Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ търсят активисти в Монтана

Снимка: Любо Андреев

Попълват ръководствата на общинските структури на ГЕРБ в област Монтана. След проведените местни избори настъпиха промени. "Областното ръководство на партията ще се събере, за да направим номинации", съобщи координаторът за региона и народен представител от ГЕРБ Дилян Димитров:


"Нина Петкова отиде кмет в Георги Дамяново. Тя в момента е общински секретар, т.е. тя трябва да излезе оттук и да бъде предложен човек за секретар. В Якимово имаме един мъж, който за съжаление почина, от общинското ръководство, и трябва да бъде предложен нов човек. В Бойчиновци имаме да направим промени. За да можем да направим тези номинации и предложения, за да си попълним новите общински ръководства, за да сме готови за новите парламентарни избори нагодина."


Новите хора ще бъдат предложени на изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да попълнят временно свободните места в ръководствата по общини до провеждането на легитимни събрания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 27 август 2024 година

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев” във Видин е домакин на фотоизложба „My mornings in Видин”  на Антонела София Барбу от Брашов, Румъния, от 27 август до 27 септември.  Експозицията се състои от 27 снимки.  На извънредното заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента Румен..

публикувано на 27.08.24 в 18:10

Френска театрална трупа ще гастролира в Мездра

Театралната постановка „Исмаел в Париж“ на Пътуващ театър „Бабел“ от гр. Курбьовоа̀, предградие на френската столица Париж, ще бъде представена в Мездра . Представлението разказва историята на млад тийнейджър с вечно бързащи родители, който открива случайно, че неговите баба и дядо са били парижки кабаретни артисти. Постановката в Мездра ще бъде..

публикувано на 27.08.24 в 16:30

Село Гъмзово показва магията на традициите

На 6 септември ще е тазгодишното издание на фолклорния фестивал „Магията на традициите в село Гъмзово” . Събитието се провежда за трета година и по традиция е ден преди празника на селото, каза секретарят на читалище "Просвета - 1928" Анжела Белдева :  "На този събор каним всички, които искат да участват на нашата сцена в читалището, за да..

публикувано на 27.08.24 в 15:54

Възстановено е движението край село Бързия

Възстановено е движението по път II-81 София – Монтана (проход  „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът по-рано днес се осъществяваше в една лента заради катастрофа. 

публикувано на 27.08.24 в 12:35

Шофьор опита да прекара през "Дунав мост - 2" над 240 000 британски лири (видео)

Митническите служители установиха и задържаха 241 020 недекларирани британски лири при проверка в района на Дунав мост Видин-Калафат. Валутата е намерена в товарен автомобил, с турска регистрация, на влизане в страната. Шофьорът е отрекъл да има парични средства за деклариране. Валутата е открита във фабричните кухини между влекача и ремаркето...

публикувано на 27.08.24 в 11:51

Жена от село Лехчево стана жертва на измама с разваляне на магии

Полицията в Монтана регистрира преписка за измама на жена от село Лехчево . Жител на населеното място сигнализирал органите на реда, че съпругата му е дала 30 400 лева на непознат, който я заблудил, че ще развали направена на семейството магия. Криминалистите са установили извършителя, който е направил пълни самопризнания и доброволно е върнал на..

публикувано на 27.08.24 в 11:23

Катастрофа затруднява движението край село Бързия

Временно движението по път София – Монтана (проход „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 27.08.24 в 11:06