Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна обсъждането на бюджет 2020 в Ново село

2
Снимка: Радио ВИДИН

При ниска заинтересованост от страна на населението започна обсъждането на общинския бюджет 2020 г. с жителите на Ново село. 

Кметът на общината Георги Стоенелов откри срещата и се спря подробно върху разпределението на капиталовите разходи като финансови средства и дейности по селата. Новото тази година е, че разпределението им е на база жители на населени места, а предложенията за използването им е дошло от кметовете и техните съвети. 199 900 лв. ще бъдат използвани за ремонти на обществени сгради, подмяна на автобусни спирки, закупуване на храсторези и контейнери за боклук. За пръв път ще се ремонтира предната фасада на търговския дом в Ново село, ще се изгради канализация в лятното кино, а най-важното са основен ремонт на двете улици от църквата "Успение Богородично" към центъра. 


В Неговановци ще се изгради санитарен възел в кметството, спортна площадка и ще се оправи дерето към гробищата. В края на миналата година са отпуснати 500 000 лв. за ремонт на площадите в Ново село и Неговановци. Село Винарово също планира да оправи с капиталовите разходи своя площад, както и да ремонтира училищната сграда, с перспектива там да се изгради Дом за възрастни хора. Ремонт на мост и укрепване на свлачището са част от предложенията за с. Флорентин, а в Ясен искат изграждане на сцена на площада за провежданите тържества.


Основните параметри на бюджет 2020 г.  разясни гл. счетоводител на Общината Маринела Данаилова. 4 341 827 лв. ще бъде новият бюджет, от които 2 496 641 лв. са държавните субсидии и 1 845 186 лв. собствените средства с преходните остатъци от миналата година. Направени бяха предложения за отделно събиране на пластмаса и закупуване на по-голяма техника за обработка на тревата по улиците на селата.

Обсъждането на проектобюджета продължава, като на 16 януари от 9.30 часа екипът ще бъде в пенсионерски клуб Флорентин, от 11.30 ч. на същата дата в пенсионерски клуб Ясен, а на 17 януари са срещите с населението на с. Неговановци от 9.30 ч. в залата на кметството и от 11.30 ч. в залата на кметство с. Винарово.


Проектът за нов общински бюджет е качен днес в сайта на Община Ново село и всеки може да се запознае и да направи своите предложения до края на м. януари, когато ще бъде обсъден и приет на заседание на Общинския съвет.


Галерия

Вижте още

В Кула ще проверяват исторически обекти

Движение "Северозапазване"- Кула получи отговор от Министерския съвет на свой сигнал, относно опазване на крепостта "Кастра Мартис" и архитектурните обекти "Мелницата" и "Турска баня". С него се указва да бъде извършена проверка и за резултата да бъдат уведомени отдел "Приемна" на Министерския съвет и Наско Цанов, подал сигнала. "От няколко..

публикувано на 25.01.20 в 09:54

85 години навърши Българското национално радио

Българското национално радио навърши днес 85 години. На 25 януари с доклад от министър-председателя е изпратена за подпис от цар Борис Трети Наредбата-закон за радиото. Тя е подписана на следващия ден- 26 януари и е публикувана в Държавен вестник на 31 януари 1935 година. Радио ВИДИН е седмата регионална радиостанция на БНР. За близо 11 години в..

публикувано на 25.01.20 в 08:56

Видин и Плевен стават центрове на растеж в Северозападa

Видин и Плевен са предложени да бъдат общините, двигатели и основни центрове на растеж в Северозападния район в програмния период 2021-2027 година. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова по време на регионално заседание на Националното сдружение на общините в Република България, което се проведе в..

публикувано на 25.01.20 в 08:21

Снимката на 24 януари 2020 година

С още три дни е удължена грипната ваканция за учениците в област  Монтана с още три дни.  Класните стаи ще останат затворени до сряда, 29 януари, включително, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  За последните три дни болните от грип и остри респираторни заболявания са се увеличили с нови 100 случая, което прави заболеваемост от 276 на 10 000..

публикувано на 24.01.20 в 17:50

Удължиха грипната ваканция в Монтана

С още три дни е удължена грипната ваканция за учениците в област Монтана с още три дни.  Класните стаи ще останат затворени до сряда, 29 януари, включително, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  За последните три дни болните от грип и остри респираторни заболявания са се увеличили с нови 100 случая, което прави заболеваемост от..

публикувано на 24.01.20 в 16:04

Втора вечер на киното и игрите във Видин

За втори път във Видин ще се проведе вечер на киното и игрите. Организатори са учениците от клуба по речи и дебати "FLHS Yordan Radichkov's best team " към Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" Видин. Идеята на учениците е да се съберат средства, за да могат да участват на състезанието по речи и дебати на английски език, което ще се..

публикувано на 24.01.20 в 16:00

В Мездра ще обсъждат проблемите на общинските транспортни дружества

За пореден път и новият общински съвет в Мездра ще обсъжда проблемите на двете общински транспортни дружества. Повод е докладната на управителя Методи Михов, в която се посочва тежкото им финансово състояние. От посочените факти и цифри е видно, че за стабилизирането на "Мездра-Автотранспорт 2003" и  "Транс-Авто 2015" са необходими спешно около..

публикувано на 24.01.20 в 15:29