Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Богата програма за юбилея на СУ "Н.Й.Вапцаров" в Монтана

монтана училище соу никола йонков вапцаров
Снимка: Сайт на СОУ

С богата програма Второ средно училище "Н.Й.Вапцаров" в Монтана ще отбележи своя 60-годишен юбилей. От 2 декември всеки ден ще има прояви свързани с празника, каза за Радио ВИДИН директорът Десислава Аврамова:


"Това е един празник, който целият екип подготвя с много хъс и очаква с голямо нетърпение. Организирали сме редица мероприятия за всеки един ден от седмицата. В понеделник в 14 часа започваме с щафета в Слънчевата градина, надяваме се да имаме една ентусиазирана публика. Във вторник сме подготвили среща на поколенията, ще се проведе в Учителската стая от 12 часа, като очакваме разбира се, да се отзоват на нашите покани бивши учители, ученици и служители на училището. В сряда /4-ти декември/, ще проведем регионален рецитал под мото "За него - Живота - направил бих всичко" , началото ще бъде в 9.00 в голямата зала на Младежкия дом, за осма поредна година го провеждаме, като традиция, отново се надяваме на добро участие от страна на колеги и училища от цялата област, както и на добра публика.  В четвъртък сме предвидили изяви на групите от целодневната организация на учебния ден, от доста седмици учениците в модул "Занимания по интереси", които ще представим и подредим в друга част на училище, ще се представи и танц Зумба от наши ученици и разбира се накрая едно забавно мероприятие под мото "Мама, татко и аз" в салона на училището от 15.00 часа ." 

Кулминацията на празника е концерт, който ще се състои на 6 декември в Драматичния театър "Драгомир Асенов" началото е от 10.00 часа

"Очакваме много гости, родители и отправяме покана към всички от Монтана"- допълни Десислава Аврамова. 
Вижте още

Инспектори помогнали на работници във Враца да си вземат заплати

Некоректни работодатели от Врачанско са изплатили на работниците си забавени заплати в общ размер на 161 000 лева след намесата на "Инспекция по труда". Заплатите са били забавени за дълъг минал период и са изплатени едва през миналата година. Изплатената сума представлява 70% от дължимите суми, които са имали работодателите към служителите си. За..

публикувано на 25.01.20 в 17:05

До 16 февруари удължиха груповия лов на дива свиня

Заповедта е на земеделския министър Десислава Танева. Целта е да се намали популацията на дивите прасета, които са основен преносител на африканската чума. От Националния ловно – рибарски съюз призовават членовете си да се придържат към ловната етика, тъй като в това време женските са в напреднала бременност. Това заяви в Монтана председателят Васил..

публикувано на 25.01.20 в 16:55

Приемат декларации за патентна дейност и туристически данък в Лом

До 31 януари физическите лица, включително еднолични търговци, които извършват патентна дейност на територията на община Лом, трябва да подадат патентна декларация по образец , информират от местната общинска управа. Онези, които са подалите данъчната декларация преди тази дата и са платилите пълния размер на патентния данък, могат да ползват 5 %..

публикувано на 25.01.20 в 16:10

Мездренчани помогнаха за скъпата операция на Радоцвята

Радоцвята Димитрова от Мездра, която страда от остра миеловидна левкемия и е майка на двегодишни близнаци, призова да се прекрати кампанията за набиране на средства за лечението и. Причината е радостна- операцията за присаждане на стволови клетки в Германия е извършена и тя е под лекарско наблюдение. Заболяването на 38-годишната майка обедини всички..

публикувано на 25.01.20 в 14:15

Във Вършец обявиха конкурс за Трифон Зарезан

Община Вършец обяви конкурс за най- хубаво домашно вино по повод празника на лозарите Трифон Зарезан. "Община Вършец организира на 14 февруари, от 10.30 часа, на централния градски площад, народно веселие и конкурс за най- хубаво домашно вино. Желаещите да участват в конкурса за най- добро червено и бяло домашно вино трябва да предоставят проби за..

публикувано на 25.01.20 в 14:05

Обявиха национален литературен конкурс за разказ "Дядо Йоцо гледа"

Община Мездра, туристически комплекс "Дядо Йоцо гледа" и Съюзът на българските писатели обявяват конкурс за разказ. Текстовете, съобразени с изискванията на конкурса, се приемат до 31 май 2020 година на адрес: гр. Мездра – 3100,  Община Мездра "За конкурса". Според регламента, право на участие има всеки, без ограничение на възрастта, чийто текст..

публикувано на 25.01.20 в 11:55

В Кула ще проверяват исторически обекти

Движение "Северозапазване"- Кула получи отговор от Министерския съвет на свой сигнал, относно опазване на крепостта "Кастра Мартис" и архитектурните обекти "Мелницата" и "Турска баня". С него се указва да бъде извършена проверка и за резултата да бъдат уведомени отдел "Приемна" на Министерския съвет и Наско Цанов, подал сигнала. "От няколко..

публикувано на 25.01.20 в 09:54