Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общинските избраници в Ново село положиха клетва

3
Снимка: Светла Бондова

В присъствието на много граждани от Новоселска община Областната управителка  на Видин Албена Георгиева откри първата сесия на новоизбрания Общински съвет. Председателят на Общинската избирателна комисия Даниел Цветанов връчи удостоверенията на новоизбраните кметове и общински съветници, които положиха клетва. Г-жа Георгиева поздрави избраниците  и им пожела успех, ползотворна работа и на добър час.

  Кметът на Община Ново село Георги Стоенелов, избран за четвърти мандат с подкрепата на ГЕРБ, се обърна към всички с думите „Заровете томахавките, защото предстои четири години тежка задача – да покажем, че е избран един от най-добрите общински съвети.“  Клетва положиха и новоизбраните кметове на селата Винарово –  Гинко Василев от „Възраждане“ и с. Неговановци – Емилия Крумова от БСП.

  По традиция най-възрастният общински съветник  Лъчезар Кръстев пое ръководството на първото заседание на новия общински съвет,  което имаше задача да  избере председател. С шест от единадесет гласа бе избран г-н Иво Вергилов – представител на партия ГЕРБ от с. Ясен, който благодари за доверието и призова съветниците да работят ръка за ръка.

 Вергилов е тридесетгодишен и може би най-младият председател на Общински съвет в област Видин.  Има юридическо образование. 

Петима от единадесетчленния състав на  Общинския съвет в Ново село са до 35-годишна възраст. Сред тях е и най-младият общински съветник на областта Димитър Тодоров. Той е на 19 години, от с. Неговановци, работи в „Новоселска гъмза“АД и следва задочно „Технология на виното“ в Университета по хранителна промишленост гр. Пловдив.

Новоизбраните общински съветници и кметове в Димово и Чупрене също стъпиха в длъжност. 

На тържествено заседание положиха клетва и подписаха клетвени декларации 13 общински съветници, избраният за кмет на община Димово - Светослав Славчев, както и кметове на кметства в общината: Боряна Георгиева - на с. Арчар и Юлиян Симеонов - на с. Гара Орешец. През мандат 2019-2023 г., Общински съвет - Димово ще е под председателството на Олег Миков.

Анжело Добричов, избран за кмет на община Чупрене, започна първия си мандат. Заедно с него да спазват Конституцията и законите на страната се заклеха 11-те новоизбрани общински съветници и избраният за кмет на Горни Лом - Илиян Михайлов

Във всички 11 общини на територията на област Видин се проведоха първите тържествени заседания на новоизбраните общински съвети. Галерия

Вижте още
Снимката- победител във фотоконкурса на община Козлодуй

Обявиха победителите от фотоконкурса "Козлодуй - красив през четирите сезона”

Завърши общинският фотоконкурс на тема "Козлодуй - красив през четирите сезона". Конкурсът бе обявен по повод 30 май, Деня на град Козлодуй. Всички предоставени снимки бяха качени в събитие на фейсбук страницата на Общината, като вотът се осъществяваше чрез харесване на снимката на съответния участник, каза  Виктория Майсторова от Общината...

публикувано на 02.06.20 в 09:19
МБАЛ

Втора лаборатория за PCR тестове във Враца

От днес в МБАЛ "Христо Ботев" започва да работи лаборатория за PCR тестове – това съобщи изпълнителният директор на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев. За нея са дарени 500 теста, което ще позволи изследването на всички съмнителни случаи. По думите на д-р Керемедчиев, най-голямото лечебно заведение в областта вече ще може да отговори на..

публикувано на 02.06.20 в 08:49

Повече от 50 творби участват в литературен конкурс в Мездра

Община Мездра, Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” и Съюзът на българските писатели обявиха анонимен конкурс за разказ, след като конкурсът бе прекратен за 4 години от предишното ръководство на общината. Срокът за изпращане на текстовете изтече на 31 май.  Право на участие имаше всеки български гражданин, без ограничение на възрастта, чийто текст..

публикувано на 02.06.20 в 08:37
Споменик Христу Ботеву у Враци

Отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта

Със сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер във Врачанския Балкан. Традиционното всенародно поклонение на връх Околчица тази година се отлага заради коронавируса. Кметът на Враца Калин..

публикувано на 02.06.20 в 08:12

Снимката на 1 юни 2020 година

В Международния ден на детето - 1 юни, първокласниците от оряховското село Селановци получиха първите си свидетелства за успешно завършване на учебната година. Всички малки, големи и още по-големи деца играха, танцуваха и се забавляваха. Екипът на Народно читалище "Самообразование 1894" раздаде награди и лакомства на участниците. Произведение..

публикувано на 01.06.20 в 18:00

Специализирана люлка за деца с увреждания в Монтана

Деца в инвалидни колички от Монтана получиха специализирана люлка. Дарението бе направено на 1 юни Деня на детето.   За първи път децата ще могат да изпитат удоволствието да се люлеят в люлка. Това стана благодарение дарението, направено от Дамски клуб "Монтана на токчета".  Инициативата стартира още по Коледа и с помощта на съмишленици,..

публикувано на 01.06.20 в 17:40

Произведение на Елин Пелин изненада зрелостниците

Човешките съмнения в произведението на Елин Пелин "Чорба от греховете на отец Никодим"  бе темата на проведената днес матура по български език и литература. Повечето от учениците, които писаха по нея в сградата на видинската математическа гимназия, не бяха очаквали отново произведение на Елин Пелин да се падне и тази година: "Не беше..

обновено на 01.06.20 в 17:33