Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Коледно градче радва децата на Видин

5
Снимка: Радио Видин

Коледно градче посреща децата на Видин на детската площадка до храм "Св. Николай". То е подарък от Фондация "Подкрепа за реализация" и Видинска митрополия. В празничната програма за откриването участваха деца от село Ружинци, които получиха и своите подаръци от благотворителната кампания "Операция "Плюшено мече" ", на която фондацията е партньор. 


"20 деца от Ружинци получиха подаръци. Малките са доволни, радвам се да ги видя щастливи. Благодарим на хората, които се отзоваха", каза Милена Иванова, председател на общинската организация на червения кръст в Ружинци.


Забавленията на детската площадка ще продължат по график, който ще се публикува на сайта и фейсбук страницата на Фондацията.

Галерия

Вижте още
театър враца

Монтанският театър с представление в София

Монтанският драматичен театър ще гостува в Националния дворец на културата София. Спектакълът "Когато грам удари" от Пейо Яворов ще се играе на 27 януари в "Нов театър НДК". Това съобщи за Радио ВИДИН Калин Тодоров ПР на театъра: "Представлението е част от програмата на фестивала на българската драматургия януари 2020г. Режисьор е Бойко Илиев,..

публикувано на 26.01.20 в 14:10

Намериха мъртъв мъж в шахта във Враца

Намериха мъртъв бездомник в шахта във Враца. На зловещата находка рано тази сутрин се натъкнал друг бездомник, който обикалял, за да намери подслон от ниските температури. Тъй като под шахтата преминават тръби на централното парно, мястото било известно сред хората без постоянен адрес и доходи. Беоздомникът, обаче попаднал на мъртъв човек, който бил..

публикувано на 26.01.20 в 10:30

Продължава раздаването на хранителни помощи за област Видин

Социално слабите жители от град Видин, които могат да получат помощи под формата на хранителни продукти са 2429, а за цялата област - повече от 8 000. Хората, които до този момент са взели пакетите от пункта в града са 1250, това съобщи Цветелина Петрова директор на БЧК Видин: "Раздаването за област Видин върви много добре, заредени са всички..

публикувано на 26.01.20 в 08:29

Инспектори помогнали на работници във Враца да си вземат заплати

Некоректни работодатели от Врачанско са изплатили на работниците си забавени заплати в общ размер на 161 000 лева след намесата на "Инспекция по труда". Заплатите са били забавени за дълъг минал период и са изплатени едва през миналата година. Изплатената сума представлява 70% от дължимите суми, които са имали работодателите към служителите си. За..

публикувано на 25.01.20 в 17:05

До 16 февруари удължиха груповия лов на дива свиня

Заповедта е на земеделския министър Десислава Танева. Целта е да се намали популацията на дивите прасета, които са основен преносител на африканската чума. От Националния ловно – рибарски съюз призовават членовете си да се придържат към ловната етика, тъй като в това време женските са в напреднала бременност. Това заяви в Монтана председателят Васил..

публикувано на 25.01.20 в 16:55

Приемат декларации за патентна дейност и туристически данък в Лом

До 31 януари физическите лица, включително еднолични търговци, които извършват патентна дейност на територията на община Лом, трябва да подадат патентна декларация по образец , информират от местната общинска управа. Онези, които са подалите данъчната декларация преди тази дата и са платилите пълния размер на патентния данък, могат да ползват 5 %..

публикувано на 25.01.20 в 16:10

Мездренчани помогнаха за скъпата операция на Радоцвята

Радоцвята Димитрова от Мездра, която страда от остра миеловидна левкемия и е майка на двегодишни близнаци, призова да се прекрати кампанията за набиране на средства за лечението и. Причината е радостна- операцията за присаждане на стволови клетки в Германия е извършена и тя е под лекарско наблюдение. Заболяването на 38-годишната майка обедини всички..

публикувано на 25.01.20 в 14:15