Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започна обсъждането на бюджет 2020 в Ново село

2
Снимка: Радио ВИДИН

При ниска заинтересованост от страна на населението започна обсъждането на общинския бюджет 2020 г. с жителите на Ново село. 

Кметът на общината Георги Стоенелов откри срещата и се спря подробно върху разпределението на капиталовите разходи като финансови средства и дейности по селата. Новото тази година е, че разпределението им е на база жители на населени места, а предложенията за използването им е дошло от кметовете и техните съвети. 199 900 лв. ще бъдат използвани за ремонти на обществени сгради, подмяна на автобусни спирки, закупуване на храсторези и контейнери за боклук. За пръв път ще се ремонтира предната фасада на търговския дом в Ново село, ще се изгради канализация в лятното кино, а най-важното са основен ремонт на двете улици от църквата "Успение Богородично" към центъра. 


В Неговановци ще се изгради санитарен възел в кметството, спортна площадка и ще се оправи дерето към гробищата. В края на миналата година са отпуснати 500 000 лв. за ремонт на площадите в Ново село и Неговановци. Село Винарово също планира да оправи с капиталовите разходи своя площад, както и да ремонтира училищната сграда, с перспектива там да се изгради Дом за възрастни хора. Ремонт на мост и укрепване на свлачището са част от предложенията за с. Флорентин, а в Ясен искат изграждане на сцена на площада за провежданите тържества.


Основните параметри на бюджет 2020 г.  разясни гл. счетоводител на Общината Маринела Данаилова. 4 341 827 лв. ще бъде новият бюджет, от които 2 496 641 лв. са държавните субсидии и 1 845 186 лв. собствените средства с преходните остатъци от миналата година. Направени бяха предложения за отделно събиране на пластмаса и закупуване на по-голяма техника за обработка на тревата по улиците на селата.

Обсъждането на проектобюджета продължава, като на 16 януари от 9.30 часа екипът ще бъде в пенсионерски клуб Флорентин, от 11.30 ч. на същата дата в пенсионерски клуб Ясен, а на 17 януари са срещите с населението на с. Неговановци от 9.30 ч. в залата на кметството и от 11.30 ч. в залата на кметство с. Винарово.


Проектът за нов общински бюджет е качен днес в сайта на Община Ново село и всеки може да се запознае и да направи своите предложения до края на м. януари, когато ще бъде обсъден и приет на заседание на Общинския съвет.


Галерия

Вижте още

Александър Матеев е новият областен координатор на ПП ГЕРБ за Видин

Решението на Изпълнителната комисия е подкрепено днес от общинските структури на партията в областта. Новината съобщи на среща с медиите Цветомир Паунов, административен секретар на ГЕРБ: "Днес колегите приеха единодушно решението на Изпълнителната комисия, областен координатор на ГЕРБ за област Видин да бъде утвърден г-н Александър Матеев,..

публикувано на 24.01.21 в 16:16

Премиерът поиска справка за нерегламентираните сметища в страната

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Емил Димитров да изготви справка за всички нерегламентирани сметища в страната . "Да заделим средства, да пратим да ги изчистят един път завинаги и после вече контролът да бъде жесток“, изиска министър-председателят при посещението си в Националния координационен център в..

публикувано на 24.01.21 в 13:08

Почетоха паметта на загиналите при бомбандировки врачани

Във Враца почетоха паметта на загиналите преди 77 години при бомбардировки над града Вероломната атака е извършена от английски и американски самолети. В знак на признателност пред Мемориала на загиналите цветя поднесоха: кметът Калин Каменов, евродепутатът Андрей Новаков, министър Петя Аврамова, областният управител Малина..

публикувано на 24.01.21 в 12:58

Шест нови случая с коронавирус във Врачанско

Шест са новите случаи на коронавирусна инфекция в област Враца за 23 януари, според данните в Единния информационен портал. Всички новозаразени лица са на домашно лечение, съобщават от Областна администрация Враца. В общините Бяла Слатина, Враца и Мездра са установени по един нов случай - 90 г. жена от с. Соколаре, 73 г. мъж от гр. Враца и 54 г. мъж от..

публикувано на 24.01.21 в 10:30
Снимка: Община Мездра

Стартира "Крета Рън"

Петото планинско бягане "Крета Рън" ще стартира днес от 11:00 часа. Около 100 души са заявили желание да участват, което е повече от миналогодишния рекорд - 86 участници. И тази година жителите на селото активно участват в събирането на атрактивните награди, които се връчват по традиция под надслов: "Сладка, туршии и всякакви вкусотии за..

публикувано на 24.01.21 в 09:30
Акад. Богдан Петрунов

Академик Петрунов: Няма никакво съмнение, че английската мутация на вируса циркулира в България

Според имунолога и алерголог, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести /НЦЗПБ/ акад. д-р Богдан Петрунов , такава е логиката на разпространение на пандемията и изследването на новата мутация тепърва предстои: " Няма никакво съмнение, че той е тук и не защото сега сме го открили или сме го доказали, а защото контактите,..

публикувано на 24.01.21 в 09:15

8 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

266 са новите случаи на коронавирусна инфекция у нас при направени 4 479 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Процентът на положителните проби остава нисък - близо 6 на сто от всички изследвани. В болница се лекуват 2 857 пациенти, в интензивни отделения са 281 от тях. Починали през последното денонощие са 12 пациенти с..

публикувано на 24.01.21 в 07:40