Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Канабис, нелегален тютюн и артефакти иззеха при акция в Димово

5
Снимка: РАДИО ВИДИН

При спецоперация, проведена от видински криминалисти, под надзора на прокуратурата, на територията на град Димово е задържан местен жител и са образувани две досъдебни производства, съобщават от Областната дирекция на полицията.

Полицаите от сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Видин и колегите им от РУ-Видин са извършили личен обиск на 35-годишен местен жител, у когото са открили 6 грама зелена суха маса (канабис) и цигара с 0.5 грама трева. Последвали претърсвания на два адреса, свързани с  мъжа – в Димово и в местността "Барата", в землището на градчето. Във фургон, в земеделския имот,  разследващите намерели и иззели 70 грама канабис. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. 

По време на специализираната операция е извършено и претърсване в частен имот, обитаван от 48-годишен жител на Димово. Там, криминалистите са открили и иззели кашон с 2 кг нарязан тютюн без бандерол, електрическа машинка за пълнене на цигари, металотърсач и множество предмети с белези на артефакти – 31 монети и пет пръстена, части от накити, две монети и пръстен от жълт метал. Случаят е докладван в прокуратурата, а работата на разследващите продължава.

Още 0,780 кг нарязан тютюн без бандерол иззели полицаи от дома на друг жител на Димово. По случая в РУ-Белоградчик е заведена преписка с оглед проверка за наличие на достатъчни данни за извършено престъпление.


Галерия

Вижте още

За фалшиви електронни съобщения съобщават от "Български пощи"

Фалшиви електронни съобщения се изпращат от името на "Български пощи". Те са под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи "награда" – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни и да заплати такса. Това съобщи за Радио ВИДИН Петър Данчев, главен специалист към областна..

публикувано на 26.05.20 в 15:20

Изложба "Земята на Ботев" откриват във Враца

В изложбата "Земята на Ботев" ще бъдат подредени творби от фонда на Художествена галерия "Иван Фунев" към Регионален исторически музей Враца. Към изложбата ще бъдат включени и скулптури на Цено Ценов, каза за Радио ВИДИН Христо Божков завеждащ отдел в галерията:  "Това са творби от нашият фонд и са свързани пряко с тематиката "Земята..

публикувано на 26.05.20 в 14:50

Избраха нов председател на фонд "Култура" във Враца

Мнозинството в Общинския съвет на Враца избра за председател на общинския фонд "Култура" Таня Георгиева от ГЕРБ . Предложението й беше подкрепено с 25 гласа по време на редовното заседание.  Изборът беше направен заедно с гласуването на правилника за устройство и дейността на общинския фонд "Култура", реда и условията за финансово подпомагане на проекти..

публикувано на 26.05.20 в 14:45

Намалени разходи отчитат от Община Брегово

С около 100 000 лева са намалели разходите на община Брегово през първото тримесечие на 2020 година, в сравнение със същия период на миналата година. Целта е да бъдат разплатени натрупаните задължения, които в края на миналата година възлизаха на около 1 млн. лева, обясни кметът Илиян Бърсанов . "Пандемията спря темпото, но горе долу сме..

публикувано на 26.05.20 в 13:16

Детската градина в Бойница започва работа от 1 юни

Детската градина в Бойница ще възобнови дейността си от първи юни . В момента се извършва необходимата подготовка, обясни кметът на общината Анета Генчева . "Обикалям Видин с един списък, докладна на директорката на детската градина с различни предпазни мерки, дезинфектанти, безконтактни термометри и т.н., които трябва да купим. Това, което..

публикувано на 26.05.20 в 12:38

Мъж почина след катастрофа в село Косово

Катастрофа в  стоманобетонен електрически стълб,  в село Косово,  завърши фатално, съобщават от областната дирекция на полицията във Видин.  В събота, лек автомобил "БМВ", с видинска регистрация, управляван от 33-годишен местен жител, на прав участък от пътя в селото се е блъснал в стълба. Водачът е починал в линейката на път за болницата...

публикувано на 26.05.20 в 11:30

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца отново отваря врати

Кабинетът по репродуктивно здраве във Враца възобновява дейността си от 30 май, събота . Това съобщи координаторът на фондация "Искам бебе" за Северозападна България Здравка Гергова: "Първите прегледи, които ще се случат след извънредното положение, ще бъдат в събота на 30 май. От 10 часа ще приема д-р Явор Малинов. Следващите седмици вече..

публикувано на 26.05.20 в 11:20