Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Над 600 студенти се обучават във филиала на Русенския университет във Видин

Снимка: Полина Тодорова

На 8 декември отбелязваме празника на българските студенти. Той води началото си от 1903 година, когато започва да се чества като патронен празник на Софийския университет.

Днес празнуват 631 студенти от филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин. Всяка година броят им се увеличава, каза административният директор на филиала Момчил Станков:

"Броят на студентите всяка година се увеличава, което е радостно и се утвърждаваме като един студентски град. Хубавото е, че 172-ма студенти получават стипендии за успех, които ще им осигурят един по-приятен празник."

През тази академична година се дипломират първите студенти във филиала във Видин.

"Силно се надявам, че са мотивирани и ще намерят място за реализация в нашия град. С кмета на Видин д-р Цветан Ценков ще предложим на отличниците да заемат работни места в Община Видин, с което да вдигнат малко образователния ценз в администрацията", добави Момчил Станков.

Русенския университет завършват 147 бакалаври и 20 магистри.


Вижте още

Снимката на 23 ноември 2020 година

Ледената пързалка на площад "Бдинци" във Видин вече е отворена . Тя ще остане в града до 28 февруари. Пързалката е с естествен лед и с капацитет до 60 души. На място се предлагат и кънки.  Пързалката ще работи всеки ден от 12:00 ч. до 21:00 ч. Инструктори ще помагат на начинаещите на леда.  По данни на РЗИ- Видин, за изминалите три дни..

публикувано на 23.11.20 в 17:30
монтана село говежда

Огнище с COVID-19 в дома за възрастни в Говежда

Огнище на COVID-19 е установено в дома за възрастни хора с психични разстройства в село Говежда, община Георги Дамяново . Положителни за коронавирус са 23-ма от настанените там и 6-има от персонала . Заразените са изолирани и за тях се грижи отделен персонал, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Монтана Елена Борисова:..

публикувано на 23.11.20 в 17:10
Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието - Видин

В сряда решават как да продължи обучението във Видинско

В сряда ще се реши как ще учат учениците във Видин . Сега в електронна среда са всички от гимназиалния етап в областта. Заповедта за дистанционната форма на обучение е до 27 ноември включително. Онлайн са и заниманията в 6. и 7. клас в основно училище "Иван Вазов" във Видин, каза началникът на регионалното управление на образованието Веселка..

публикувано на 23.11.20 в 16:20

С "Отличник на БЧК" е награден доброволец от Белоградчик

Тази година със званието "Отличник на БЧК" за активна червенокръстка дейност на Националния съвет на БЧК е удостоена Гинка Михайлова Живова - доброволец и член на Общински съвет на БЧК-Белоградчик. Значка и грамота на отличената връчи председателят на БЧК-Видин, Цветелина Петрова, съобщават от Община Белоградчик. Тазгодишното отличие се връчва..

публикувано на 23.11.20 в 15:55

7 нови случая с COVID-19 във Врачанско, двама са починали

Още двама души от Врачанско, които са били заразени с COVID-19, са починали вчера, съобщиха от РЗИ-Враца. Става дума за мъж на 69 години, който е лекуван в МБАЛ - Мездра. Втората жертва е 85-годишна жена от областта, която е била приета за лечение в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. През неделя в Единния информационен портал има обявени нови..

публикувано на 23.11.20 в 15:39

Нови придобивки за детските градини в Берковица

Детските градини в град Берковица - "Пролетна дъга", "Звънче" и "Малина", получиха детски образователни играчки за придобиване на знания и умения и таблети, необходими за внедряване на съвременните технологии в образователния процес на децата от ранна възраст. Те са доставени като част от проект "Достъпна и качествена образователна среда за деца от..

публикувано на 23.11.20 в 14:44

Непълнолетен е единият извършител на грабеж в Борован

Грабеж в игрална зала в село Борован, област Враца, разследват от ръководството на Районна прокуратура - Бяла Слатина , съобщават от пресслужбата на прокуратурата. След полунощ на 22.11.2020 г. служител на хазартната зала в Борован, по време на работа, бил заплашен от маскирано лице чрез използване на оръжие. Били му отнети 5 123 лева -..

публикувано на 23.11.20 в 13:12