Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Мездра Иван Аспарухов встъпи в длъжност

Снимка: Петко Котларски

Новоизбраният Общински съвет в Мездра проведе днес своето първо заседание. На него пред областния управител на Враца Малина Николова, общинските съветници положиха клетва. Клетва положиха и избраният за кмет на общината Иван Аспарухов, както и 11 кметове на кметства. 


Иван Аспарухов се обърна към избраните общински съветници, кметове и гости: "Изключително съм благодарен за направения избор, благодаря и на общинската администрация, че днес е тук, за да уважи Община Мездра. Ще направя всичко възможно да потегли Северозапада в добрата и правилната посока. Искам да поздравя 11-те кметове и тези, които ще назначим- 16 кметски наместници. На тях искам да кажа само едно нещо... Народът ни е разделен, хората са ни унижени, хората в населените места са в много тежко състояние, искам да бъдете моите генерали по места." 


След проведеното тайно гласуване, председателят на изборната комисия Георги Валентинов обяви резултатите, от които стана видно, че за председател на ОбС Мездра е избрана отново Яна Нинова, с 12 гласа. За другата кандидатура - Галя Георгиева, гласуваха 7 от общинските съветници. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предстоят ремонтни дейности в "Ел Би Булгарикум" Видин

През септември предстоят разговори за ново, 20-процентно, увеличение на заплатите в държавното млекопреработвателно предприятие "Ел Би Булгарикум" Видин. Това съобщи служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов в отговор на въпрос на народния представител Вера Александрова . Със задна дата - от 1 май, възнагражденията на работниците..

публикувано на 18.08.24 в 16:09

Жителите на Горно пещене се включиха в празника "Роден край"

Десетки жители и гости на врачанското село Горно Пещене се включиха в традиционния празник "Роден край".  Събитието откри кметът на общината Калин Каменов, който поздрави присъстващите за единността и ги призова да пазят заветите на предците си.  Кметът на населеното място - Доля Иванова, благодари на местната администрация и бизнеса за подкрепата при..

публикувано на 18.08.24 в 14:56

Водни забавления за децата във Враца

Над 2 часа продължи второто издание на Фестивала на водните забавления, който събра десетки малчугани в спортен комплекс "Христо Ботев" във Враца в неделния ден. Събитието откри кметът Калин Каменов, който бе категоричен, че фестивалът ще се превърне в традиционен за града, а с всяко следващо издание организираните забавления ще се надграждат...

публикувано на 18.08.24 в 14:50

Почитаме паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец

На 18 август Православната църква почита паметта на Свети Йоан Рилски Чудотворец. За живота и делото на Светеца разказа Архимандрит Самуил , служител на видинска епархия. "Той бил човек с много чисто сърце и искал във всички аспекти на живота си да угоди на Бога, да служи на Иисус Христос. Той става монах още от младо момче. живее сам в Рила..

публикувано на 18.08.24 в 09:13

Община Лом с нови социални услуги за лица с увреждания.

Община Лом планира да изгради и оборудва нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания. Местният парламент даде зелена светлина на проектното предложение, с което Общината кандидатства за предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 18.08.24 в 09:02

Изложба на млади таланти откриха в Кула

Изложба "Млади кулски таланти" бе открита в картинната галерия на местното читалище в Кула. В залата могат да бъдат разгледани произведения рисувани това лято на втория художествен форум за деца с преподавател Надежда Лилова художник и ментор на клубовете по изобразително изкуство в София.   "Това което е различно и е хубаво, и е стъпка в..

публикувано на 18.08.24 в 08:54

Жителите на още четири села в област Монтана са на воден режим

Четири от 13-те села в община Георги Дамяново вече са на воден режим, съобщиха от ВиК Монтана .  В Главановци и Копиловци един ден ще се подава вода за ниската част на селата, а на другия ден за високата. В Чемиш ще има вода на четна, а във Видлица на нечетна дата. От седмици на режим са селата Равна, Горна Лука и Митровци, в община Чипровци...

публикувано на 17.08.24 в 15:05