Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

1000 излизания отчита видинската пожарна за миналата година

4
Комисар Стилиян Пешев връчи на Станислав Георгиев от Видин националната наградата от конкурса "Пожарникар на годината", присъдена му през 2013 година.

На 956 произшествия са реагирали екипите на видинската Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" през миналата година.


"Средната интензивност на повикванията е 2,6 на денонощие. 87 са пожарите със загуби в обекти и МПС. 570 са пожарите без материални загуби. Техническа помощ е оказана в 227 случая. Извършени са 8 аварийно-спасителни операции при ПТП и е реагирано на 26 лъжливи повиквания. В сравнение с предходната година, тенденцията се запазва за разпределение на произшествията като видове, но се забелязва завишение на пожарите без материални загуби", обясни началникът на службата главен инспектор Георги Георгиев.Най-честите причини за пожарите с материални щети през 2019 година в региона са били небрежност, късо съедениение или техническа неизправност.


Преди представянето на отчет-анализа за работата на видинската противопожарна служба, директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Стилиян Пешев връчи на Станислав Георгиев от Видин националната наградата от конкурса "Пожарникар на годината", присъдена му през 2013 година. В края на 2012 година Станислав спаси двама възрастни хора от горящата им къща. Причината връчването на отличието да стане едва днес е, че малко след инцидента Георгиев заминава да работи в Англия. Своето отличие получи и победителят в областния етап на конкурса "Пожарникар на годината" за 2019 година младши експерт Милен Сиянов, командир на екип в Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Видин.

Галерия

Вижте още

Детските градини и ясли във Видин отварят врати в понеделник

Детските градини и ясли във Видин се готвят да отворят врати в понеделник. В детска градина "Зорница" очакват една трета от децата да се върнат в групите, каза директорът Светлана Петкова : "Единият вариант е да задържим тази бройка, а другият на втората седмица, като се успокоят родителите децата да се увеличат. По принцип винаги лятото..

публикувано на 30.05.20 в 14:49

Задържаха жена за кражба в село Пудрия

Врачанският районен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за жена /И. Х./ .  Тя е обвинена в извършването на грабеж в дома на 77-годишната Ц. П. на 16 март т. г. в село Пудрия. "От данните по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е извършила престъплението, за което е обвинена...

публикувано на 30.05.20 в 14:24

Заседание на общинския съвет на Ружинци

Деветата редовна сесия на общинския съвет на Ружинци се проведе вчера. Заседанието бе в малкият салон на читалището заради противоепидемичните мерки. "Спазихме всички мерки и сесията премина нормално" , каза кмета на общината Александър Александров и добави: "Пет точки бяха в дневния ред. По първа точка бе прието предложение за общински имот..

публикувано на 30.05.20 в 14:06

Стотици декоративни растения украсиха зелените площи около градския фонтан в Мездра

След като в навечерието на 24 май бяха пуснати светлините на градския фонтан в центъра на Мездра, служители на Общинско предприятие "Чистота" подмениха изцяло декоративното оформление на зелените площи около шадравана. Вместо старата храстовидна растителност от рода на хвойната, която беше на повече от четири десетилетия, в пространството около..

публикувано на 30.05.20 в 08:15

Направиха тестове за коронавирус в три центъра за настанявене в Мездра

62-ама са тестваните за коронавирус във врачанско през изминалите 24 часа, съобщиха от регионалната здравна инспекция. Всички проби са от 3 центъра за настаняване от семеен тип в Мездра. От началото на пандемията са проверени 893 души, като досега резултатите си са получили 787 души. 106 жители на Враца и областта все още очакват да разберат дали са..

публикувано на 30.05.20 в 07:57

Снимката на 29 май 2020 година

С подобав аща почит и уважение белоградчишката общественост почете  170-годишнината от въстанието през 1850  г . В храма "Свети Велокомъченик Георги Победоносец" Негово високоблагоговейство свещеноиконом Рафаил отслужи панихида за геройски загиналите в огъня на въстанието борци за свобода.  През месец април 2020 година общият брой на..

публикувано на 29.05.20 в 18:00

Раздадоха храни на нуждаещи се хора от община Мездра

100 хранителни пакета на стойност над 2000 лева са раздадени на крайно нуждаещи се жители на община Мездра. Помощта е осигурена от фондация Адра България, която от няколко години си партнира с общината, обясни директорът на организацията Мариян Димитров.  "Информация за уязвимата група хора ни бе подадена от социална служба към..

публикувано на 29.05.20 в 17:21