Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проверка на сметището край Бистрец започва Екоминистерството

Снимка: МОСВ

Издадено е предписание на Община Враца да предприеме мерки за почистването на нерегламентираното сметище в местността "Орешака" край врачанския квартал "Бистрец" и за осъществяване на засилен контрол. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

"Съставен е акт на фирмата, която стопанисва имота. Дадени са предписания за преустановяване на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. Установени са смесени отпадъци също. Общината трябва да предприеме мерки и да осъществява контрол. Ще разпоредя мерки. Ще има актове на кметове и за всички институции, отговорни за ситуацията".

Изказването е в отговор на въпрос от народния представител Анастас Попдимитров за, цитирам: "Трагичното състояние на сметището в квартал "Бистрец" във Враца, където вече част от боклука достига банкета на международен път Е-79".

Вижте още

Майка и син под карантина се разхождат и ходят на гости

Поставени под карантина майка и син от ломското село Расово, не спазват задължителната изолация. Това е установила проверка на полицейски служители от участъка в Медковец. 46-годишната  местна жителка и 28-годишния ѝ син, които на 22.03.2020 г. се завърнали от чужбина и са поставени под карантина за срок от 14 дни, считано от същата дата не са..

публикувано на 02.04.20 в 11:17

Започва националната кампания „Купи 1 книга“

Издатели, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти се обединиха в една обща кауза – да помогнат на книгата днес, за да я има в бъдеще. Близо 100 издателства и книжарници застанаха зад кампанията „Купи 1 книга“. Инициативата под надслов „За да я има книгата“ започва в Деня..

публикувано на 02.04.20 в 10:35

Първият болен с COVID-19 във Видинско е от село Дреновец

Има установен случай на болен от коронавирус в област Видин , съобщи тази сутрин председателят на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски. В момента болният е във видинската болница. Мъжът с COVID-19 е от ружинското село Дреновец.  В момента Регионалната здравна инспекция и Областният кризисен щаб обсъждат дали да се предприемат по-строги..

публикувано на 02.04.20 в 09:42

Първи случай на коронавирус във Видин

За първи потвърден случай на COVID-19 във Видин съобщи преди минути председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 66-годишен мъж, настанен в областната болница "Св. Петка", е дал положителна проба за коронавирус. Общият брой на заразените към този момент в страната е 449, новозаразените са 37. 10 българи са починали в..

публикувано на 02.04.20 в 08:12

Болницата в Белоградчик отправи апел за дарения

Във връзка с усложнената епидемиологичната обстановка и ограничаването на опасността от COVID – 19 МБАЛ "Проф. д-р Г. Златарски” ЕООД – Белоградчик откри дарителска сметка за набиране на средства. Набраните средства ще се ползват за извършване на лечение и наблюдение на пациенти с коронавирусна инфекция в неусложнено състояние, съгласно заповед..

публикувано на 02.04.20 в 07:40

Снимката на 1 април 2020

Купуват специализирана техника за лечение на covid-19 за болницата в Монтана . Средствата са осигурени от дарители от областта. Към този момент няма доказан случай на болен от коронавирусна инфекция на територията на област Видин. Информацията потвърди пред Радио Видин директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински. В 10-те..

публикувано на 01.04.20 в 18:05

22-ма души от Врачанско са поставени под карантина за последното денонощие

22-ма души от врачанска област са били поставени под карантина през последните 24 часа, това показват данните на регионалната здравна инспекция, която брои съмнителните случаи за заразени с коронавирус. Поставените под домашна изолация вече са 466, а от началото на пандемията под задължителна карантина в областта са били 871 човека. От..

публикувано на 01.04.20 в 17:28