Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два социални обекта са пред завършване в община Ружинци

7
Снимка: Общена Ружинци

Втори довършителен етап се извършва в изграждането на новата детска градина в село Бело поле в община Ружинци. "Очакваме в началото на декември окончателно да е завършило всичко. Напредват ремонтните дейности и в Центърът за настаняване от семеен тип в Плешивец", коментира за Радио ВИДИН на общината Александър Александров:

"В детската градина на този етап боядисваме стаите на втория етаж. Започнахме да получаваме и оборудването. Вече пристигнаха креватчетата, матраците и юрганчетата. След боядисването ще инсталираме радиаторите и парния котел и с това вторият етаж на сградата ще бъде завършен. Ще поставим и кухненското оборудване. Двата асансьора са монтирани също. Двора е почти готов и очакваме доставката на детските съоръжения. Очакваме в началото на декември да сме готови с всичко. Същевременно преустройството фурната в село Плешивец в Център за настаняване от семеен тип е в четвърти етап. И там в началото на декември ще са готови. Очакваме и доставката на асансьорите. Те трябва да пристигнат в началото на новата година...Очакваме през пролетта на следващата година да сме готови и да чакаме финансиране и този дом да започне да функционира."- каза кмета Александър Александров.  

Детската градина в Бело поле е първата от десетилетия, която се изгражда в област Видин. Селото е с около 800 жители и е третото по големина в община Ружинци. Затова от местната управа са сигурни, че ще има кой да посещава новата детска градина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Училище за бъдещи родители се проведе във Видин

Училище за бъдещи родители се проведе в Многопрофилната болница за активно лечение "Света Петка" в град Видин.   Инициативата е на д-р Сияна Йотова , която от скоро е част от екипа на Акушеро-гинкологичното отделение на болницата.  Това е инициатива, насочена към бременни жени, но бъдещите татковци също има какво да научат и е..

публикувано на 27.07.24 в 15:04

4000 декара със сухи треви и храсти изгоряха в местност „Пъстрина" край Монтана.

Пожарът е унищожил сухи треви и ниски храсти на площ от около 4000 декара на територията на бойчиновското село Охрид и монтанското Стубел . И днес борбата с огъня продължава. Няма пострадали хора и сгради. Сигналът за пожара е подаден вчера към 14.30 часа, съобщи кметицата на Стубел - Емилия Григорова. "Дойде откъм района на..

публикувано на 27.07.24 в 14:44

Започва Open Vratsa Festival

Враца отново отваря сърцето си в ритъма на  Open Vratsa Festival . След успешното пилотно издание на фестивала, той се завръща в летните месеци на 2024г., за да донесе нужната глътка свежест с качествена музика и творческо вдъхновение на фона на величествения Врачански Балкан.  Улица "Търговска"  и  Етнографски комплекс "Софроний Врачански"  ще се..

публикувано на 27.07.24 в 08:27

Снимката на 26 юли 2024 година

Съюзът на международните превозвачи готви протести заради затворената за ремонтни дейности отсечка Ботевград - Мездра и ремонта на Дунав мост при Русе. В отворено писмо до медиите превозвачите посочват, че нямат възможност да осъществяват дейността си нормално и това става на фона на пълно бездействие от страна на Министерството на транспорта. В..

публикувано на 26.07.24 в 18:05

Заключителен концерт на Симфониета-Враца преди лятното турне

Вълнуваща програма е подготвила Симфонета - Враца за заключителния концерт, преди лятното си турне в страната.  За концерта пристигнаха у дивителната пианистка  Светлана Смолина,  която развива успешната си кариера на солист и преподавателв САЩ и по света, и  маестро Дерек Глийсън , познат за публиката във Враца от редицата си успешни концерти..

публикувано на 26.07.24 в 16:45

Празник на гората организират в Стакевци

Празник на гората ще се проведе за поредна година в село Стакевци. Традицията започва през 1989-та година, каза кметът на белоградчишкото село Свилен Георгиев. "Откриването ще е от 11:00 часа, то ще бъде поставено от кмета на Община Белоградчик Боян Минков и от архиерейския наместник на Белоградчишка духовна околия- отец Рафаил. След това..

публикувано на 26.07.24 в 16:24

Археолози посвещават конференция на Валери Стоичков

Национална научна конференция "Крайбрежна Дакия", в памет на археолога Валери Стоичков ще се проведе в Историческия музей в Лом. По този начин ще бъде почетен човекът, който е основен проучвател на старините  на Лом и района, обясни гл. асистент д-р Владислав Живков от Националния археологически институт с музей при БАН. "Точно преди една година,..

публикувано на 26.07.24 в 15:18