Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Диабетици получиха хранителни пакети

4
Снимка: Светла Бондова

561 диабетици получиха хранителни пакети във Видин. Общо за видинска област ще бъдат подпомогнати близо 900 души със заболяването. 

"Доволни сме, все пак е някаква помощ, благодарим... Две пакетчета ориз, две пакетчета леща, две бутилки маслинено олио... Аз най-много се радвам за маслиненото олио"- споделиха хората.

Безплатни пакети с храна получиха и 51 диабетици от Ново село, които членуват в секция "Диабет" с председател Гинка Иванова към Клуба на пенсионера и хората с увреждания в Ново село. В съдържанието влизат пакетирани храни – ориз, леща, макарони, маслини, пилешко месо, както и по две бутилки със зехтин. За първи път всички членове на секцията, независимо от дохода си, получиха безплатна храна. Помощта се осигурява на всеки две години от Българската асоциация "Диабет" и се предоставят по програма "Здравословно хранене в условията на живот с диабет".. Раздаването на хранителните продукти ще продължи и в Брегово. За хората, живеещи с така наречения "тих убиец", това е един добър подарък в навечерието на Коледа.  

Галерия

Вижте още

Дейвид Славчев спечели делото срещу Община Видин

Бившият директор на видинския Драматичен театър Дейвид Славчев спечели делото, което водеше срещу Община Видин и ще бъде възстановен на поста . Славчев бе уволнен през юли миналата година от тогавашния кмет Огнян Ценков само седем месеца, след като спечели конкурса за директор на културната институция. Актьорът обжалва уволнението си пред съда, който е..

публикувано на 23.01.20 в 12:25

Заловиха крадците от игралната зала в Борован

Установени са извършителите на кражба на метална каса с пари от игрална зала в село Борован, съобщиха от Прокуратурата. В понеделник рано сутринта е подаден сигнал в полицията в Бяла Слатина за кражба на сейф с над 15 000 лева в него. В резултат на разследването са задържани тримата извършители на кражбата- жители на село Борован. Касата с намерената в..

публикувано на 23.01.20 в 12:11

Държавният куклен театър във Видин представя спектакъла за възрастни "Въздух"

Държавният куклен театър във Видин представя спектакъла за възрастни "Въздух", в който без реплики актьорите предават послания. Постановката е на Магдалена Митева. Представлението е с участието на Пламен Кънев и Теди Рашед и ще се играе на видинска сцена  от 18.00 часа днес в залата на кукления театър, а на 28 януари спектакълът ще гостува на Камерна..

публикувано на 23.01.20 в 11:31

Прокурори подхванаха отровите във Враца

Районната прокуратура във Враца е образувала досъдебно производство за откритите вчера опасни отпадъци, съхранявани в приземен етаж на сграда, намираща се на ул. "Околчица" в града, съобщиха от държавното обвинение. Сградата е склад на бившия военен завод "Гаврил Генов" във Враца , който не функционира от почти 30 години. Опасните вещества..

публикувано на 23.01.20 в 10:59

Четири трудови злополуки с фатален край за година във Враца

Четири души са загинали по време на работа на територията на област Враца през миналата година, съобщи директорът на инспекцията по труда Румен Младенов. Институцията е извършила 8 проверки на тежки трудови злополуки станали на територията на областта през 2019-а. За жалост са били регистрирани 4 смъртни случая. Единият от инцидентите..

публикувано на 23.01.20 в 10:46

Близо 6 милиона е общинският дълг на Видин

Близо 6 милиона лева са задълженията на Община Видин. Това заяви пред Общинския съвет кметът Цветан Ценков по повод твърдения, че Общината вече е финансово стабилна: "Дали Общината е финансово стабилна, след като има над 2 758 000 лева неразплатени и над 2 800 000 лева наложени финансови санкции? Има дело за 1,5 млн. за пречиствателната станция. Нека да..

публикувано на 23.01.20 в 08:37

Кметът на Лом настоява да бъде възстановен железопътният транспорт

Кметът на община Лом Георги Гаврилов реагира срещу намерението на "БДЖ-Пътнически превози" да бъде удължен срокът, в който по направлението Лом-Брусарци не пътуват влакове, а автобуси. Гаврилов е изпратил писмо до министъра на транспорта Росен Желязков и управителя на ЖП-дружеството Любен Нанов, в което изразява категорично несъгласие с тази практика...

публикувано на 23.01.20 в 08:30