Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

От врачанската полиция отчетоха сериозен спад на престъпленията

Снимка: Жоро Александров

Директорът на ОД на МВР Враца старши комисар Янко Янколов представи цифри и факти за ноември, които са с между 15 и 20% намаление в сравнение с октомври.


231 заявителски материала през 11-ия месец на годината срещу 272 за предходния месец показва спад от 15%. Престъпленията са  намалели с 1/5 за месец и от 181 през октомври са констатирани 144 през ноември. Установени са 51 извършители през ноември, като месец по-рано са били 55.


"Ръст има при престъпленията срещу собствеността – 56 на 51 за октомври, а през ноември са регистрани 6 грабежа срещу 1 от презхождащия го месец. Но пък всички извършители са установени", допълни директорът на ОД на МВР.


Старши комисар Янколов анонсира, че преди и по време на студентския празник подчинените му ще са на крак, за да не се допускат произшествия.


Вижте още

Снимката на 23 януари 2020 година

Второкласници от мездренското училище "Св.Св.Кирил и Методий" поставиха 14  къщички  за птици . Новите домове са предназначени за синигери, зидарски дърволазки, полско врабче и други дребни птици. Два случая на грип са регистрирани в област Враца. Това стана ясно от първото заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри..

публикувано на 23.01.20 в 17:55

Видинският окръжен съд остави за постоянно в ареста обвинения за смъртта на Теодор

Състав на Видинския окръжен остави за постоянно в ареста обвинения за убийството в центъра на Видин на 19 януари. Съдия Светла Стоянова определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 48-годишния Александър Стоянов. Той е обвинен, че на 19 януари е причинил смъртта на 31-годишния Теодор след скандал в заведение в центъра на града...

публикувано на 23.01.20 в 17:30

Младежи ще помагат на свои връстници във Видин по пилотна програма срещу дрогата

Национална програма за ограничаване употребата на психо-активни вещества в горен курс на образование ще стартира пилотно в две училища във Видин . Тя е под наслов "От връстници за връстници" и се изпълнява в 12 града в страната. От Общинският съвет по наркотични вещества в продължение на два дни обучаваха доброволци от П рофилираната..

публикувано на 23.01.20 в 17:07

Второкласници поставиха къщички за птици в Мездра

Второкласници от мездренското училище "Св.Св.Кирил и Методий" поставиха 14 къщички за птици. Класен ръководител на учуниците е  Мирослава Медньова, децата  участват  в клуб "Приятели на природата" към група "Занимания по интереси".  Новите домове са предназначени за синигери, зидарски дърволазки, полско врабче и други дребни птици. Децата с..

публикувано на 23.01.20 в 16:10

Хидролози търсят вода в община Георги Дамяново

Подаваната вода за питейни нужди в община Георги Дамяново е с повишено съдържание на арсен. Проблемът с водоснабдяването е от години, призна кметът Нина Петкова, затова има идея за изграждането на нов довеждащ водопровод от Дълги Дел до Монтана.   Петкова е провела среща с управителя на ВиК Монтана, ангажирала е хидролози да търсят подземни..

публикувано на 23.01.20 в 15:58

Два случая на грип във Враца, няма данни за грипна епидемия

Два случая на грип са регистрирани в област Враца. Това стана ясно от  първото заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания, председателствано от о бластния управител Малина Николова. На заседанието бе представена  събраната, анализирана и актуална епидемиологична информация, бяха планирани профилактични и..

публикувано на 23.01.20 в 15:32
Деца в детска градина в село Градец

По 150 лева за всяко новородено дава кметът на Градец

Положителен пример за подпомагане на семействата, в които се раждат деца, дава кметът на село Градец Илия Томов . За всяко новородено дете, което е жител на селото, той дава 150 лева от заплатата си , тъй като селото няма собствен бюджет: "Тази идея възникна още през първия ми мандат 2012 година, тогава реших да давам по 100 лв на новородено бебе с..

публикувано на 23.01.20 в 15:21