Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Студенти зарадваха деца с увреждания

Снимка: Жоро Александров


Съвместна инициатива събра в дневен дом „Зорница“ във Враца студенти и деца със специални потребности. Целта на акцията е да създаде коледно-новогодишно настроение.

„За поредна година сме тук заедно със студентите по специалността „Трудотерапия“, за да създадем коледно настроение и да поздравим децата. Съвместно с колегите смеи подготвили страхотни бели къщички. Призовавам хората с добри сърца да помогнат, за да влезе коледният дух в домовете на всички деца“, каза доц. Ивета Mихайлова, ръководител на специалността „Трудотерапия“ във врачанския филиал на МУ – София. Тя доведе свои възпитаници, които се включиха дейно в изработването на коледни сувенири.

„Нашата дейност днес е съвместна с учениците от ЦСОП „Д-р Петър Берон“ в дневен дом „Зорница“. Изработваме едни страхотни коледни къщички“, каза Мадлена Иванова, специален педагог в центъра за социална и обществена подкрепа „Д-р Петър Берон“ във Враца.


Вижте още

Снимката на 23 януари 2020 година

Второкласници от мездренското училище "Св.Св.Кирил и Методий" поставиха 14  къщички  за птици . Новите домове са предназначени за синигери, зидарски дърволазки, полско врабче и други дребни птици. Два случая на грип са регистрирани в област Враца. Това стана ясно от първото заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри..

публикувано на 23.01.20 в 17:55

Видинският окръжен съд остави за постоянно в ареста обвинения за смъртта на Теодор

Състав на Видинския окръжен остави за постоянно в ареста обвинения за убийството в центъра на Видин на 19 януари. Съдия Светла Стоянова определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 48-годишния Александър Стоянов. Той е обвинен, че на 19 януари е причинил смъртта на 31-годишния Теодор след скандал в заведение в центъра на града...

публикувано на 23.01.20 в 17:30

Младежи ще помагат на свои връстници във Видин по пилотна програма срещу дрогата

Национална програма за ограничаване употребата на психо-активни вещества в горен курс на образование ще стартира пилотно в две училища във Видин . Тя е под наслов "От връстници за връстници" и се изпълнява в 12 града в страната. От Общинският съвет по наркотични вещества в продължение на два дни обучаваха доброволци от П рофилираната..

публикувано на 23.01.20 в 17:07

Второкласници поставиха къщички за птици в Мездра

Второкласници от мездренското училище "Св.Св.Кирил и Методий" поставиха 14 къщички за птици. Класен ръководител на учуниците е  Мирослава Медньова, децата  участват  в клуб "Приятели на природата" към група "Занимания по интереси".  Новите домове са предназначени за синигери, зидарски дърволазки, полско врабче и други дребни птици. Децата с..

публикувано на 23.01.20 в 16:10

Хидролози търсят вода в община Георги Дамяново

Подаваната вода за питейни нужди в община Георги Дамяново е с повишено съдържание на арсен. Проблемът с водоснабдяването е от години, призна кметът Нина Петкова, затова има идея за изграждането на нов довеждащ водопровод от Дълги Дел до Монтана.   Петкова е провела среща с управителя на ВиК Монтана, ангажирала е хидролози да търсят подземни..

публикувано на 23.01.20 в 15:58

Два случая на грип във Враца, няма данни за грипна епидемия

Два случая на грип са регистрирани в област Враца. Това стана ясно от  първото заседание на Областния оперативен щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания, председателствано от о бластния управител Малина Николова. На заседанието бе представена  събраната, анализирана и актуална епидемиологична информация, бяха планирани профилактични и..

публикувано на 23.01.20 в 15:32
Деца в детска градина в село Градец

По 150 лева за всяко новородено дава кметът на Градец

Положителен пример за подпомагане на семействата, в които се раждат деца, дава кметът на село Градец Илия Томов . За всяко новородено дете, което е жител на селото, той дава 150 лева от заплатата си , тъй като селото няма собствен бюджет: "Тази идея възникна още през първия ми мандат 2012 година, тогава реших да давам по 100 лв на новородено бебе с..

публикувано на 23.01.20 в 15:21