Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вл. Тошев: "Кризата в ГЕРБ Видин е преодоляна"

Снимка: ГЕРБ-Видин

Владимир Тошев остава областен координатор във Видин на ПП ГЕРБ. Това е решението на Изпълнителната комисия на управляващата партия. Промени има в общинското ръководство на ГЕРБ. Снето е доверието от досегашния председател на структурата и бивш кмет на Видин Огнян Ценков. Неговото място е заето от Емилиян Енчев- директор на Областната дирекция "Земеделие".

"Преодоляхме една няколкомесечна криза във видинската общинска организация на ПП ГЕРБ, свързана с номинацията на досегашния кмет Огнян Ценков и неизбирането му за следващ мандат. Получи се разцепление, но в крайна сметка, след решение на Изпълнителната комисия, аз оставам областен координатор на ГЕРБ, както бях и досега. На общинската организация във Видин председател вече е Емилиян Енчев- балансиран човек, добър специалист, спокоен и уравновесен мъж. Надявам се, че заедно ще успеем да преодолеем последствията от тази криза и да продължим напред", каза за Радио Видин Владимир Тошев.

Вижте още
Милка Василева

Милка Василева, БАПГЗ: Интернет не може да замести акушерската помощ

Акушерките в страната трябва да бъдат поне два пъти повече от работещите в момента. Това каза по повод Деня на родилната помощ - 21 януари, председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева. Тя добави, че всяка жена има право на достъп до акушерка: "Проблемите са едни и същи от години и за съжаление не..

публикувано на 21.01.20 в 14:18

Висока раждаемост отчитат от Монтанската болница

54 бебета са проплакали през първите 20 дни в Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Тази година се наблюдава ръст в раждаемостта спрямо миналата, каза за Радио ВИДИН старшата акушерка Снежина Павлова: "Засега имаме висока раждаемост, защото част от жените от Видин идват при нас, част от тях ходят в Лом. До..

публикувано на 21.01.20 в 13:35

Проверяват терени и площадки за отпадъци във Враца

Текущи проверки на терени и площадки със складирани отпадъци, опасни вещества и производствени инсталации започна  Областна администрация – Враца. Целта на проверката е  да се установи спазването на изискванията по опазване на околната среда от собствениците и контролните органи, съобщават от областна администрация. Първата проверка, за..

публикувано на 21.01.20 в 12:30

В Монтана подреждат документална изложба в памет на Йордан Радичков

16 години от смъртта на Йордан Радичков ще облележат днес в Регионална библиотека "Гео Милев" - гр. Монтана. Програмата започва в 11 часа в фоайето на библиотеката, каза за Радио ВИДИН екпертът "Връзки с обществеността" Пенка Вацкова: " В 11 ч в фоайето на библиотеката ще бъде открита документална изложба в негова памет. В 11.30 ч с гражданите на..

публикувано на 21.01.20 в 10:01

Бабинден в мездренското село Царевец

Днес много от селата в община Мездра ще отбележат Бабинден- Типченица, Долна Кремена, Ребърково и др. Ще почетат празника и в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ Мездра. Най-атрактивно обаче си остава празнуването в село Царевец . Читалище "Просвета-1928" и Кметството на селото, както всяка година, така и тази, организират тържество и пресъздават..

публикувано на 21.01.20 в 08:42

Бракуват 6 негодни тролейбуса във Враца

6 тролейбуса, собственост на "Тролейбусен транспорт – Враца" ЕООД, ще бъдат бракувани. Предложението големите превозни средства да отидат за скраб е на председателя на общинския съвет Нели Стоянова. Тя е внесла докладната за бракуването на негодните за употреба тролейбуси за обсъждане  в общинския съвет. Искането се прави във връзка с писмо..

публикувано на 21.01.20 в 08:40

Определиха основните приоритети в проектобюджета на Враца за 2020 година

Създаването и развитието на функционална градска среда, екологичният градски транспорт, модернизирането на уличното осветление и ефективното управление на отпадъците са сред основните приоритети в проектобюджета на Община Враца за 2020 година. Основните цели пред местната администрация за предстоящата година бяха представени от кмета Калин..

публикувано на 21.01.20 в 08:05