Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вършец избира най-хубаво домашно вино

Снимка: РАДИО ВИДИН

Празникът на лозаря и винаря – Трифон Зарезан ще бъде отбелязан в община Вършец с конкурс за най-добро вино домашно производство. На 14 февруари, от 10.30 часа, на централния градски площад народното веселие ще започне със зарязване на лоза от кмета, инж. Иван Лазаров, и водосвет за здраве и берекет. До края на днешния ден всички желаещи да участват в състезанието за домашно вино могат да предоставят проби за оценка бяло и червено вино в непрозрачни, тъмни, стъклени бутилки от 500 мл или 750 мл 13 февруари в сградата на читалището.


Специално жури ще оценява участниците. На заелите призовите места в двете категории на конкурса ще бъдат връчени грамоти и парични наград. За първо място наградата е  100 лева, второ място - парична награда от 70 лева и за трето място - парична награда от 50 лева.


Събитието ще бъде съпътствано с празнична програма с участието на местни състави. Община Вършец кани всички жители и гости на града да се повеселят с един от най-жизнеутвърждаващите и сгряващи празници.


Вижте още

Домашни помощници ще се грижат за над сто души в община Ружинци

Нова социална услуга се изпълнява от днес в община Ружинци. Назначени са 44 домашни помощници, които ще се грижат за 112 лица на възраст над 65 години, каза кметът Александър Александров . Ангажирани са по националната програма "Предоставяне на грижи в домашна среда". Тя е  насочена  към хора, които не попадат в обхвата на съществуващите..

публикувано на 01.04.20 в 15:18

Благотворителна акция за видинския кв. "Нов път"

Над пет хиляди лева са събрани за ромския кваратал във Видин само за седмица. Инициативата за набиране на дарения е на Албена и Найден Георгиеви, като първоначално идеята е била с парите да се закупят материали за предпазни маски, но в кампанията се включват повече хора и събраните средства са повече от очакваните, разказва Албена. С част от тях са..

публикувано на 01.04.20 в 14:58

Глобиха собственици на вендинг апарати в Монтана

Кметът на Монтана Златко Живков направи поредните промени на заповедта за мерките за борба с коронавируса, касаещи територията на общината. Вече са поставила химически тоалетни на шестте КПП-та на входно-изходните артерии на град Монтана "Бяха почистени зоните, нищо че това не е ангажимент на Общината". Глобени са собственици на..

публикувано на 01.04.20 в 14:28

Поет от Монтана благодари с песен на лекари и полицаи

Поетът с китара от Монтана Вълко Мишев посвети песен на хората, които са в първите редици в борбата с коронавируса у нас.  Песента "Благодаря" е за нашите лекари и полицаи и пресъздава ситуацията, в която се намираме. За слушателите на  Радио "Видин" бардът сподели: "Написах песента "Благодаря" с посланието, че повече от всякога имаме..

публикувано на 01.04.20 в 13:50

Дунав мост при Видин е граничен пункт за "зелените коридори" за доставка на стоки

Министерският съвет определи граничните пунктове на българска територия, през които ще се осигурява безпрепятствено преминаване на стоки, съобщи пресслужбата на кабинета.  Днес кабинетът проведе редовно заседание по видеоконферетнта връзка. По Дунав мост при Видин, заедно с този при Рус,е ще са зелените коридори  на границата с Румъния. Резервни са..

публикувано на 01.04.20 в 13:25

Удължават карантината на контактните от Василовци и Лом

Още седмица ще продължи домашната карантина на контактните лица със седемте заразени от празника в Лом в края на февруари. На 8 март бяха регистрирани първите два случая на коронавирус от село Василовци.  В последствие възрастните хора починаха в „Пирогов”. За да изпълнят новите препоръки от Регионалната здравна инспекция в Монтана удължиха..

публикувано на 01.04.20 в 13:16

ВиК-Берковица с нов управител

Инж. Даниела Петрова е новият управител на ВиК-Берковица. Тя пое общинското дружество след спечелен конкурс и встъпи в длъжност днес на 1 април. Даниела Петрова има нужния управленски  опит. През последните три години  бе директор на „Напоителни системи” Монтана. Преди това в продължение на 17 години работи в Регионалната здравна 

публикувано на 01.04.20 в 13:09