Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БСП-Враца с реакция след инцидент в Борован

Снимка: Жоро Александров


От областното ръководство на БСП във Враца определиха станалото снощи в Борован – запалването на гаражната врата на избран за общински съветник техен представител, за груб опит за политически натиск при формирането на мнозинство в местния парламент.  Съобщение за инцидента е подадено в РУ- Б.Слатина около 22.00 ч. на 7 ноември. От извършеният оглед е установено, че са увредени около 2 кв. метра от дървена врата на гаража, образувано е досъдебно производство, информираха от ОД на МВР-Враца. 


Областният лидер Иво Лилов, общинският председател в Борован Петър Станев и депутатът Анастас Попдимитров дадоха извънредна пресконференция, на която осъдиха инцидента срещу Пламен Петров.

"Това ли е отборът на Борисов в Борован – съставен от момчета, които не са научили нищо след 90-те години на миналия век и със същите прийоми въздействат на общественото мнение и формират политическо поведение." Попита областният лидер на червените. Иво Лилов допълни, че Борован не се превръща в новото Галиче.

Общинският председател на столетницата в Борован Петър Станев разясни, че преди заседанието е имало предложение той да бъде номиниран за председател на местния парламент, а петимата от Местна коалиция, подкрепила кмета Десислава Тодорова, са щели да подкрепят неговата номинация. Предложението трябвало да направи Пламен Петров, чиято врата пламнала вечерта преди клетвата.

"Снощният акт не е вандалски, а опит за сплашване и намеса при формирането на мнозинство в общинския съвет. Тъй като ГЕРБ имат 5 гласа, чрез атаката срещу Пламен Петров се цели да се парира избора на председател на общинския съвет", разясни общинският шеф на червените Петър Станев.

„Надявах се предизборните страсти да са отминали, но чудатостите продължават. Някой иска да върне Борован 25 години назад. Очакваме от полицията да си свърши работата“, каза  Анастас Попдимитров, който обеща да внесе заявление до директора на ОД на МВР старши комисар Янколов, от когото да научи какви действия е предприело МВР срещу извършителите на посегателството.

Иво Лилов уточни, че ще бъде осигурена охрана на Пламен Петров и семейството му и че се надява той да събере сили и кураж, за да гласува на започващото от 16 часа заседание на местния парламент.

"Има ли воля държавата да спазва законите. Очакваме от министър Аврамова и областния управител Николова да докладват на премиера за инцидента в Борован, а от Борисов – да покаже как трябва да реагира един министър-председател", допълни Иво Лилов.


Вижте още

Снимката на 14 август 2020 година

Образите на светите братя Кирил и Методий ще бъдат изсечени върху ствола на изсъхнало вековно дърво пред видинско училище, което носи техните имена. Автор на скулптурата е Марин Вардолов-Мичо. Три четвърти от заетите у нас сменят работното си място, заради ниския размер на възнагражденията, показва проучване. Текучеството на работна сила е..

публикувано на 14.08.20 в 18:00

Малкият Станимир от Видин се нуждае от средства за операция

7- годишният Станимир от Видин е с диагноза детска церебрална парализа, а семейството му очаква дата за операция на момчето в чужбина. За да замине, са необходими 7 500 евро , които са непосилни за близките му .   Преди година и половина Станимир, който е в инвалидна количка, претърпява операция в Австрия, с надеждата, че той ще може  да..

публикувано на 14.08.20 в 17:13

Променят разписанието на градски автобус във Враца

Градска линия №9  във Враца ще се движи с удължени курсове от 17 август /понеделник/ , съобщават от пресслужбата на общината.  Промяната в разписанието има за цел да осигури транспорт и допълнително удобство за гражданите. Оптимизацията на разписанието касае последните курсове на градска линия №9, като последният от спирка ж.к. "Дъбника" ще..

публикувано на 14.08.20 в 16:30

ГЕРБ-Монтана не подкрепя Цветан Цветанов

Цветан Цветанов няма да получи подкрепата от хората на ГЕРБ в Монтана , убеден е народният представител и областен координатор на паритята инж. Дилян Димитров . Бившият втори в ГЕРБ е провел срещи в региона за учредяване на новия си политически проект "Републиканци за България". "Моето мнение е, че той няма никакъв шанс да..

публикувано на 14.08.20 в 16:18

Жители на Монтана разчистиха сметище и направиха нова детска площадка

Кметът Монтана Златко Живков посети новата детска площадка  на брега на река "Огоста", на мястото на която имаше  голямо сметище. То е вече е почистено. "Благодаря на Ирина, на момичетата и на момчетата, които са направили това нещо тук. Благодаря на всички. Това нещо трябва да го пазите.", каза  Златко Живков ...

публикувано на 14.08.20 в 15:28

Българи в Чикаго дариха лаптопи на библиотеки в Северозапада

Три лаптопа дари българската общност в  град Чикаго (САЩ) на регионалните библиотеки във Видин, Враца и Монтана. Средствата са събрани на традиционния годишен бал на българите, живеещи в Чикаго. Лаптопите пристигнаха в България в края на  месец юли , обясни Мадлен Аспарухова, ПР на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" - гр. Видин :..

публикувано на 14.08.20 в 15:09

Първа копка за ремонт на пътя Благово- Боровци

Направиха първа копка за ремонт на пътя от Боровци до Благово. В момента трасето е натоварено, заради преминаването на ТИР-те през прохода "Петрохан". Отсечката от 7.7 км е в окаяно състояние. Ремонт не е правен с години, оплакаха се жители на монтанското село Благово . "От дълго време пътя не е ремонтиран... В много лошо състояние е - на..

публикувано на 14.08.20 в 14:30