Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Берковица е пред бедствено положение заради снега

Снимка: Мирослав Тонов, Архив

Пред бедствено положение заради падналия сняг е община Берковица. Снежната покривка е над 40 сантиметра, в 18 населени места няма ток. Сняг вали от снощи. Единствено село Бързия няма проблеми с ел. захранването и в част от град Берковица, съобщи кметът Димитранка Каменова:


"Във всички останали 18 населени места няма електричество. ЧЕЗ електрозахранване ни увериха, че до обяд работят 7 екипа. В цялата община ще бъдат отстранени проблемите с електрозахранването", каза Димитранка Каменова.


Цялата налична техника на снегопочистващата фирма е ангажирана. Чака се снегът да спре, за да се отстраняват повредите.


"Ситуацията не е добра. Цялата налична почистваща техника на фирмата е мобилизирана. Единственото нещо, което очакваме с нетърпение, е да спре снега, за да може да се концентрираме върху снегопочистването. Много паднали клони, много жици, които фирмата спира да чисти на тези места, защото чакаме да дойдат пожарна безопасност и гражданска защита, за да нямаме проблеми след това с тези паднали жици. Към настоящия момент сме пред бедствено положение", обясни Димитранка Каменова.


Учебните занятия в община Берковица не са прекъсвани.


"Навсякъде се извършват учебни занятия, няма проблем в училищата, както с пътищата до училищата. Съсредоточили сме се в тези главни артерии, многопрофилната болница, да може всеки един да стигне там, на където е тръгнал, макар и в трудната обстановка, която е", добави кметът на Берковица.

Силният вятър тази нощ и падналият мокър сняг изпокъсаха жици и оставиха без ток и населени места в общините Вършец и Георги Дамяново. Между 10 и 50 сантиметра е снежната покривка в област Монтана.


Вижте още

Снимката на 3 юни 2020 година

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки е инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова". Целта е да бъдат улеснени хората, които събират капачки за благотворителност. Инсталацията е изработена от  Бисер Борисов  и негови приятели. Днес се проведе втората задължителна матура, която е по избираем от зрелостниците предмет. Във..

публикувано на 03.06.20 в 18:10

Дъжд и градушки през юни, температурите- до 37 градуса

Максимални температури до 37 градуса се очакват през юни. Месецът ще бъде дъждовен, възможни са и градушки. Астрономическото лято ще настъпи на 21 юни в 0 часа и 44 минути, съобщи Леночка Ангелова, началник на ХМО Монтана. Юни е най-дъждовният месец от годината, а причина за това е нахлуването на влажни океански маси от Северозапад. След петък..

публикувано на 03.06.20 в 17:37
На Рашов дол

В местността "Рашов дол" почетоха паметта на загиналите Ботеви четници

Повече от 30 родолюбиви българи от Мездра, Враца, София, Лютиброд и други селища от района на Искърското дефиле се събраха в местността "Рашов дол", за да почетат паметта на 12-те Ботеви четници, предвождани от Георги Апостолов и на двете овчарчета Герго и Петко, загинали на това свято място на 21 май (ст. стил) 1876 г. в сражение с турски аскер,..

публикувано на 03.06.20 в 17:14

Общински съветници от Мездра в постоянните комисии към НСОРБ

Националното сдружение на общините в България започна обновяването на своите постоянни комисии.  Кандидатурите на петима общински съветници от Мездра са включени в различни комисии.  Доктор Ивайло Тодоров е включен в комисия по здравеопазване, инж. Георги Валентинов и Тихомир Илчев - земеделие, гори, селски и планински райони, Яна Нинова -..

публикувано на 03.06.20 в 16:31

230 души получават членски карти за ГЕРБ-Видин

Очаква се 230 души официално да бъдат приети в структурата на ГЕРБ-Видин днес . Това каза председателят на общинската структура на партията, Емилиян Енчев : "Ще връчваме карти на новоприети членове на ПП ГЕРБ, като съобразявайки се с изискванията за спазване на хигиенните мерки, с 30 % запълняемост на залата. Ще се ограничим вероятно до..

публикувано на 03.06.20 в 16:18

НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18

Националната агенция за приходите и бизнеса се обединиха около предложения за изменения на Наредба Н-18, обсъждани в поредица работни срещи. Агенцията представи проект на промени по време на работна среща с участието на министъра на финансите Владислав Горанов, изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова и екипа на приходното ведомство с..

публикувано на 03.06.20 в 15:50

Метално сърце за капачки вече и в парк "Рова" във Видин

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки е инсталирано до сградата на видинската библиотека в парк "Рова". Целта е да бъдат улеснени хората, които събират капачки за благотворителност. Инсталацията е изработена от Бисер Борисов и негови приятели: "С колеги и приятели направихме това сърце за всички граждани. Някои казват: вашето е трето,..

публикувано на 03.06.20 в 15:50