Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Успешна година отчита драматичният театър в Монтана

Снимка: Драматичен театър- Монтана

Изминалата 2019 година бе успешна за драматичния театър "Драгомир Асенов" в Монтана. Освен представленията в региона, трупата е имала участия в цялата страна. Извършени са ремонти на театралната база, обясни директорът Любомир Бояджиев:

"Това, което се наложи да направим със собствени усилия, са няколко належащи ремонта по предписания от ХЕИ. В началото на годината ще се опитаме да съберем пари за първите пиеси - за постановъчни, за хонорари за гостуващи режисьори и актьори..."


Мисията на трупата е да направи театралното изкуство достъпно и за хората от малките населени места, казва още Любомир Бояджиев.

"Всички наши спектакли се играят в София, играем в Плевен, радваме се на много радушен прием във Видин, Ловеч, стигаме и до Търговище. Но не пропускаме малките населени места, втора премиера на "Когато гръм удари" играхме във Василовци. И мисля, че има смисъл, когато човек съзнава мисията, която му е възложена. Публиката не се дели на градска и селска. Това е публика, която се радва на нашето изкуство, а ние трябва да се радваме на всеки един зрител, който влиза в салона."

Драматичен театър Монтана започва 2020 година с гостуване в София. На 27 януари трупата ще представи спектакъла "Когато гръм удари" по "Пейо Яворов" на сцената на Нов театър НДК.
 

Вижте още

В „Музикална зона“ слушаме малката голяма музикална дива Кайли Миноуг

  Ще се насладим на песните на една дребна на ръст жена, но с големи постижения в областта на музиката. И въпреки, че вече е на 53г., Кайли Миноуг може да се похвали с нова музика, нова любов и нови рекорди в класациите.   Иконата в поп музиката покори световната сцена, сърцата  на меломаните и на мъжете, възвисявайки се едва 153 см. над земята. Докато..

публикувано на 18.10.21 в 09:53

"Неделник" от 17 октомври 2021 година

"Неделник"- а е тук. Предстои ви пътуване към центъра на Европа. Да, ще отидем до Брюксел , където завърши ​Европейската седмица на регионите и градовете. Това е е най-голямата годишна проява, провеждана в Брюксел, посветена на регионалната политика. Има много важни неща от там свързани със Северозапада. За събитието ще ни разказв а Мариана..

публикувано на 17.10.21 в 14:08

Доброто и лошото семе

В Четвърта неделя след Неделя подир Въздвижение, която отбелязваме днес, Църквата ни отваря телесните и духовни очи, за да прозрем и видим Бог, Който се явява като един Сеяч, Който сее Словото на Евангелието и ни призовава да го следваме и дадем изобилни и достойни плодове. "Който има уши да слуша, нека слуша!" /Лк. 8 :15/..

публикувано на 17.10.21 в 08:00

Иван Лазаров, кмет на община Вършец: Продажбата на част от Медицинския център ще е от полза на всички

В края на септември общински съветници от Вършец организираха подписка срещу решение на Общинския съвет за продажба на част от поликлиниката в града. Един от инициаторите е общинският съветник Георги Найденов. Според него, решението е незаконно, защото не са били представени необходимите документи, както и инвестиционно предложение.    За..

публикувано на 15.10.21 в 13:46
кметство Войводово

Село Войводово - чешкото село

В село Войводово сме, единственото село в България, основано от чешки преселници, което  все още носи духа на чешката общност. Село Войводово е разположено в Северозападна България и влиза в пределите на община Мизия. Намира се на 5 км  от общинския център град Мизия.   Селото е основано от преселници от Банат - чешки и словашки протестанти, както..

публикувано на 15.10.21 в 12:00

Новият европейски Баухаус: съвременното лице на модернизма

Създаване на по-красиви, устойчиви и приобщаващи форми на съвместен живот: новият европейски Баухаус е творческа и междудисциплинарна инициатива за създаване на пространство за срещи с цел проектиране на бъдещи начини на живот , разположени на кръстопътя между изкуството, социалното приобщаване, науката и технологиите.  Инициативата довежда..

публикувано на 15.10.21 в 10:30

Кампания помага на самотни възрастни хора във Врачанско

Започна поредното издание на кампанията "Подари Коледа на самотни баба и дядо". Целта на инициативата е да събере хранителни продукти от първа необходимост и хигиенни материали за нуждаещи се възрастни хора от Врачанско. Ще бъдат подпомогнати над 1000 души, обясни Мая Методиева от сдружение "Бъди добър! Прави добро!" , което организира кампанията:..

публикувано на 15.10.21 в 10:05