Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Консултативният съвет по туризъм в Белоградчик отчита дейността си

Снимка: Иванка Петрова,Архив

Отчет за извършената дейност през миналата година ще бъде направен на заседанието на Консултативния съвет по туризма към Община Белоградчик. 

Наред с традиционните атракции и събития, на които Общината е организатор или подпомага, тя влага и много средства за обезпечаване на информираността на посетителите за туристическите обекти и места за посещения в региона. През изминалата година беседите за Белоградчишката крепост и пещера "Магура" са преведени на италиански, испански и китайски. Така беседите се предлагат на общо 10 езика за туристите, за които не е осигурено или не желаят екскурзоводско обслужване.  

Всички обекти на територията на община Белоградчик са част от платформата "I love Bulgaria". Две събития от изминалата година са не само с национално, но и международно значение – летният фестивал "Опера на върховете – Белоградчишки скали" и откритият в Художествена галерия "Вълчо Вълчев" Салон на наивистичното и интуитивно изкуство, който предизвика сериозен интерес сред почитателите на този вид изкуство. От справките – декларации по чл.116 от Закона за туризма е видно, че през 2019 г. са реализирани над 22 000 нощувки в местата за настаняване в града и региона. Съветът ще утвърди и Програмата за развитие на туризма на територията на общината за 2020 година.

Заседанието на Консултативния съвет по туризма започва в 15.00 часа.  


Вижте още

Снимката на 18 август 2022 година

България спира износа на необработена дървесина през следващите три месеца. Заповедта на министъра на земеделието влиза в сила от днес и се отнася само за търговията с трети страни. Като причина за временната забрана за износ е посочен дефицита на дърва за огрев на населението. Най-много  пътно-транспортни произшествия  на територията на област..

публикувано на 18.08.22 в 18:10

Приключва обезвреждането на серовъглерода в „Химко“ Враца

До края на септември се очаква да приключи последният етап от обезвреждане на останалото количество серовъглерод на площадката на бившия торов завод "Химко" във Враца, това стана ясно на среща, организира от областния управител Георги Митов. На дискусията присъстваха директорът на екоинспекцията инж. Николай Йорданов, представители на..

публикувано на 18.08.22 в 15:57
Катастрофа във Видин

Прецизират обвинението срещу шофьора, причинил катастрофа на видинския бул. "Панония"

В близките дни ще бъдат предприети действия спрямо 19-годишния младеж, който във вторник причини зрелищна катастрофа на булевард "Панония" във Видин, каза наблюдаващият прокурор Райна  Петрова. Шофирайки с несъобразена скорост автомобила, който регистрирал на свое име по-малко от час преди инцидента, изгубил контрол над управлението. Колата променила..

публикувано на 18.08.22 в 15:19

Певческата група "Мездрея" със златен плакет

Един от популярните състави при НЧ "Просвета 1925 - Мездра", Групата за стари градски песни "Мездрея" прибави поредното престижно отличие към богатата си колекция. Талантливите изпълнители завоюваха златен плакет при участието си на Балкан фолк фест "Златни пясъци 2022".  Групата завоюва най-високото отличие  със силните си изпълнения, сред..

публикувано на 18.08.22 в 15:05

БЧК - Видин ще раздава вода на шофьорите при входа на града при необходимост

Доброволци от БЧК-Видин имат готовност от днес да раздават минерална вода на входа на Видин при образуване на тапи, заради тежкотоварният трафик. Подсигурена е вече минерална вода, каза Цветелина Петрова , директор на БЧК-Видин: "Със съдействието и благодарение на Людмил Димитров, изпълнителен директор на "Дунав мост Видин - Калафат" АД имаме..

публикувано на 18.08.22 в 13:48

Проект на администрацията на омбудсмана ще улесни гражданите

Проект "Електронна система за управление работата на администрацията на омбудсмана", финансиран с европейски средства и целящ улесняване достъпа на гражданите и работата на администрацията на омбудсмана на Република България, бе представен във Видин от екипа на обществения защитник. За дейностите на отделните звена в помощ на гражданите разказа  Айсун..

публикувано на 18.08.22 в 12:43

Възможни затруднения при продажбата на е-винетки

Предстоящото актуализиране на електронната система за събиране на пътни такси, може да причини прекъсвания, които да затруднят продажбата на електронни винетки и маршрутни карти, съобщават от АПИ. Времето, в което е възможно това да се случи е от 23:00 часа на 23 август /вторник/ до 03:00 часа на 24 август /сряда/.  Актуализациите няма да повлияят на..

публикувано на 18.08.22 в 11:26