Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Документална лента представя историята на врачанския рок

Снимка: Младежки дом-Враца

Документалният филм "НАЧАЛОТО... ПЪТЯ...", посветен на юбилейното десето издание на врачанския младежки рок фестивал "Рок до края на света", ще бъде представен днес. В лентата сме събрали всички досегашни участници, каза Виктор Василев, един от организаторите:

"Събрани са най-хубавите и интересни моменти от тези 10 години. Отразили сме не просто всяка банда, а всичко, което се е случило. Има интервюта с членове, организатори, гости. Два месеца ни отне да изготвим този материал - събирахме какво ли не от познати, близки, приятели, участници, за да не пропуснем нещо. В рамките на до няколко минути са представени всички участници, а цялата дължина на лентата е над 2 часа".

Началният час на събитието е 19 часа в Младежки дом- Враца.

Вижте още

Снимката на 9 април 2020 година

135 000 лева са постъпили по дарителската сметка на видинската болница, разкрита в края на март за подпомагане лечението на пациенти с коронавирус. Направени са поръчки за необходимата апаратура и част от тях вече са изпълнени, обясни прокуристът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. По сметката са налични 51 000 лева, които също ще бъдат..

публикувано на 09.04.20 в 17:50

Дейвид Славчев: Преобразуването на видинския театър дава много възможности

Преобразуването на видинския драматичен театър в самостоятелно юридическо лице дава възможност за кандидатстване с проекти. Това каза директорът Дейвид Славчев по повод предложението театърът отново да бъде самостоятелен културен институт, което Общинският съвет ще гласува на утрешното си заседание. "Ние ще бъдем второстепенен бюджетен разпоредител,..

публикувано на 09.04.20 в 17:30

135 хиляди лева са дарени за видинската болница до момента

135 000 лева са постъпили по дарителската сметка на видинската МБАЛ "Света Петка", разкрита в края на март за подпомагане лечението на пациенти с коронавирус. Направени са поръчки за необходимата апаратура и част от тях вече са изпълнени, обясни прокуристът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова : "Направени са поръчки за респиратори, за..

публикувано на 09.04.20 в 17:00

Ученици се нуждаят от устройства за онлайн обучение

14 електронни устройства са необходими, за да могат да се обучават дистанционно всички ученици от училище "Христо Ботев" в Грамада . Децата са от семейства с ниски доходи, които не могат да им осигурят необходимите устройства и достъп до интернет, обясни за Радио Видин директорът Антоанета Бижева .  "Сега, по време на дистанционното обучение, те..

публикувано на 09.04.20 в 16:52

Осигуряват персонал за патронажна грижа за възрастни във Видинско

Община Видин ще кандидатства за осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора, които не могат да се обслужват сами. Финансирането е по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". По нея общините ще могат да наемат персонал за предоставяне на услуги по домовете за справяне с извънредната ситуация заради пандемията. На извънредно заседание..

публикувано на 09.04.20 в 16:30

Местен предприемач с дарение за Община Враца

Три мобилни диспенсъри за дезинфектант бяха дарени на Община Враца от местния предприемач Симеон Хубев. Безконтактните устройства ще бъдат използвани на входа на Кооперативния пазар, в Центъра за административно обслужване на граждани в местната администрация и при необходимост– на обществени места, където обичайно има събиране на много хора...

публикувано на 09.04.20 в 15:57

Прокурор Радослав Димов: Наказанията за невръстните апаши са минимални

Задълбочаването на икономическата криза, предизвикана от мерките срещу разпространението на коронавирус у нас ще доведе до нарастване на битовата престъпност. Това прогнозира прокурор Радослав Димов , административен ръководител на Софийската апелативна прокуратура, който посети Враца, по повод бързите действия по задържането на 14-годишен..

публикувано на 09.04.20 в 15:46