Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Лом ще отбележат Деня на лозаря

Снимка: Община Лом

С конкурс за най-добро вино и избор на "Цар на лозата" ломчани ще отбележат Деня на лозаря. Тържеството и тази година ще се проведе в местността "Садовете" на 14 февруари, петък, пред павилион "Окопа". В празника ще вземат участие местни фолклорни групи, а водосвет за здраве и плодородие ще отслужат свещеници от Лом. Производителите на червено и бяло вино, както и на розе, ще трябва да се запишат за участие, преди празненството. Записването ще е на павилион "Окопа", същия ден. След оценката на журито, по традиция кметът на Лом ще връчи на отличените винопроизводители грамоти и парични награди. Празникът, посветен на Свети Трифон Зарезан, се организира от Община Лом и е с начален час 11.00 часа. 


Вижте още

Полицията във Враца почете паметта на загиналите за свободата и независимостта

Венец с цветя поставиха пред паметника на Христо Ботев на централния площад във Враца  представители на местната полиция по случай 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България . С този жест полицейските служители от област Враца отдадоха своята признателност на борците за национално освобождение. Венецът..

обновено на 10.06.20 в 10:15

Изследват за COVID-19 работещите в социалните заведения в област Монтана

Изследваха за COVID-19 работещите в социалните заведения в област Монтана. С бързи тестове ще бъдат обхванати и потребители на социални услуги   Регионалната здравна инспекция в Монтана осигури бързи тестове за изследване на коронавирус. Средствата се отпускат целево. Тестовете ще се използват за изследвания на потребителите на социални услуги...

публикувано на 03.06.20 в 13:45

Разширяват гробищния парк в Белоградчик

От години един от болните въпроси в Белоградчик е гробищният парк. Неговият капацитет отдавна е запълнен.  По тази причина общинското ръководство е взело решение през тази година да преобразува имот с площ от 34 412 кв.м. от "горски имот" в гробищен парк. Този терен представлява горска територия с начин на трайно ползване "друг вид..

публикувано на 03.06.20 в 12:20

В Монтана пребиха младеж заради блуза на футболен отбор

Група от неустановени лица, носещи качулки и шапки, нападнала 16-годишен врачански жител на площад "Жеравица" в град Монтана. Те му нанесли побой, след което свалили и взели тениската и блузата, с която е бил облечен - черна фен блуза на футболен клуб.  На пострадалото момче са причинени охлузвания и наранявания на различни места по тялото.  По случая е..

публикувано на 03.06.20 в 11:44

Девет афганистанци открити в хладилно ремарке на тир край Видин

В хладилно ремарке на товарен автомобил видински полицаи са установили деветима чужденци, съобщават от ОД на МВР-Видин. Случаят е докладван на прокуратурата. Служител на паркинг на крайпътен комплекс край Видин подал сигнал на тел.112 за това, че  полски шофьор чул тропане в хладилното ремарке на управлявания от него товарен автомобил ...

публикувано на 03.06.20 в 11:35

Обновяват центъра в Бяла Слатина

На изцяло обновен център ще се радват през есента жителите на Бяла Слатина. С усилени темпове в момента се извършва р емонт на централния площад. Проектът е на Общината, през фонд "Земеделие", каза кметът Иво Цветков: "Напомня ни осмоъгълника, чашата на шадравана и тя се ремонтира, нали в нея се вграждат тръби, дюзите съответно и вместо..

публикувано на 03.06.20 в 11:05
читателски карти

258 врачани получиха специална читателска карта

Общо 258 читателски карти получиха като подарък любителите на книгите във Враца в първите два дни на месец юни.  Новите читатели избраха да посетят Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца на 1 и 2 юни и се възползваха от възможността да станат притежатели на специалните карти за деца и възрастни, изработени по случай Международния ден на..

публикувано на 03.06.20 в 10:58