Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С нов спортен център се сдоби поправителният дом във Враца

Снимка: Жоро Александров

Нов спортен център е открит в поправителния дом за непълнолетни във Враца. За момчетата са изградени фитнес зала и мини футболно игрище за спортни занимания на закрито. 

"Гости на тържеството ни бяха заместник-министъра на правосъдието  Николай Проданов и главният директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" главен комисар Ивайло Йорданов. В спортния център ще провеждаме спортни занимания на открито в две обособени за целта части фитнес зала и игрище за мини футбол. Този зала освен за провеждане на редовните часове по физическо възпитание и спорт, ще се използва и за уплътняване на свободното време на момчетата"- обясни Сашка Панайотова, директор на училище "Св.Св. Кирил и Методий" в дома. 

Досега непълнолетните са имали спортни мероприятия само на открито в двора на дома, където са обособени футболно и волейболно игрище. 
21 са момчетата, настанени в поправителния дом, уточни директорът.  През август миналата година той беше преместен от Бойчиновци в изцяло реновирана сграда на територията на затвора във Враца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Децата в село Ослен Криводол се радват на нова придобивка

Ново игрище за хандбал , футбол и волейбол  има в мездренското село Ослен Криводол . Пространството е обособено за спорт с дарения от местните жители.  Събраните средства са използвани за закупуване на мрежа, топки и материали за изработка на железни врати.  Игрището събира всеки ден децата от селото. 

публикувано на 09.08.24 в 14:00

Враца ще отбележи Международния ден на младежта

Международният ден на младежта ще бъде отбелязан във Враца с богата програма, съобщиха от общинската управа. На 10 август (събота) от 18:00 часа в парк "Зелето" екипите на Младежки център - Враца и Младежки дом - Враца, в партньорство с Ученическия общински съвет, Интеракт, Областен информационен център (ОИЦ), Превантивно-информационен център..

публикувано на 09.08.24 в 12:07

Трима души пострадаха при катастрофа на Е-79 край Видин

Лек автомобил и такси са катастрофирали на главен път Е-79 край Видин . Инцидентът е станал вчера, 8 август, около 21:00 часа. Трима души са настанени за лечение във видинската болница.   42-годишен шофьор на лека кола, движейки се от Дунавци към Видин, при десен завой изгубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента и се блъснал..

публикувано на 09.08.24 в 10:52

Самодейни състави от село Зверино се отличиха на международен фестивал

Отлично се представиха самодейците при Народно читалище ”Факел” в с. Зверино на XII Международен фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ , който се проведе в свищовското село Царевец.  Мъжката фолклорна група "Змей Горянин" от мездренското село спечели специалното отличие на Българско национално радио - грамота, статуетка и парична награда..

публикувано на 09.08.24 в 09:59

Безплатни тестове за СПИН правят в берковски квартал

Безплатни тестове за СПИН правят днес в квартал "Раковица" в Берковица . Лятната антиспин кампания се провежда от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана.  Под мотото "Безопасна ваканция" преминава инициативата на РЗИ.  Днес от 10:00 до 12:00 часа в квартал "Раковица" в Берковица всеки желаещ ще може да се изследва безплатно и анонимно..

публикувано на 09.08.24 в 09:32

"Читалня на открито" за най-малките ще се проведе във Враца

Приключва инициативата "Читалня на открито" към библиотеката на при Народно читалище "Развитие 1869" във Враца. Тя е част от програмата "Книжно лято" на библиотеката и е организирана съвместно с Етнографско-възрожденски комплекс "Никола Войводов", информира Борислава Иванчева , завеждащ библиотеката към читалището: "Наши гости отново ще бъдат..

обновено на 09.08.24 в 08:41

Допълнителни знаци за забранено паркиране поставят във Враца

Община Враца започна поставянето на допълнителни знаци, забраняващи престоя и паркирането на превозни средства, поради множество сигнали за неправилно паркирани автомобили, които създават предпоставки за произшествия и пречат на преминаването на пешеходци , съобщиха от градската управа. Към знаците е добавена и допълнителна табела, напомняща на..

публикувано на 09.08.24 в 07:35