Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Коледна работилница отваря врати във Враца

Снимка: радио Видин

"Коледна работилница" ще се проведе за 4-ти път подред в детския отдел на Регионална библиотека "Христо Ботев" Враца днес от 10 часа. Тя е насочена към всички деца, техните родители и близки. Идеята е да направят украшения за дома си и да усетят коледния дух, обясни за Радио Видин Милена Николова от библиотеката.

"Да могат да направят собствена украса и да се докоснат до магията, която носи дългоочакваният празник. Ще майсторят картички, писма до Дядо Коледа, снежинки и всичко което може да се изработи с ножица и хартия. Както всяка година, така и тази ще имаме работа с природни материали. За финал ще прочетем приказка за вълшебства и сбъднати желания.", каза Милена Николова.

Инициативата започва в 10 часа и ще продължи до 13 часа в детския отдел на РБ "Христо Ботев".


Вижте още

В Мездра ще обсъждат проблемите на общинските транспортни дружества

За пореден път и новият общински съвет в Мездра ще обсъжда проблемите на двете общински транспортни дружества. Повод е докладната на управителя Методи Михов, в която се посочва тежкото им финансово състояние. От посочените факти и цифри е видно, че за стабилизирането на "Мездра-Автотранспорт 2003" и  "Транс-Авто 2015" са необходими спешно около..

публикувано на 24.01.20 в 15:29

Пушачи срещу непушачи заради два дена отпуск

2 дни повече отпуск за непушачите по преценка на работодателя предлагат от ВМРО с промени в Кодекса на труда. Законодателната инициатива е опит да бъде допълнена забраната за пушене на обществени места, тъй като пушачите си почиват нерегламентирано. От поправката ще могат да се възползват и пушачите, стига те да не пушат по време на работа. Идеята..

публикувано на 24.01.20 в 15:07

Училище за родилки ще има в Бяла Слатина

Безплатно "Училище за бременни" ще отвори врати през февруари в Многопрофилната болница за активно лечение Бяла Слатина,  каза за Радио ВИДИН директорът на болницата Николай Димов: "Постоянно организираме дни на отворени врати, сега ще започне и това училище, със закупената нова лапароскопска апаратура вече ще се извършват и безкръвни..

публикувано на 24.01.20 в 14:53

В Мездра вече плащат данъците за настоящата година

Започна плащането на местните данъци и такси за 2020 г., съобщават от отдел "Местни приходи" в Община Мездра . Съгласно Закона за местните данъци и такси, данъкът върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данъкът върху превозните средства се събират на две вноски - първата до 30 юни, а втората - до 31 октомври.  Предплатилите цялата..

публикувано на 24.01.20 в 14:36

Враца се преклони пред паметта на жертвите от бомбардировката през 1944 г.

С общо възпоменание в храм "Свето Възнесение" бяха почетени загиналите от опустошителните бомбардировки над Враца през 1944 г. Богослужението беше отслужено от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий в съслужие с отци. По време на панихидата бяха прочетени имената на 124-те жертви от трагичното събитие, съобщават от Община Враца...

публикувано на 24.01.20 в 13:15

Кметовете на Борован, Монтана и Враца номинирани за членове на УС на Сдружението на общините

70 кметове и председатели на Общински съвети от Северозападния регион участваха в  регионално делегатско заседание на Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на форума бе Вършец, а председател- кметът Иван Лазаров. За членове на Управителния съвет на НСОРБ от региона, който обхваща областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч..

публикувано на 24.01.20 в 12:33

С 800 000 лева се увеличава бюджета на Община Берковица

19 771 980 лв. е бюджетната рамка на Община Берковица за 2020 година. Това е с около 800 000 лева повече от бюджета за 2019 г. Тя бе представена на обществено обсъждане от кмета Димитранка Каменова и от Ангелина Андонова –главен експерт "Бюджет". Със 140 000 лева намаляват средствата за образованието, но са предвидени пари за ремонт на..

публикувано на 24.01.20 в 11:29