Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ботев" заминава за Турция в пълен състав

Снимка: Жоро Александров

Ясна е групата, с която Ботев тръгва за Турция. Тя беше определена от старши-треньора Антони Здравков часове след победата над Кариана с 4:1 в контролна среща, изиграна в Криводол. На практика за лагера заминават почти всикчи, играли в спаринга.

Багажа си стягат 22 души. Това са:

вратарите Митов и Боладжолев; защитниците: Иванов, Васев, Ганев, Станисавлевич, Керчев, Лясков, Михайлов и Миланов. полузащитници и нападатели: Златински,  Н'Диайе, Атанасов, Узунов, Домовчийски, Гаджев, Янков, Ивайлов, Генов и Зехиров. За лагера пътуват и двама юноши - Мирослав Маринов, който вкара четвъртия гол на ерденци, и Людмил Йотов.

В събота и неделя играчите на Ботев ще почиват по домовете си. В понеделник се събират за сутрешна тренировка, а след това заминават с автобус за Истанбул, откъдето ще летят със самолет до Алания.


Вижте още

Подготвят изолатор за пациенти със съмнения за коронавирус във Видин

Във  Видин  пациенти със съмнения за коронавирус, идващи от чужбина, ще бъдат настанявани в изолатор. Престоят ще е до транспортирането им в инфекциозна клиника.  За настаняване на лицата под карантина е приспособено бившето инфекциозно отделение на болницата в града. 12 са местата в изолатора, но при необходимост могат да бъда..

публикувано на 28.02.20 в 16:39

Премахват незаконни гаражи и отчуждени къщи в Монтана

Премахват 8 отчуждени къщи и 908 незаконни гаражи в град Монтана. Акцията по разчистване на терените започва през март. Деветте отчуждени къщи са опасни за живеене. Общината е получила съдебно решение за премахването им, уведомени са и живущите там, уточни кметът на Монтана Златко Живков: "Те вече не отговарят на условията, това са къщи..

публикувано на 28.02.20 в 16:03

Близо 80 кг тютюн задържаха митнически служители в района на Мездра

78 кг нелегален тютюн за пушене задържаха митнически служители в района на град Мездра. Митнически служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" са извършили проверка на лек автомобил, движещ се по път Е79  в посока Враца – Мездра. На задната седалка и в багажника на колата са открити общо шест чувала, съдържащи 86 плика , представляващи..

публикувано на 28.02.20 в 15:43

Във Видин обсъдиха механизма за връщане на децата в училище

Повече дейности по превенция, подобряване ефективността на работата в образователните институции за ученици в риск от отпадане, мерки за ограничаване на отсъствията, търсене на по- активно участие на служителите на МВР и дирекция "Социално подпомагане"- това са мерките, които Регионалното управление на образованието (РУО) във Видин предприема за задържане..

публикувано на 28.02.20 в 15:00

Увеличава се безработицата във Видинско

Увеличение на безработицата за месец януари отчитат в Дирекция "Бюро по труда"- Видин. Най-високо е равнището в Община Белоградчик, съобщи директорът на институцията Иван Иванов : "Oбщият брой на регистрираните безработни в област Видин е 5481, като за ДБТ - Видин са 2697, ДБТ – Кула 709, а за ДБТ - Белоградчик са 2075 регистрирани безработни лица...

публикувано на 28.02.20 в 14:28

Изложба "Подвиг и памет" в музея в Лом

Исторически музей – Лом е домакин на фотодокументалната изложба "Подвиг и памет", посветена на 3 март .   Експозицията проследява пътя на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа от стъпването й на българска земя до последните й сражения с турската войска в Стара планина.  Снимки, карти, факсимилета на документи проследяват родословието на..

публикувано на 28.02.20 в 14:25

Община Мездра ще кандидатства за обновяване на уличното осветление

Положително становище за кандидатстване по проект за обновяване на уличното осветление дадоха общинските съветници в Мездра.  Проектът, за който Общината ще кандидатства, е по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност", финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. П редвижда..

публикувано на 28.02.20 в 13:54