР старши комисар Янколов, от когото да научи какви действия е предприело МВР срещу извършителите на посегателството.

Иво Лилов уточни, че ще бъде осигурена охрана на Пламен Петров и семейството му и че се надява той да събере сили и кураж, за да гласува на започващото от 16 часа заседание на местния парламент.

"Има ли воля държавата да спазва законите. Очакваме от министър Аврамова и областния управител Николова да докладват на премиера за инцидента в Борован, а от Борисов – да покаже как трябва да реагира един министър-председател", допълни Иво Лилов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 17 април 2024 година

12 състезатели на видинските клубове по бокс, самбо и джудо, лека атлетика, ММА и кану-каяк бяха наградени от кмета на Общината д-р Цветан Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова с грамоти за високи спортни постижения от началото на годината.  Предстои изграждането на още един паркинг във Враца , съобщиха от общинската управа...

публикувано на 17.04.24 в 18:00

Две общински избирателни комисии в Монтанско са с нови председатели

Смениха председателя на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм . Промени има и в избирателната комисия в Бойчиновци . Валери Димитров е новият председател на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм, реши Централната избирателна комисия. Промяната е направена след постъпило заявление до ЦИК от областния координатор на ГЕРБ – СДС в..

публикувано на 17.04.24 в 17:12

Дискусия за отношението към уязвимите общности се състоя във Видин

Дискусия за ролята на гражданските организации на уязвими общности за противодействие на дискриминацията се проведе във Видин . Инициатор е сдружение „Организация Дром“. Представени са резултатите от проучване за образа на малцинствените и уязвимите групи в българските медии, каза Таня Кълцева от организацията. "Днешната среща е част от..

публикувано на 17.04.24 в 16:28

Експерт по кариерно ориентиране се срещна с ученици в Мездра

Експерт от Центъра за кариерно ориентиране във Враца  гостува на СУ „Иван Вазов” в Мездра .   Ерика Йончовска представи пред седмокласници полезна информация за предстоящите изпити и в какви паралелки могат да продължат образованието си. Темата на срещата беше ''А сега накъде? Какво трябва да зная за себе си преди да взема решение?”. Учениците се..

публикувано на 17.04.24 в 15:55

Ясна е програмата за великденските празници във Видин

Община Видин обяви програмата за предстоящите великденски празници . Проявите започват от 22 април и продължават до 6 май, включително. Програмата включва: 22 април (понеделник) 17:30 ч. - Музикален салон, НЧ „Цвят- 1870“ гр. Видин  22 април (понеделник) до 26 април (петък) 14:00 - 16:00 ч. - Изработване на 3D великденска украса,..

публикувано на 17.04.24 в 15:29

Липсват работници за отварянето на шивашки цех в Дреновец

Има проблем с набирането на работници за шивашката фирма от София, която прави предварителни проучвания за възможностите за откриване на производство в село Дреновец в община Ружинци.  "След много разговори и писмени въпроси относно дейността на бъдещата шивашка фирма в общината, има подредени само 6 автобиографии, за да бъда полезен ще ми..

публикувано на 17.04.24 в 15:14

Информационна среща за болестта на Бехтерев ще се проведе във Видин

Ден на информираност относно симптомите и начините на лечение на болестта на Бехтерев ще се състои на 20 април (събота) във Видин . Събитието е част от информационна кампания за хората, които имат ставни проблеми, обясни Боряна Първанова от Българското сдружение на болните от болестта на Бехтерев: "Целта на нашето сдружение е да се подпомагат..

публикувано на 17.04.24 в 14:36