Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рождественски благослов на Видинския митрополит Даниил

Снимка: Радио Видин

Защото Бог толкоз обикна света, че отдаде своя единороден син, та всякой, който вярва в него, да не погине, но да има живот вечен.

"Възлюбени в Господа отци, братя и сестри, неизразима радост изпълва сърцата ни в днешния свят празник на Христовото Рождество. Небесата отново са отворени, небето е тук, сред нас, а отхвърленото естество на нашия род е съединено с жителите на небето. 

С нестихващо славословие душите ни пеят и ние прославяме бога за неговата велика милост към нас, човеците, за неговото неизречимо човеколюбие.

Вече има здрава основа- богочовекът, в когото човешкото естество е съединено с божественото.

Всесърдечно поздравявам всички наши чеда, в пределите на богохранимата видинска епархия, послучай празника на Христовото Рождество. Нека Господ Иисус Христос, който е с нас, да пребъде с нас и да ни дарува обилието на своята благодат и щедрости, да ни помага да придобиваме неговата кротост, дълго търпение, мир, радост, правдолюбие и любов. За всичко да му благодарим и да го славим в сърцата си. Амин!

Честито Рождество Христово! Мирна, благословена и спасителна Нова 2020 година! Амин!"

Видински митрополит Даниил




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Вокалистът Рони Ромеро гостува на "Мездра рок фест 2024"

На 10 май Мездра посреща поредното издание на рок фестивала "Мездра Рок". Началото на събитието бе поставено през 2011 година и след кратко прекъсване традицията продължава. Тази година организаторите вдигат летвата доста високо и на сцената на фестивала в железничарския град ще излезе голямата звезда Рони Ромеро, заедно с група ЕРИДАН. За..

публикувано на 08.05.24 в 10:30

Нинко Кирилов представя новата си книга във Видин

Днес, 8 май, е премиерата във Видин на седмата книга на писателя  Нинко Кирилов . Стихосбирката "Портокал" излезе миналата година и е посрещната много позитивно от критиката. Роденият и израснал във Видин Нинко Кирилов приема с охота определението за книгата като "вселюбовна поема", наречена така от Антония Апостолова. С Нинко Кирилов..

обновено на 08.05.24 в 09:50

Малките добринки на дядо Пешо от Ослен Криводол

Кът за отдих за своите съселяни създава собственоръчно 70-годишният Пешо Петков от Ослен Криводол . Пейките са  поставени по пътя от гарата до врачанското село.  По своя инициатива възстановява в училището детската пързалка, люлките и изработва нова въртележка. Освен това се включва във всички дейности, които са свързани с облагородяването на..

публикувано на 07.05.24 в 16:00

Петокласник от Видин подреди самостоятелна изложба

Никалъс Венелинов  от Школа "Дъга" при Народно читалище "Цвят 1870" във Видин  подреди самостоятелна изложба с рисунки .  Единайсетгодишният Никалъс учи в СУ "Петко Рачов Славейков". Интересът му към рисуването се проявява от ранна детска възраст. Всъщност това е втората изложба с негови авторски творби, като първата е била в СУ..

публикувано на 07.05.24 в 15:00

Ученик от Лом с първо място в Национална ученическа конференция

Дванайсетокласникът Стоян Антов от СУ "Димитър Маринов" в град Лом спечели първо място  със своя разказ в десетото издание на Националната ученическа конференция по гражданско образование на тема "Семейство-училище-общество", провела се в Добрич. Във форума се състезаваха и ученици с есета, презентации и филми. Стоян Антов вече е издал две..

публикувано на 07.05.24 в 14:00

Иван Аспарухов: Работим за подобряване на жизнената среда и съхраняване на културната идентичност на Мездра

На Гергьовден своя празник отбелязва град Мездра . По този повод кметът Иван Аспарухов каза в "Цветовете на деня", че за ръководството на Мездра е важно да продължи да работи за благоустрояване и подобряване на жизнената среда, но и за съхраняване на културната идентичност на града. "Този мандат започнахме сериозна инвестиционна програма..

публикувано на 06.05.24 в 16:54

Стартира Националната кампания "Зелено четене" - 2024

4 тура, 4 специални събития и 4 томболи в четвъртото издание на Националната кампания "Зелено четене". Тя стартира днес, когато е и един от най-хубавите български празници, Гергьовден и за поредна година обединява български автори, издателства и любители на книгите.  Кампанията обхваща 4 града - това са Враца, Балчик, Габрово и Пещера...

публикувано на 06.05.24 в 09:10