Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици от Ново село отбелязаха Свети Валентин

3
Снимка: Светла Бондова

Учениците от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Ново село отбелязаха празника на влюбените. Празникът на любовта премина под знака на иронията и пародията. Той е осъществен по проект за активно социално приобщаване на маргинализирани групи, по който се работи вече втора година в общината, от медиаторките Вероника, Памела и Габриела. Гост на празника бе председателят на Общинския съвет Иво Вергилов.

Учениците от начален курс се събраха в голямото междучасие, за да се запознаят с притчата за Свети Валентин. Водеща бе малката Александра, а Михаела и Деян от театралния клуб, под ръководството на г-жа Върбанова бяха подготвили сценката "Свети Валентин по цигански", създадена по мотиви от ромски анекдоти. Следваха валентинки и червени балони.

За по-големите ученици бе представена пародийна сценка за съвременните Ромео и Жулиета, в която участваха Симона Пенева и Борислав Митрашков от НЧ "Пробуда-1925" с. Флорентин. Водещи на тържеството бяха Пролетка от 7 кл. и Людмила от 9 кл. На фона на безсмъртната мелодия от филма "Ромео и Жулиета" те разказаха житието на Свети Валентин и защо е избран за покровител на влюбените. Мартин и Цвети от 4 кл. без думи демонстрираха как трябва да споделиш чувствата си с любимото момиче – на колене, с валентинка и пламтящо сърце. Не бе забравен и палавият бог на любовта Купидон. 

Целта на организаторите е да приобщят всички деца в училищния живот. Участниците в програмата раздадоха на присъстващите домашни сладки и ръчно изработени картички и сърчица. 


Галерия

Вижте още

Снимката на 28 май 2020 година

Заради ремонтни дейности на кръговите движения , днес са затворени улици и участъци по  булевард "Панония" , съобщиха от община Видин. Лекар, който практикува в София, и 67-годишен жител на село Рупци, са двата нови случая на доказан COVID-19 във Видин. Всички, работещи в детските ясли и градини в област Видин , ще бъдат..

публикувано на 28.05.20 в 18:00

Деца дариха на Видин метално сърце

Метално сърце за събиране на пластмасови капачки е монтирано пред Младежкия дом във Видин. То е изработено по идея на децата от "Алфа Лео клуб", обясни паст президентът на Лайънс клуб Видин д-р Иво Илиев: "Децата от "Алфа Лео клуб" създадоха едно специално сърце със свои средства, събрани по време на благотворителния първомартенски празник, когато..

публикувано на 28.05.20 в 17:32
Врачанската болница

Дихателни апарати ще получат болниците във Враца и Монтана

Болниците във Враца и Монтана са сред лечебните заведения, които ще получат дарение от дихателни апарати.  Осем американски микропроцесорни респиратори, /модел CrossVent 3+/, окомплектовани с необходимото допълнително оборудване и консумативи, са доставени в България и в следващите дни ще бъдат монтирани в болници в страната.  Дихателните..

публикувано на 28.05.20 в 16:03

Разходите ни по време на пандемията от КОВИД 19

Българите са нацията в Европейския съюз, свила най-много разходите си, заради пандемията от КОВИД-19. Това сочат данните от проучване на Евростат. Вероятно този факт е свързан с това, че ние, българите, сме свикнали да живеем по време на различни кризи и реагираме бързо като се ограничаваме от ненужни неща. Повечето видинчани са ограничили..

публикувано на 28.05.20 в 15:06

Отложено е насроченото за днес дело в Апелативния съд за взрива в Горни Лом

За юли е отложено делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом през октомври 2014 година, при който загинаха 15 души. През 2018 година Окръжният съд във Видин оправда четиримата, срещу които бяха повдигнати обвинения, а решението се обжалва. Подсъдими за лишаване от живот поради професионална непредпазливост са Ивелина Бахчеванова,..

публикувано на 28.05.20 в 15:00

100 години навърши днес видинчанка

Митана Антова  отпразнува с тотния си рожден ден в София, където тя гостувала на дъщеря си при обявяването на извънредното положение заради пандемията с COVID-19. Рожденичката е родена във видинското село Бойница, работила е като учител в Бориловец и лаборант във Видин. За Радио Видин тя разкри тайната на дълголетието си: "Основното..

обновено на 28.05.20 в 14:36

Конкурс за директори на две детски градини в Мездра

Конкурс за директор на две детски градини обяви Община Мездра. Търсят се ръководители на ДГ "Мир" - град Мездра и на ДГ "Звездичка" - село Зверино. За длъжността се изисква висше образование, степен "Магистър", педагогическо направление, пет години трудов стаж.  Кандидатите могат да кандидатстват за длъжността "Директор" в повече от една..

публикувано на 28.05.20 в 13:28