Откриха документална изложба за Левски в Брегово

Документална изложба посветена на Васил Левски под наслов "Всичко, което съм сторил, сторих го за отечеството" бе открита днес в Брегово. Организатори на събитието са Общинския комитет "Васил Левски"- Брегово, клуб "Млади възрожденци" и СУ"Св. св. Кирил и Методий".

 "Пред вас на 20 табла са събрани снимки и документи за живота и делото на Васил Левски. Тук са седемте известни снимки на Левски без последната открита в Истанбул миналата година. Показани са снимки на неговите връзки с други революционери. Има и картини посветени на Апостола. Тефтерчето на Левски също е показано, както и негови писма." - каза за изложбата директорката на училището Илияна Кръстева.

Децата от клуб "Млади възрожденци" изпълниха и кратка програма. Гости на откриването бяха Негово високопреосвещенство видинският митрополит Даниил, кмета на общината Илиян Бърсанов, председателят на комитет "Васил Левски" във Видин, Георги Иванчев, полк. о.з. Венизел Петков, председател на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Види,секретарят на читалище "Цвят"- Видин, Любомир Илиев, общински съветници, кметски наместници и общественици. Кирил Кунчев, който е председател на комитета в Брегово и общински съветник призова общинските съветници и кмета да подпишат клетвена декларация за честност с цитати от Левски и назова приоритетите в работата на комитета през следващата годна. Бе прочетено и писмо от Дора Чаушева, директор на Национален музей "Васил Левски" в Карлово, който предоставя изложбата.  

Изложбата е експонирана във фоайето на Народно читалище "Развитие- 1087г." и ще остане до 8 декември.

Галерия

Вижте още

Снимката на 11 декември 2019 година

С откриването на благотворителна изложба-базар с рисунки на деца и студенти, в Художествената галерия във Видин бе даден старт на кампанията по набиране на средства за лечението на Моника Димитрова, която се нуждае от бъбречна трансплантация.  "Държавният план - прием по професии в съответствие с потребностите на пазара на труда" бе темата..

публикувано на 11.12.19 в 17:50

Поетеса подреди самостоятелна изложба в Мездра

Поетесата Рени Митева подреди в Мездра първата си самостоятелна изложба - живопис и графика, със съдействието на Градската художествена галерия. Откриването на експозицията е от програмата на Община Мездра за Коледно-новогодишните празници. Културното събитие уважиха събратя по перо, четка и дух на авторката, ценители на изобразителното изкуство,..

публикувано на 11.12.19 в 17:21
кофи боклук отпадъци

До края на месеца подаваме декларации за по-ниска такса смет

30-ти декември е крайният срок за подаване на Декларация за частично намаляване на таксата за битови отпадъци за следващата година за имотите, които няма да бъдат използвани, напомнят от общинската администрация във Враца. Декларацията е валидна само за една календарна година. 30-ти декември е и крайният срок за подаване на Заявление за определяне..

публикувано на 11.12.19 в 17:12

Грейна коледната елха в Моравица

За пръв път от доста години насам второто по-големина село в община Мездра - Моравица, ще посрещне Рождественските празници с Коледна елха и празнична украса. По инициатива на кмета Росен Ценов и с безвъзмезден труд и дарения на местни жители, в навечерието на празниците на площада в центъра на селото грейнаха светлините на Коледното дърво...

публикувано на 11.12.19 в 16:55

Във Видин обсъдиха държавния план-прием

"Държавният план - прием по професии в съответствие с потребностите на пазара на труда" бе темата на днешната работна среща, която се проведе днес във Видин. Организатор е РУО - Видин, на нея присъстваха директори на училища. Бе представено състоянието на образователната система в област Видин за последните три години. Според началника на..

публикувано на 11.12.19 в 16:28

Актрисата Минка Сурдулова гостува в новоселското училище

Поводът бе Седмицата на четенето, която се провежда от 9 до 13 декември, а инициативата бе осъществена съвместно с читалищната библиотека. Минка Сурдулова е родена в Ново село и е завършила в това училище основното си образование. Затова за срещата бе избран не салонът в читалището, а фоайето на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" пред красивата..

публикувано на 11.12.19 в 16:03

Деца и студенти подредиха изложба в подкрепа на Моника

С откриването на благотворителна изложба-базар с рисунки на деца и студенти, в Художествената галерия във Видин бе  даден старт на кампанията по набиране на средства за лечението на Моника Димитрова, която се нуждае от бъбречна трансплантация. Второкласничките Деа-Катрин Крумова и Сияна Борисова са нарисували по една картина за благотворителната кауза...

публикувано на 11.12.19 в 15:40