Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 7 млн. лева допълнително отпусна правителството за ремонти в монтански общини

2
Снимка: Радио ВИДИН, архив

7 200 000 лв. получават допълнително от държавата общини от област Монтана. С постановление Министерски съвет отпусна общо 47 839 500 лева на общини в България.

Осем общини в област Монтана получават средства от правителството, съобщи народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров.

Най-голяма е сумата за Лом. 2 милиона лева са осигурени за основен ремонт на напорен тръбопровод от помпена станция "Добри дол", трети и четвърти етап, и за основен ремонт на улична мрежа в града.

Чипровци ще разполага с 1 милион и 200 хиляди лева за ремонт и рехабилитация на улична мрежа в населените места на общината.

1 милион лева се дават на община Берковица. Те са за основен ремонт на мост "Лонджата" и подпорните стени към него, и реконструкция на улица "Добруджа" и ремонт на водопровода ѝ.

С по 600 000 лева ще разполагат общините Брусарци, Вълчедръм, Вършец, Георги Дамяново и Якимово. Парите са за ремонт и рехабилитация на улична мрежа и подмяна на водопроводи в общинските центрове и населените места.

На заседание в началото на декември Министерски съвет отпусна 3 милиона лева на община Монтана, 300 000 лева за Берковица и 160 000 лева за Вършец, също за ремонти на улици, припомни Дилян Димитров.


Галерия

Вижте още

Снимката на 5 август 2021 година

Служители на пожарната във Видин и Враца излязоха с апел към жителите на Северозапада. Сухото време, високите температури, изсъхналата растителност и вятъра са факторите, които предизвикаха пожари на много места в региона и страната. Често пъти причина за предизвиканите пожари  е небрежност при работа в земеделските земи, както и неправилното боравене..

публикувано на 05.08.21 в 18:10

На гара Мездра ще отбележат 171-та годишнина от рождението на Иван Вазов

В събота, 7 август в 13.00 часа на гара Мездра ще пристигнат участниците в атракционното пътуване с влака, теглен от локомотива "Баба Меца" и ще се проведе тържеството "Не се гаси туй, що не гасне". То е  посветено на 171-та годишнина от рождението на Иван Вазов.  Организатори  на  това събитие са Сдружение "Обединени Балкани", съвместно с БДЖ, с..

публикувано на 05.08.21 в 17:09

Наградиха победителите в поетичен конкурс във Вършец

Във Вършец бяха наградени победителите в конкурса за поезия в сонет "Лъчезар Станчев", съобщи за Радио Видин  Вера Илиева , специалист "Туризъм" към туристическия център в община Вършец: "Това традиционно събитие, вече четвърта година, като журито ни е в състав проф. Милена Кирова, поетесата Кристин Димитрова и доц. д-р Мариета Иванова-..

публикувано на 05.08.21 в 16:07

Задържаха голямо количество парфюми на ГКПП "Дунав мост 2"

Митнически служители задържаха 7756 парфюма с обозначения на световноизвестни марки.  "Марковите“ аромати са открити при две отделни митнически проверки на товарни автомобили с българска регистрация, излизащи от страната през ГКПП "Дунав мост – Видин". На 02.08.2021 г. митнически служители са спрели камион, превозващ стока към Западна..

публикувано на 05.08.21 в 15:44

Продължава асфалтирането на междублокови пространства във Видин

Вече са завършени предвидените дейности в жилищните комплекси "Бонония“ и "Гео Милев", както и преасфалтирането на улици в квартал "Акджамия“. Днес започна работата в ж.к. "Панония" 6. Заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев отбеляза, че до момента всичко върви по график и съобразно него се..

публикувано на 05.08.21 в 14:49

Община Кула с нов мултифункционален автомобил

Автомобилният парк на О бщинското предприятие в Кула се сдоби с още един нов, комбиниран и мултифункционален автомобил, съобщиха от общинската администрация. Машината е на стойност 177 480,00 лева (с включено ДДС). Новата техника и 6 броя контейнери са предназначени за оптимизиране на системата за събиране и транспортиране на отпадъците на..

публикувано на 05.08.21 в 14:38

Стимулират с пари за ваксиниране във Враца

Преди дни от врачанското "ВиК“ разпространиха информация, че препоръчват на служителите си да се ваксинират срещу коронавирус. От ръководството на дружеството допълниха, че ще стимулират финансово всеки имунизиран. За тази идея разказа управителят на фирмата Ангел Престойски : "На първо място целта ни е да се погрижим за здравето на..

публикувано на 05.08.21 в 12:33