Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици от Ново село отбелязаха Свети Валентин

3
Снимка: Светла Бондова

Учениците от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Ново село отбелязаха празника на влюбените. Празникът на любовта премина под знака на иронията и пародията. Той е осъществен по проект за активно социално приобщаване на маргинализирани групи, по който се работи вече втора година в общината, от медиаторките Вероника, Памела и Габриела. Гост на празника бе председателят на Общинския съвет Иво Вергилов.

Учениците от начален курс се събраха в голямото междучасие, за да се запознаят с притчата за Свети Валентин. Водеща бе малката Александра, а Михаела и Деян от театралния клуб, под ръководството на г-жа Върбанова бяха подготвили сценката "Свети Валентин по цигански", създадена по мотиви от ромски анекдоти. Следваха валентинки и червени балони.

За по-големите ученици бе представена пародийна сценка за съвременните Ромео и Жулиета, в която участваха Симона Пенева и Борислав Митрашков от НЧ "Пробуда-1925" с. Флорентин. Водещи на тържеството бяха Пролетка от 7 кл. и Людмила от 9 кл. На фона на безсмъртната мелодия от филма "Ромео и Жулиета" те разказаха житието на Свети Валентин и защо е избран за покровител на влюбените. Мартин и Цвети от 4 кл. без думи демонстрираха как трябва да споделиш чувствата си с любимото момиче – на колене, с валентинка и пламтящо сърце. Не бе забравен и палавият бог на любовта Купидон. 

Целта на организаторите е да приобщят всички деца в училищния живот. Участниците в програмата раздадоха на присъстващите домашни сладки и ръчно изработени картички и сърчица. 


Галерия

Вижте още

Областният медицински съвет в Монтана заседава за коронавируса

Областният медицински съвет на област Монтана проведе първото си редовно заседание под ръководството на Областния управител Росен Белчев. Съветът беше сформиран със заповед на Областния управител в съответствие с получени от Националния оперативен щаб писмени указания във връзка с мерките на национално ниво за ограничаване на Коронавирус инфекцията в..

публикувано на 27.02.20 в 16:53

Над 70 деца са върнати в училище във Видинско

Засилена е дейността по обхват и задържане на 5, 6 и 7-годишните деца. Регионалното управление на образованието е създало екипи, които минават във всички образователни институции и извършват проверки. 21 екипа с над 300 участници работят за задържане на деца и ученици в училище във Видинско. Данните бяха представени по време на работна среща на..

публикувано на 27.02.20 в 16:28

Ученик от Ружинци под карантина след екскурзия в Италия

Ученик от Ружинци е поставен под карантина, след като се е върнал от екскурзия в Италия. Това съобщи областният управител Момчил Станков след среща с представители на институции за сформиране на Щаб за набелязване на превантивни мерки срещу  новия коронавирус: "Поставено е под домашна картина с неговата майка. Няма никакви признаци, това е съвсем..

публикувано на 27.02.20 в 15:49

Патриотичен урок имаха ученици от Белоградчик

За поредна година учениците от белоградчишките училища "Васил Левски" и "Христо Ботев" имаха "Час по Родоучение”, като част от проекта  "НЕзабравимата България". В ролята на учител влезе Искрен Красимиров: "Аз съм а ктьор, режисьор, но най – важното – родолюбец, човек, който обича България. Любовта към родината не идва на готово. Тя се..

публикувано на 27.02.20 в 15:47

Ученици и възрастни подредиха изложба за пролетта в Лом

Изложба на мартеници, картички и пана,  посветени на пролетта,  е подредена в Общинската художествена галерия "Поломие" в Лом.  Експозицията е под наслов "Баба Марта бързала – мартеници вързала". Творбите на приложното изкуство са дело на малчугани от детски градини, възпитаници на училища, дневни центрове за деца и възрастни, социални и..

публикувано на 27.02.20 в 15:27

Спектакълът "Мартенска мистерия" гостува във Видин

Съвместна продукция ще покажат в петък участниците в  Ателие за традиции и фолклор "Еподе" и  ученици театралния клуб при  ППМГ "Екзарх Антим I" .  "Мартенска мистерия" е празничен интерактивен спектакъл, в който  са преплетени фрагменти от българската съкровищница по Сирни заговезни и Мартенските празници.  "Ще тръгнем в 17:00 часа с шествие от..

публикувано на 27.02.20 в 13:53

Вечерни концерти и тематични събития в програмата на Ботеви дни 2020

Редица тематични събития и вечерни концерти  ще бъдат организирани  в рамките на Ботеви дни. Това стана ясно от проведеното първо заседание на Ботевския организационен комитет, съобщават от Община Враца. По време на срещата членовете на комитета участваха в изготвянето на програмата, посветена на 144-та годишнина от подвига на Христо..

публикувано на 27.02.20 в 12:49