Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

1000 излизания отчита видинската пожарна за миналата година

4
Комисар Стилиян Пешев връчи на Станислав Георгиев от Видин националната наградата от конкурса "Пожарникар на годината", присъдена му през 2013 година.

На 956 произшествия са реагирали екипите на видинската Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" през миналата година.


"Средната интензивност на повикванията е 2,6 на денонощие. 87 са пожарите със загуби в обекти и МПС. 570 са пожарите без материални загуби. Техническа помощ е оказана в 227 случая. Извършени са 8 аварийно-спасителни операции при ПТП и е реагирано на 26 лъжливи повиквания. В сравнение с предходната година, тенденцията се запазва за разпределение на произшествията като видове, но се забелязва завишение на пожарите без материални загуби", обясни началникът на службата главен инспектор Георги Георгиев.Най-честите причини за пожарите с материални щети през 2019 година в региона са били небрежност, късо съедениение или техническа неизправност.


Преди представянето на отчет-анализа за работата на видинската противопожарна служба, директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Стилиян Пешев връчи на Станислав Георгиев от Видин националната наградата от конкурса "Пожарникар на годината", присъдена му през 2013 година. В края на 2012 година Станислав спаси двама възрастни хора от горящата им къща. Причината връчването на отличието да стане едва днес е, че малко след инцидента Георгиев заминава да работи в Англия. Своето отличие получи и победителят в областния етап на конкурса "Пожарникар на годината" за 2019 година младши експерт Милен Сиянов, командир на екип в Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Видин.

Галерия

Вижте още

Видин има нов главен архитект

Десислава Евгениева е новият главен архитект на Видин. Това съобщи председателят на Съюза на архитектите в България проф. Тодор Булев, който бе един от членовете на комисията, определена да проведе събеседване с кандидатите. Архитект Десислава Евгениева бе единственият кандидат. Тя е завършила образованието си в Букурещ, дългогодишен служител е на..

публикувано на 18.02.20 в 17:08

Новостроящите заводи във Враца посети председателят на НС

Председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева, посети днес във Враца строителните площадки на двата завода – МД Електроник и Теклас. Тя беше на посещение в Северозапада. „За последните няколко години, кметът Калин Каменов положи много усилия за възстановяването на пътната инфраструктура и развитието на града. Благодарение на добрата..

публикувано на 18.02.20 в 16:51

Нова детска градина отвори врати в село Бело поле

Нова детска градина откриха във видинската община Ружинци. Тя се намира в село Бело поле и е първата, която е построена в областта от десетилетия насам. Средствата за построяването й са осигурени изцяло от държавата. За откриването на детската градина пристигна председателянт на Народното събрание Цвета Караянчева , която определи изграждането..

публикувано на 18.02.20 в 16:44

Проверка на сметището край Бистрец започва Екоминистерството

Издадено е предписание на Община Враца да предприеме мерки за почистването на нерегламентираното сметище в местността "Орешака" край врачанския квартал "Бистрец" и за осъществяване на засилен контрол. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров. "Съставен е акт на фирмата, която стопанисва имота. Дадени са предписания за..

публикувано на 18.02.20 в 16:28

Урок за Левски във видинската библиотека

Днес в детския отдел на РБ "Михалаки Георгиев"- Видин пред шестокласници от СУ "Св. Св. Кирил и Методий"- Брегово беше представен открит урок на тема "Пътят на героизма: животът на Васил Левски до 1862 г.".   Урокът бе проведен от учителят им по история Цветомир Веков , който обясни избора на темата: "Съзнателно сме заедно с учениците животът на..

публикувано на 18.02.20 в 16:15

Над 70 % е обработената земя в Монтанско за последните 5 години

Земеделието в област Монтана формира 13,4 % от общата брутна добавена стойност в икономиката. Това е с около 10 на сто над средното за страната за 2018 година. Това съобщи пред земеделци в Монтана заместник министърът на земеделието Атанас Добрев .  Статистиката показва, че 71 % от земеделската земя в Монтанско се обработва, като на много се..

публикувано на 18.02.20 в 16:13

Бъдещи пчелари получиха кошери и инвентар от благотворителна организация

15 бъдещи пчелари   от Видинско  получиха п челарски инвентар. Придобивката е от международната благотворителна организация АДРА , която заедно с видинското пчеларско дружество "Димитър Балев" провежда обучение на безработни, с идеята да започнат самостоятелна дейност като пчелари, каза председателят на видинското дружество Петър Младенов:..

публикувано на 18.02.20 в 16:00