Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новоизбраният Общински съвет в Брегово положи клетва

7
Снимка: Радио ВИДИН
Иван Вълчов от ГЕРБ бе избран за председател на Общинския съвет в Брегово. Това се случи след като новоизбраните общински съветници и новият кмет на общината Илиян Бърсанов положиха клетва, в присъствието на народния представител Владимир Тошев и областния управител на Видин Албена Георгиева.

"Следващите 4 години ще имате онази сила, от която зависи развитието и просперитета на Община Брегово", каза областният управител на Видин.

Клетва положиха и новоизбраните кметове- на село Ракитница Таня Маринова и на село Гъмзово Венизел Флоров. Цеца Бонева- председател на ОИК в Брегово връчи удостоверенията на новоизбраните общински съветници.

"Изборите минаха, започва работа, затова нека да забравим емоциите и заедно да работим за развитието на Община Брегово", каза народният представител от Видин Владимир Тошев и допълни, че не трябва да има страх и притеснения, че тези общински служители, които си вършат работата ще продължат да си я вършат.

Най- възрастният общински съветник Иван Филипов проведе избора за председател на Общинския съвет. Групата от БСП предложи кандидатурата на Аня Ангелова, а от ГЕРБ издигнаха Иван Вълчов. След проведеното гласуване бе избран кандидатът на ГЕРБ. Иван Вълчов обеща, че ще работи за благото на хората:

"Ще сътрудничим на кмета, ще съдействаме за благото на хората."

В новия общински съвет ПП ГЕРБ има 5 общински съветници, коалиция "БСП за България" е със 6 представители.

Състав на Общински съвет- Брегово, подредени по азбучен ред:
- Анжела Белдева- "БСП за България"
- Аня Ангелова- "БСП за България"
- Георги Чакъров- ПП ГЕРБ
- Десислава Станкова- ПП ГЕРБ
- Ивайло Томов- ПП ГЕРБ
- Иван Вълчов- ПП ГЕРБ
- Иван Филипов- "БСП за България"
- Кирил Кунчев- "БСП за България"
- Максим Брезоев- "БСП за България"
- Милчо Лалов- "БСП за България"
- Орлин Цветков- ПП ГЕРБ

Галерия

Вижте още
Село Владимирово е едно от селата в община Бойчиновци, в които се асфалтират улици

Снимката на 30 септември 2020 година

В три села от община  Бойчиновци  асфалтират улици.   Договорът е сключен с фонд "Земеделие" и е на стойност 1 180 000 лева с ДДС. Ще бъдат асфалтирани пет улици във Владимирово, Мадан и Лехчево. Напълно е разкрита западната порта на антична Бонония - входът на града от римската епоха по време на тазгодишните археологически проучвания във..

публикувано на 30.09.20 в 18:00

Археолози разкриха изцяло западната порта на антична Бонония

Напълно е разкрита западната порта на антична Бонония-  входът на града от римската епоха по време на тазгодишните археологически проучвания във Видин. От портата започва главната улица, която пресича целия днешен квартал "Калето", обясни ръководителят на проучването доц. д-р  Здравко Димитров: "От тук нататък предстоят..

публикувано на 30.09.20 в 17:34

Анкетират бизнеса за потребностите от кадри

До 16 октомври работодатели ще могат да заявят какви кадри търсят.  От 28 септември шестото проучване на Агенцията по заетостта за работодателските потребности от кадри е отворено и за представителите на бизнеса, желаещи по своя инициатива да се включат в него , съобщават от пресслужбата на Областна администрация - Враца.  В рубриката..

публикувано на 30.09.20 в 16:59

Ще ремонтират пътя Подгоре-гара Макреш

Подготвя се обновяване на третокласния път Подгоре - гара Макреш в област Видин, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Отворени са ценовите оферти в обществената поръчка за изработването на технически проект, по който след това ще се ремонтира 20-километровия път. Отсечката започва от центъра на с. Подгоре преминава през селата Цар Шишманово и..

публикувано на 30.09.20 в 16:55

Ученици от Белоградчик се запознаха с приложение за здравословен живот

Съвети за здравословен начин на живот получиха у ченици от Белоградчик, в рамките на проекта  "Мотивация за спорт - кажи да на здравословния живот чрез дигитални технологии", реализиран от Министерството на младежта и спорта, съвместно със Сдружение "Пилигрим". На   деветокласниците от СУ "Христо Ботев"  бе представено специално приложение, с..

публикувано на 30.09.20 в 16:08
ВиК- Враца

Извънредно заседание на ВиК- асоциацията във Враца

Кметове и представители на общините Борован, Бяла Слатина, Мездра, Роман, Враца и Мизия участваха в Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на територията, обслужвана от "ВиК" ООД - Враца . На заседанието, проведено от заместник областния управител Мирослав Комитски, е разгледано и единодушно прието..

публикувано на 30.09.20 в 15:15

5 нови случая на заразени с COVID-19 във Врачанско

Пет са новите случаи на заразени от коронавирусна инфекция в област Враца за последното денонощие , по данни от Единния информационен портал, съобщават от Областна администрация - Враца. Диагностицирани за домашно лечения са двама мъже от гр. Козлодуй, съответно на 54 и 60 години. Лицата са без симптоми и са открити активни като контактни лица..

публикувано на 30.09.20 в 14:32