Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултативният съвет по туризъм в Белоградчик отчита дейността си

Снимка: Иванка Петрова,Архив

Отчет за извършената дейност през миналата година ще бъде направен на заседанието на Консултативния съвет по туризма към Община Белоградчик. 

Наред с традиционните атракции и събития, на които Общината е организатор или подпомага, тя влага и много средства за обезпечаване на информираността на посетителите за туристическите обекти и места за посещения в региона. През изминалата година беседите за Белоградчишката крепост и пещера "Магура" са преведени на италиански, испански и китайски. Така беседите се предлагат на общо 10 езика за туристите, за които не е осигурено или не желаят екскурзоводско обслужване.  

Всички обекти на територията на община Белоградчик са част от платформата "I love Bulgaria". Две събития от изминалата година са не само с национално, но и международно значение – летният фестивал "Опера на върховете – Белоградчишки скали" и откритият в Художествена галерия "Вълчо Вълчев" Салон на наивистичното и интуитивно изкуство, който предизвика сериозен интерес сред почитателите на този вид изкуство. От справките – декларации по чл.116 от Закона за туризма е видно, че през 2019 г. са реализирани над 22 000 нощувки в местата за настаняване в града и региона. Съветът ще утвърди и Програмата за развитие на туризма на територията на общината за 2020 година.

Заседанието на Консултативния съвет по туризма започва в 15.00 часа.  


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 22 май 2024 година

МВР прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев пред медиите след  среща с представители на транспортния бранш  във връзка с трафика на пункта...

публикувано на 22.05.24 в 18:05

Отчуждават имоти за обхода на Оряхово

Решение за отчуждаване на имоти - частна собственост, необходими за изграждането на обход на град Оряхово , взе Министерски съвет на свое заседание днес, съобщават от правителствената пресслужба. Обходът е част от проекта за второкласния път  Мизия - Оряхово - Крушовене. Имотите се намират в землищата на град Оряхово, селата Лесковец и Селановци,..

публикувано на 22.05.24 в 17:36

МВР ще съдейства за облекчаване трафика на Дунав мост при Видин

МВР прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев пред медиите след среща с представители на транспортния бранш във връзка с трафика на пункта, съобщава..

публикувано на 22.05.24 в 17:29

Нов младежки център бе открит в Монтана

Новопостроената сграда на младежкия център в Монтана  бе открита с  празничен водосвет  . Сградата е със застроената площ е 1400 кв. В нея има административни офиси, кабинети, библиотека, читалня, семинарна зала с капацитет 20 места, голяма зала с капацитет 80 места, салон за танци и гимнастика, хотелска част с 15 стаи, 2 мини боулинг писти в..

публикувано на 22.05.24 в 17:10

Заради баловете забраняват паркирането в центъра на Видин в следобедните часове

Преустановява се паркирането в синята зона до читалище "Цвят" във Видин за времето от 15:00 ч. до 21:00 ч. в периода 22-29 май, съобщават от Община Видин. Заповедта е на кмета на общината, във връзка с абитуриентските балове и събитията за 24 май.  Няма да може да се паркира от кръстовището на ул. "Бдин" и ул. "Княз Борис I" до кръстовището с ул...

публикувано на 22.05.24 в 16:41

Седми случай на коклюш в Монтана

Двегодишно момиченце от Монтана е с коклюш. Това е седмият случай в региона за тази година. Случаят е регистриран през миналата седмица, уточняват от Регионалната здравна инспекция. Двегодишното момиченце не е ходило на детска градина и по този начин контактните лица са ограничени, допълниха от хигиенната инспекция.   Заболяването е протекло..

публикувано на 22.05.24 в 13:37

Превозвачи на спешна среща в МВР заради трафика през Дунав мост 2

В МВР се провежда среща между заместник-министър Стоян Темелакиев и представители на транспортния бранш във връзка с трафика през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин". С откриването на частния буферен паркинг във Видин се наблюдава увеличаване на времето за изчакване на товарните автомобили за преминаване през граничния..

публикувано на 22.05.24 в 13:25