Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха бивши спортисти във Враца

3
Снимка: Жоро Александров

За 16-и път Спортно дружество Ботев раздаде награди на ветерани-спортисти и юбиляри на тържеството в ресторантски комплекс във Враца.

21 души, сред които спортисти и ветерани, спомоществователи и деятели, си тръгнаха с плакети, материални награди и допълнителен подарък от томболата на организаторите.

За поредна година организацията беше на високо ниво, благодарение на м.с. и з.тр. Илия Здравков. Почетният председател на сдружението м.с. Георги Асенов лично поздрави всеки от отличените, като в началото на вечерта в аванс им пожела весели коледно-новогодишни празници.

Легендарният капитан на футболния Ботев Димитър Ефремов долетя от Кипър, за да уважи церемонията, на която беше почетен за 65-годишнината си. Награда ще има и за магичния халф от ерата на "бронзовите медалисти" на врачани Кирил Райков, който тази година навърши 75 г.

Неговият набор и шеф на Спортно дружество Ботев от 1981 до 1986 г. - Петър Топалов, също беше зачетен за юбилея от 75 г., които навърши 2 дни преди церемонията. По време награжадването всички си спомниха отличията в борбата, леката атлетика, спортната стрелба, футбола и джудото, благодарение на Топалов.

Ангажимент попречи на Сергей Стаменов лично да получи наградите си за своята 60-годишнина. Създателят на спортния диспансер във Враца и дългогодишен негов управител д-р Монка Николова получи аплодисменти от присъстващите.

Абсолютният държавен шампион по спортна стрелба от 1982 до 2013 г. на 4 по 30 изстрела Анатоли Вътовски беше уважен за 50-ия си рожден ден.

Награда имаше за заместник-директора на спортното училище Камелия Генова, която в изказването си посочи, че децата от сегашното поколение са много талантливи.

Заместник-председателят на 43-о Народно събрание Явор Хайтов беше награден за юбилейните 50 г., които навърши на 22 ноември. Политикът благодари за признанието и припомни, че местната и държавна власт са длъжници на церемонията, защото са я пропуснали.

Красимир Бочев, който на 1 декември навърши 60 г. също беше награден, а Юлиян Георгиев освен с плакет и материална награда си тръгна с премия от анонимен спонсор, който го отличи за успехите на борбата и двата бронзови медала за ветерани, които спечели на световното първенство в Грузия.

За особени заслуги организаторите дадоха награда и на кмета на Враца Калин Каменов, който пропусна церемонията, но беше отличен и като председател на управителния съвет на футболния клуб.

Уважение получиха и спонсорите на събитието: Димитър Иванов, Христо Николов, Огнемир Митев, Митко Димитров, Младен Цолов, Николай Коцев и Станислав Тонов.

За особени заслуги в развитието на спорта в община Враца награди бяха връчени на Георги Петров от ТВ "Враца" и Георги Александров, главен редактор на в. "Конкурент".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

На 27-28 септември,  в град Горна Оряховица се проведе Държавен личен шампионат по ММА. Участие взеха клубове от цялата страна. При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два бронзови, и така стана отборен шампион при момчета. Шампиони станаха Вилиян Трифонов Поплалов в категория..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35