Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Грейва Коледната елха в Берковица

Снимка: Радио ВИДИН

С празнична програма на 2 декември от 17:15 часа на площад "Йордан Радичков" в град Берковица ще бъдат запалени светлините на Коледната елха.

"С празнична програма на деца от вокална група "Лачени обувки" и Център за работа в деца в община Берковица ще бъдат запалени светлините на Коледното дърво. Община Берковица кани всички малчугани, които в навечерието на коледните празници искат да отправят своите пожелания към Дядо Коледа, а градът да бъде озарен от светлините на Коледното дръвче",
каза Теодора Иванова- PR на Общината.

Вижте още

Снимката на 29 януари 2019 година

Детските градини в община Видин продължават работа при засилени противоепидемични мерки . От днес- 29 януари, със заповед на РЗИ- Видин е обявена грипна епидемия за област Видин до 4 февруари, включително. В детска градина "Желязко Попниколов" учат 60 деца, днес са половината. Ремонтът на отсечката Боровци - Благово ще стартира при..

публикувано на 29.01.20 в 18:12

Мъж влиза в затвора за кражба на ток

Пет месеца затвор при строг режим на изтърпяване е присъдата на жител на мездренското село Дърманци за незаконно присъединяване към електроразпределителна мрежа, съобщиха от прокуратурата.  През април миналата година мъжът направил промяна на схемата на свързване с допълнителни проводници, като прекъснал връзката между електромера и инсталацията на..

публикувано на 29.01.20 в 15:25

12 години затвор за рецидивист, склонявал към проституция

Врачанският окръжен съд наложи наказание от 12 години  "Лишаване от свобода" при първоначален "строг режим"   и глоба в размер на 50 000 лева на подсъдимия Ц.Б. , обвинен за склоняване към проституция и трафик на хора. В продължение на месеци – през периодите от м. ноември 2016 г. до м. януари 2017 г. и от м. април 2017 г. до края м. януари..

публикувано на 29.01.20 в 15:18

Строг контрол при посещенията на детските градини във Видин

Детските градини в община Видин продължават работа при засилени противоепидемични мерки. От днес- 29 януари, със заповед на РЗИ- Видин е обявена грипна епидемия за област Видин до 4 февруари, включително. В детска градина "Желязко Попниколов" учат 60 деца, днес са половината.  "Ние, от известно време, предприехме мерки за ограничаване достъпа на..

публикувано на 29.01.20 в 13:56

Тръгва ремонтът на отсечката Боровци-Благово

Ремонтът на отсечката Боровци – Благово ще стартира при благоприятни метеорологични условия. През миналата година е избран изпълнител. Народният представител от ГЕРБ инж. Дилян Димитров е имал разговор с фирмата и е получил уверение за това: "Категорично заявявам, миналата година беше избран изпълнител, има подписан договор, вероятно има..

публикувано на 29.01.20 в 13:10

Община Видин стартира кампанията за събиране на местните данъци

Обработени са всички партиди на граждани и фирми, а желаещите вече могат да погасяват задълженията си с 5% отстъпка. Тя е валидна до края на месец април, но при условие, че се внесе пълния размер на сумата, съобщават от Общината. От отдел "Местни данъци и такси" припомнят, че хората, които се занимават с патентни дейности, трябва да си..

публикувано на 29.01.20 в 12:23

Актове за над 220 хиляди лева за некоректни работодатели във Врачанско

Инспекцията по труда във Враца е наложила актове за 223 000 лева на некоректни врачански шефове през изминалата 2019 година, съобщи директорът Румен Младенов. Издадени са били 3 992 задължителни предписания, спрени са 16 машини и съоръжения, а трима работници са били отстранени заради липса на образование и квалификация за заеманата длъжност...

публикувано на 29.01.20 в 12:15