Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поредна награда за момиче от Видин

Антонина Лозанова и Едуард Тодоров
Снимка: Радио Видин

Антонина Лозанова, която в края на миналата година спечели първата награда в "Национален студентски конкурс за разработки на името на Петър Увалиев" получи финансово възнаграждение в размер на 400 лева от Едуард Тодоров, който наскоро се завърна от Съединените щати. Той се е впечатлил от  трудолюбието, мотивацията и таланта на младата видинчанка, която прославя името на родния си град: 

"За всички тези документални филми, които е правила и особено за последната награда, както и за факта, че тя продължава да прославя името на град Видин и на България."

Антонина обясни за Радио Видин, че ще използва наградата, за да плати изпит по Английски език:

"До края на годината има още три конкурса, свързани с журналистика, в които искам да се включа. Един от тях е интензивен тренировъчен курс по журналистика, за който наскоро изпратих своите материали. Единственото условие е всеки от участниците да може да владее Английски език на ниво Б2, за което аз трябва да се явя на изпит за сертификат. Самият конкурс, по себе си е много престижен. Да се стигне до там е малко недостижимо, тъй като участие ще вземат 100-те най- добри студента в света. Аз се състезавам със студенти не само от България или Европа, но със студенти от целия свят. Да побеждаваш не е всичко, волята да побеждаваш е най- важна."

Антонина Лозанова е студентка първи курс, специалност "Медии и журналистика" в УНСС - София.

Вижте още

Снимката на 10 април 2020 година

Да се удължи с два месеца срокът за заплащане на дължимите наеми за общински терени и обекти, реши Общинският съвет във Видин. Няма да дължат наем лица, които са сключили договори за ползване на общинска собственост и временно са спрели дейността си, заради извънредното положение в страната. Общинският съвет в Мездра..

обновено на 10.04.20 в 18:37

Отново километрична опашка на Дунав мост 2 от румънска страна

Шофьори сигнализират за километрична опашка на Дунав мост 2 в посока България. Боян Велков, шофьор на товарен автомобил, пътува към България. Спрян е на 47-тия километър преди Дунав мост 2. Разказа, че краят на опашката не се вижда:   "В момента съм се наредил на 47-мия километър, а след мен не се вижда краят, може би е вече 50-60. Аз съм..

публикувано на 10.04.20 в 17:52

Излекуван е пациентът с COVID-19 от Дунавци

Тази вечер изписват първия излекуван пациент с коронавирус от Видинско. Това съобщи за Радио ВИДИН прокуристът на видинската болница д-р Ивета Найденова: "Пациентът от Дунавци е изписан по документи, дадени са му епикризи, всички документи и се подготвя да си ходи вкъщи. Общо взето нашите задължения са изпълнени." След 2 отрицателни..

публикувано на 10.04.20 в 17:49
лазарка лазаровден

"Най-усмихната лазарка" избират в село Крапец

Фотоконкурс "Най-усмихната лазарка" ще се проведе по инициатива на Народно читалище "Светлина 2007" село Крапец. Секретарят на културната институция Елена Василева прикани момичетата, които тази година няма да могат да обикалят по домовете, да облекат носиите си вкъщи и да изпратят своя снимка или видеоклип с изпълнение на песен, посветена на празника:..

публикувано на 10.04.20 в 16:52

Отварят пазара в Лом

Пазара в град Лом отваря за земеделски производители от утре- 11 април. На два пъти е извършена дезинфекция и измиване, каза за Радио ВИДИН Юлиян Коларов , управител на дружеството, стопанисващо пазара: "Всичко спазваме точка по точка, съответно дезинфекция преди и след пазарния ден. Да се надяваме, че нещата ще бъдат наред и гражданите ще спазват..

публикувано на 10.04.20 в 15:03

Раздадоха хранителни пакети в община Бойчиновци

Хранителните продукти, осигурени по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2”, бяха раздадени на социално слаби хора от община Бойчиновци. Доставката на хранителните пакети от по над 35 кг стана съвместно с БЧК. "Раздадохме пакети с хранителни продукти от първа необходимост, които съдържат брашно, леща,..

публикувано на 10.04.20 в 14:46

Освободиха от такси ползватели на общински обекти в Мездра

Общинският съвет в Мездра освободи от заплащане на такси всички лица, ползватели на терени и обекти - общинска собственост, които временно са преустановили ползването им или дейността си, вследствие на въведеното извънредно положение. Решението се отнася за срока на въведеното извънредно положение от 13 март 2020 г. до неговата отмяна. Общинските..

публикувано на 10.04.20 в 14:34