Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметът на Мездра е номиниран за член на Контролния съвет на НСОРБ

Кметовете на Борован, Монтана и Враца номинирани за членове на УС на Сдружението на общините

3
Снимка: НСОРБ

70 кметове и председатели на Общински съвети от Северозападния регион участваха в регионално делегатско заседание на Националното сдружение на общините в Република България. Домакин на форума бе Вършец, а председател- кметът Иван Лазаров.

За членове на Управителния съвет на НСОРБ от региона, който обхваща областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен, бяха номинирани кметът на община Борован Десислава Тодорова, кметът на община Троян Донка Михайлова, кметът на община Монтана Златко Живков и кметът на община Враца Калин Каменов.

Представителите на Общините от Северозапада издигнаха и кандидатурата на кмета на община Мездра Иван Аспарухов за член на  Контролния съвет на сдружението.

С провеждането на регионалните делегатски заседания в страната започна процесът по обновяване на управителните органи на Сдружението на общините за мандат 2019 - 2023 г. Съгласно правилата на Сдружението, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ, предстои да бъдат гласувани от Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2020 г. в София. 

Галерия

Вижте още

Осуетиха опит за контрабанда на 240 кг тютюн на Дунав мост 2

240 пакета с тютюн за наргиле без документи по Закона за акцизите и данъчните складове задържаха митническите служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване". Проверката е извършена в полунощ  на 12.02.2020 г.  в района на Дунав мост 2, но от Агенция "Митници" съобщават за нея едва днес.  Шофьорът на товарен автомобил..

публикувано на 17.02.20 в 12:10

Автобус удари жена във Враца

Автобус на градския транспорт във Враца удари жена на пешеходна пътека.  Към момента няма информация за състоянието на пострадалата, която е откарана с линейка от екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Инцидентът е станал  тази сутрин на възлово кръстовище в града, край което има голям хипермаркет.  Според очевидци, жената пресичала на зелено..

публикувано на 17.02.20 в 09:50

Фестивали, събори и изложения в културния календар на община Вършец

Събития с международен, национален и местен характер включва културният календар на община Вършец. Освен традиционните за българина празници, свързани с миналото и християнските традиции, Вършец от години обогатява културния си календар като част от политиката за развитие на туризма. Ето и някои от най-атрактивните събития, които очакваме..

публикувано на 17.02.20 в 08:05

"Мемориалът на жертвите на комунизма" във Видин е с неизвестен стопанин

Не е изяснена собствеността на изградения преди 20 години "Мемориал на жертвите на комунизма" във Видин . Построен е със средства от държавата, но заради неустановената собственост не са извършвани ремонти, каза Цветан Лилков , председател на областната организация на  политическа партия "Демократи за силна България: "Доколкото се..

публикувано на 16.02.20 в 16:56

Шофьор e загинал на място след удар в стълб в Мездра

Тежкият инцидент в Мездра е станал в късния следобед в събота. Към 17 часа лек автомобил излиза от пътното платно вдясно и се удря в стоманен стълб, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца. Колата е управлявана от Ц.И. на 55 год. от село Лик – водач категория "В" със стаж зад волана от 33 години. При удара шофьорът е загинал..

публикувано на 16.02.20 в 12:10

Заместник-министър Атанас Добрев ще се срещне със земеделски производители във Видин

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев ще се срещне утре със земеделски производители и животновъди  във  Видин . Заедно с експерти от министерството ще се дискутират новостите в кампанията за директни плащания. Събитието ще е от 13 часа часа в  конферентния център на Областната администрация, съобщи директорът на..

публикувано на 16.02.20 в 10:55

Международен конкурс насърчава младежи да изпращат послания по пощата

С послание до възрастни по света ученици могат да участват в международен конкурс.  От "Български пощи" обявиха  стартирането на националния етап на 49-ти международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО.  Темата за 2020 година е: "Напиши послание до възрастен човек за света, в който живеем".  За..

публикувано на 16.02.20 в 09:30