Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Калин Каменов говори за професионалната реализация пред студенти

6
Снимка: Община Враца

"Професионалната реализация на един млад човек във Враца днес"- по тази тема кметът на Враца Калин Каменов изнесе публична лекция пред студенти на филиала на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" във Враца. Каменов беше първият гост - лектор, който откри инициативата на висшето учебно заведение, съобщават от Общината.


"За да бъдете добри в това което работите, влагайте емоция, желание и сърце. Не се страхувайте да грешите, а извличайте поука от неуспехите. Ако на едно място не сте постигнали успех, то търсете следващото предизвикателство. Бъдете вдъхновители и работете с желание и със сърце", каза Калин Каменов.

Лекцията се провежда дни преди студентския празник- 8 декември. Форумът беше открит от директора на филиала доц. д-р Рени Христова-Коцева. Над 100 студенти от различни курсове и специалности присъстваха на срещата в Младежкия дом във Враца.

Калин Каменов сподели своя опит, предизвикателствата, пред които се е изправял и грешките, които е допускал през годините, за да покаже, че човек трябва да бъде активен и упорит, независимо дали всеки път ще постигне успех. Пред студентите кметът разказа за ролята му като президент на студентското правителство, за назначаването му в Агенция "Закрила на детето", по-късно оглавяването на институцията и сега работата му като кмет на Враца.

"Пожелавам Ви да бъдете вдъхновяващи преподаватели, а за да постигнете това, трябва да четете, да учите, да не се страхувате и да се обогатявате със знания всеки ден. Тогава съм сигурен, че ще успеете!" - допълни още Каменов.


В рамките на дискусията беше представен и новият заместник-директор на филиала - д-р Елица Александрова.


Галерия

Вижте още

Осигурен е безплатен транспорт за Голяма Задушница във Видин

Безплатен обществен транспорт на 22 февруари 2020 година Голяма Задушница по автобусна линия №6  от кв. "Селището" до Новия гробищен парк и обратно осигурява община Видин. Линия № 6 – кв. " Селището" - 120 ап. – ж. п. г ара – кв. "Калето"  - бул. " Панония"   - Нов гробищен парк Маршрут: кв. "Селището" -120 ап. –..

публикувано на 21.02.20 в 13:59

Изкърпват улици в Мездра

Аварийно изкърпване със студена асфалтова смес на най-проблемите участъци от уличната мрежа в Мездра започна общинско предприятие "Чистота". Приоритетно ще бъдат запълнени дупките по основните градски пътни артерии, а впоследствие - тези по второстепенните (квартални) улици и междублокови пространства. Община Мездра е закупила 4 тона..

публикувано на 21.02.20 в 13:28

Полицаи от Видин и Враца обменят опит с колеги от Румъния

Областните дирекции на МВР – Видин и Враца работят съвместно с  Полицейски инспекторат на окръг Долж - Румъния по проект, финансиран от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), по Програма "Херкулес III". Директорите на двете териториални структури на МВР - старши комисар Петър Коцин и старши комисар Янко Янколов  участваха в..

публикувано на 21.02.20 в 12:24

Отбелязваме международния ден на екскурзовода

Международния ден на екскурзовода се отбелязва днес 21 февруари . Датата е определена от Световната федерация на асоциациите на екскурзоводите, като първото издание е през 1990 г.  "Да си екскурзовод е призвание, а не професия", каза за радио Видин екскурзоводката от Враца Боряна Станчева-Демирташ .  "Избрах да стана екскурзовод,..

публикувано на 21.02.20 в 11:31

Юбилейно издание на фестивала "Фършанги" в Бърдарски геран

За 10-та поредна година в белослатинското село Бърдарски геран ще се проведе м ежуднародният карнавален фестивал "Фършанги". Фършанги за католическия свят и банатските българи са дните преди Великите пости, когато се организират карнавални шествия. Тази година периодът на тридневния фестивал започва от събота, 22 февруари, обясни за Радио Видин Ирина..

публикувано на 21.02.20 в 10:56

Крадци посегнаха на кошери във Видинско

Криминалисти от Видин и Белоградчик разкриха и задържаха крадци на кошери, съобщават от полицията във Видин. На 20 февруари в 11 часа жител на град Кула сигнализирал на тел.112 за откраднати 12 пчелни кошера от пчелин в землището на град Димово. полицаите извършили оглед на местопроизшествието, а в хода на проведените оперативно -..

публикувано на 21.02.20 в 10:05

В Деня на кмета в Мездра обсъдиха проблемите с електрозахранването

Кметове и представители на ЧЕЗ обсъдиха проблемите с електрозахранването в община Мездра по   време на Деня на кмета, организиран от общинската администрация. Бойко Чавдаров, регионален мениджър на „ЧЕЗ Разпределение България“, съобщи, че през периода 5-10 февруари на територията на общината са локализирани и отстранени над 600 повреди на..

публикувано на 21.02.20 в 09:00