Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Вторият етап на Националната АНТИСПИН кампания стартира във Видин

4
Снимка: Радио Видин

Вторият етап на Националната АНТИСПИН кампания започна във Видин. Началото му бе дадено с презентация на тема "Полово предавани болести- начини на заразяване и превантивни мерки". Участваха шестокласници от училище "Иван Вазов". С тях се срещна психологът на Регионалната здравна инспекция Наталия Милкова:

"Знаем, че учениците използват много интернет и са доста добре осведомени, запознати са с полово предаваните болести,  за това какви видове са, как да се предпазим от от тях. Все пак на тази възраст е важно да могат да отсяват информацията, която извличат от Интернет, тоест в глобалната мрежа могат да попаднат на много материали, които няма да им бъдат полезни."


Под формата на игра учениците научиха кои са истините и митовете за полово предаваните болести. След срещата участници коментираха:

"Определено ще ми е полезно, защото получих много знания, които  в бъдеще ще ми потрябват. Знам какво да използвам, знам какво да не правя. Сега се чувствам по-уверена и знам на кого да споделя...
Много ще ми бъде полезно наученото, сега знам повече...
Предполагам, че засега няма да ми е много полезно, но за в бъдеще ще ми потребява..."

По повод втория етап на Националната АНТИСПИН кампания, който е посветен на Деня на влюбените - 14 февруари, здравната инспекция обяви началото и на инициативата "Узнай своя статус". Тя е достъпна за всички, които желаят анонимно и безплатно да се консултират и изследват за СПИН в кабинета на инспекцията.

Галерия

Вижте още

Доброволци почистиха парк "Хижата" и велоалеята във Враца

Стотици доброволци се включиха в почистването на парк "Хижата" и велоалеята във Враца.  В рамките на инициативата бяха премахнати големи количества паднали дървета и клони, както и битови отпадъци. Доброволците почистиха детските площадки в парка и района на велоалеята. Екипът на звено "Улично осветление" започна възстановяване на увредени..

публикувано на 23.02.20 в 14:35

Допълнителни средства за двойки с репродуктивни проблеми в община Лом

Общинският Фонд "Ин витро" в Лом ще получи още 6 хиляди лева от местния бюджет за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. На предстоящо заседание на местния парламент, което ще се проведе в края на този месец, кметът д-р Георги Гаврилов ще предложи да бъдат одобрени средствата, да се приеме методика за разпределянето им, както и да се..

публикувано на 23.02.20 в 12:59

85 нарушения установиха полицаите в област Видин тази нощ

85 нарушения, в рамките на 8-часовата специализирана операция по безопасност на движението, установиха полицаите в област Видин.  В контролната дейност се включиха служители на пътна и охранителна полиция.  От 18.00 часа в събота до 4.00 часа тази сутрин на територията на област Видин бе проведена cпeциaлизиpaнa пoлицeйcĸa oпepaция по..

публикувано на 23.02.20 в 11:31

Компостираща инсталация ще се строи между Враца и Мездра

Започва изграждането на компостираща инсталация между Враца и Мездра. С реализацията на инициативата ще бъде завършен пълния кръг на събиране на отпадъци в района.  Проектът е по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 година" и е на стойност  5 845 347. Безвъзмездната финансова помощ е в размер от 4 400 662 лева, а съфинансирането от..

публикувано на 23.02.20 в 09:01

Отстъпка за данъци могат да ползват жителите на община Лом

Жителите на община Лом могат да ползват 5% отстъпка за платен данък до 30 април, информират от местната общинска управа. Работното време на Центъра за услуги в салона на първия етаж в сградата на администрацията  е от 08.30 до 18.00 часа. Гишетата в Община Лом работят с удължено работно време от началото на февруари, а  промяната бе направена, за..

публикувано на 23.02.20 в 08:41

Полицейска операция по безопасност на движението се проведе във Видинско

Комплексна полицейска операция по безопасност на движението се проведе тази нощ във Видин. От 18.30 часа вчера до 4.00 часа тази сутрин полицейски екипи проверяваха водачи в няколко точки на града. Целта на акцията обобщи Владимир Герасимов , началник сектор "Пътна полиция" - Видин: "Сформирани са 8 екипа и целта бе да бъде обхваната територията..

публикувано на 23.02.20 в 08:31

Училище във Враца посреща състезание по английски език

Средно училище „ Христо Ботев “ във Враца посреща в началото на месец март ученици от цяла България за състезание по владеене на английски език, организирано от „Кеймбридж“. През последните 15 години, откакто в България има подобни надпревари, градът под Околчица приема толкова сериозен форум за втори път, твърди директорът на училището Виктор..

публикувано на 22.02.20 в 08:17