Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Главен комисар Николай Николов се срещна с видинските пожарникари

3
Снимка: МВР-Видин

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" посети Видин и проведе работна среща с огнеборците, съобщи регионалният говорител на МВР. Главен комисар Николай Николов прочете пред състава министерската заповед за временното преназначаване на комисар Стилиян Пешев на длъжността директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин. Той припомни, че постигнатите до момента високи резултати на видинската регионална дирекция са своеобразно предизвикателство към комисар Пешев, чиято задача е не само да запази, но и надгради постигнатото. Новоназначеният директор на регионалната дирекция благодари за оказаното му доверие и увери, че ще работи в екип с добре подготвени, компетентни и мотивирани служители.


Срещата продължи в дискусионен формат, съобщиха от ОД на МВР-Видин. Главен комисар Николов и видинските огнеборци обсъдиха оперативната обстановка в региона по линия пожарна безопасност и защита на населението. Служителите на видинската дирекция получиха висока оценка за работата си.


"Продължавайте да надграждате добрите практики, да отстранявате пропуските своевременно и да работите професионално и всеотдайно", пожела на старта на 2020-та година главен комисар Николов.

  

Галерия

Вижте още

Снимката на 5 юни 2020 година

Днешният 5 юни се отбелязва като Световен ден на околната среда.  Провъзгласен е за такъв на Общото събрание на ООН в Стокхолм, Швеция през 1972 година. На този форум е приета декларация за околната среда, представляваща първия международен договор за принципите на екологична защита на Земята . 35 от изследваните през..

публикувано на 05.06.20 в 17:56

"Жабокът цар" на театър “Патилан” за децата от Монтана

"Жабокът цар" е постановката, която ще играе куклен театър "Патилан" тази събота, съобщи директорът Иван Истатков. Вече втора седмица куклуводите организират представление на открито за най-малките си зрители при спазването на всички противоепидемичните мерки.   "Така се разбрахме, ние се редуваме с драматичен театър Монтана...

публикувано на 05.06.20 в 16:49

4 са новите случаи на КОВИД 19 в Северозапада

35 от изследваните през последното денонощие проби са дали положителен резултат. Това показва Националната информационна система. В област Видин има един случай на заразен от КОВИД 19, в област Монтана случаите са 3. Това са руски граждани, които работят на газопровода "Балкански поток", нямат симптоми - каза д-р Елена Борисова, началник на..

публикувано на 05.06.20 в 16:37

Прокуратурата във Видин е предала на съд обвиняем за контрабанда на прекурсори

Обвинителният акт, който Окръжната прокуратура е внесла в съда, е срещу пловдивчанин за държане и контрабанда на прекурсори. На 12 април миналата година на граничния пункт по Дунав мост при Видин при проверка на автомобила му в тайник е открит метаамфетамин. В обвинението на Окръжната прокуратура посочват, че през 2018 гадина обвиняемият..

публикувано на 05.06.20 в 16:32

Приключи деветата по ред Щуроландия

Вълшебният град Щуроландия, в който фондация "Подкрепа за реализация" кани децата на Видин всяка година затвори врати до следващия първи юни. Събитието е организирано за девети път по повод Международния ден на детето. Проявите, които започнаха в понеделник, тази година бяха онлайн, в страницата на фондацията във фейсбук и приключиха днес...

публикувано на 05.06.20 в 16:00

Закупуват театрални декори за детската градина в Бяла Слатина

Сдружение "Първи юни" спечели финансиране на своя проект "Приятели на децата". Проектът е сред седемте одобрени от общо участвалите 70 в програмата "В подкрепа на детството".  Проектът ще обхване около 100 деца, които посещават детската градина "Незабравка" в Бяла Слатина и нейните филиали, каза председателят на сдружението Наталия..

публикувано на 05.06.20 в 15:59

Община Ново село с двама представители в Сдружението на общините

Двама общински съветници от Новоселска община са включени в постоянните комисии към Националното сдружение на общините в Република България. Председателят на Общинския съвет Иво Вергилов ще участва в комисиите по местни финанси, бюджет и общинска собственост, по здравеопазване и административно обслужване и общинска администрация. Добромира..

публикувано на 05.06.20 в 15:05