Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири трудови злополуки с фатален край за година във Враца

Четири души са загинали по време на работа на територията на област Враца през миналата година, съобщи директорът на инспекцията по труда Румен Младенов.

Институцията е извършила 8 проверки на тежки трудови злополуки станали на територията на областта през 2019-а. За жалост са били регистрирани 4 смъртни случая. Единият от инцидентите дори заплете сложен казус, отбеляза Младенов.

При смъртта на работник от НОИ не признали инцидента за трудова злополука, тъй като служителят бил без сключен трудов договор. В подобни случаи от инспекцията налагат наказание за работа без трудов договор, но признаването дали злополуката е трудова, или не е от компетенциите  на НОИ.

Спорният случай е с 18-годишения дървосекач ботевградското село Скравена, който загина при разрешен дърводобив край село Ослен Криводол. Младият мъж тъкмо е бил постъпил на работа и все още не му бил направен трудов договор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 25 септември 2024 година

Подписан е договор за аварийно укрепване на западния бастион на крепостта "Баба Вида"  във Видин. Общинският съвет във Видин прие декларация , с която настоява държавата и Министерството на регионалното развитие и благоустройството да вземат спешни мерки за завършване на ремонта на канализационната мрежа пред сградата на Районната..

публикувано на 25.09.24 в 18:00

Административен съд-Видин ще проведе Ден на отворени врати

Административен съд-Видин организира Ден на отворени врати в рамките на Международния ден на правото да знам, съобщават от съдебната институция. Събитието ще се проведе на 27 септември (петък) от 11.00 часа в сградата на съда на ул. „Цар Симеон Велики“ № 3 в града.  Тази година към инициативата ще се присъединят ученици от ППМГ „Екзарх Антим..

публикувано на 25.09.24 в 16:13
Снимката е илюстративна

Започна подмяна на уличното осветление в Монтана

В Монтана монтират нови енергоспестяващи улични лампи . Подмяната се осъществява по проект „Енергийно ефективни системи за улично осветление в град Монтана“. Срокът за изпълнение е средата на март следващата година. Основната цел на проекта е да се повиши енергийната ефективност, чрез технологично обновление и модернизиране на системата за..

публикувано на 25.09.24 в 15:59

Заседание на Общинския съвет ще се проведе в Лом

Редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе утре, 26 септември, в Лом . Проектът за дневен ред включва девет точки, каза председателят на местния парламент Пенка Пенкова : "Имаме корекция за маломерни паралелки в средищно селско училище. Другите докладни са прогноза за бюджета за следващите години и другото е свързано с изтекли договори, в..

публикувано на 25.09.24 в 15:38

Местна инициативна група в Лом е приела проекти за над 12 милиона лева

Общо 90 проекта са подадени в Местната инициативна група (МИГ) Лом за над 12 300 000 лева в обявените 31 процедури. От тях 52-ма кандидати са подписали договор за финансиране за над 5 800 000 лева с четири оперативни програми. Това отчете днес Румяна Симеонова , изпълнителен директор на МИГ- Лом при откриването на 3-дневен тур за запознаване с дейността..

публикувано на 25.09.24 в 15:27

Археолозите разкриват нови находки в Рациария

Нови помещения от римската баня, някои фигури и костни материали са открити при археологическите разкопки в Рациария край село Арчар. Това показва, че античният град се е развивал много, каза ръководителят на екипа от археолози доц. д-р Здравко Димитров  от Националния археологически институт с музей при БАН .   Повече от месец се..

публикувано на 25.09.24 в 15:09
РЗИ-Враца

Четири са регистрираните случаи на COVID-19 във Врачанско за седмица

Четири случая на COVID-19 са регистрирани в област Враца миналата седмица, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Лекари предполагат, че пациентите с корона вирус са много повече, но няма точни данни за заболелите, защото тестването вече не е така масово. Според специалистите при новите варианти на вируса боледуването преминава много..

публикувано на 25.09.24 в 14:37