Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи разбиха врати и заплашиха домуващи в пансион във Владимирово

Снимка: mvr.bg

Трима младежи на 17, 19 и 21 години влезли вчера следобед в сградата на пансиона в село Владимирово и започнали да блъскат вратите на стаите на домуващите, като разбили три от тях. 17-годишният удрял и заплашвал със саморазправа 16-годишен от домуващите, заплашил с нож и саморазправа още един 16-годишен младеж и обиждал и заплашвал 60-годишната възпитателка от пансиона. След като разбрали, че възпитателката подава сигнал на мобилния си телефон, тримата напуснали сградата.

Младежите са местни жители, уточняват от Областната дирекция на МВР Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 60 са проявите за Ботеви дни 2024 във Враца

Готова е програмата за Ботеви дни 2024 - над 60 събития, концерти на открито, десетки изложби, конкурси и инициативи. По традиция в края на месец май Враца се превръща в родолюбивата столица на България, отбелязвайки подвига на Христо Ботев и неговата чета. Официалното откриване на Ботеви дни е на 27 май, когато на централния площад..

публикувано на 09.05.24 в 12:00

платена публикация
Инвазивен кардиолог с прегледи във Видин

Инванзивният кардиолог  д-р Димитър Димитров ще извършва платени консултации и доплерова сонография /доплер/ на периферни съдове  в МЦ "Света Петка" ЕООД гр. Видин, на 22.05.2024 г.  Прегледите се извършват в ъв връзка с осъществяването на нови дейности в отделението по кардиология на МБАЛ "Света Петка" АД - извършване на съдови операции за..

публикувано на 09.05.24 в 11:52
Река Делейнска

Проливните дъждове наводниха имоти във Видинско

В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд , съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло във Видин- 52 литра на квадратен метър. Придошла е река Делейнска . Три екипа на видинската пожарна служба са съдействали на жители на село Делейна за прекъсване на електричеството и..

публикувано на 09.05.24 в 10:03

В РЗИ Враца започват да имунизират срещу коклюш

Министерството на здравеопазването въвежда от днес – 9 май, временни противоепидемични мерки във връзка с епидемичното разпространение на коклюш в страната. От Регионалната здравна инспекция във Враца организират на регионално ниво извършването на имунизации срещу коклюш по желание на бременни жени с документиран период на бременността между 27 и 36..

публикувано на 09.05.24 в 08:23

52 л/кв.м. са паднали във Видин тази нощ, жълт код за днес

В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло във Видин- 52 литра на квадратен метър, в Ново село - 42 литра и в Лом - 25 литра на квадратен метър.  Жълт код за значителни валежи за 11 области в Западна България издаде за днес..

публикувано на 09.05.24 в 08:17

Снимката на 8 май 2024 година

Традиционно през месец май Регионалното управление на образованието във Видин и Видинска света митрополия връчват наградите на класираните от първо до трето място в областния кръг на Националния конкурса "Бог е любов" . И тази година училищата от областта се включиха активно в него, спазена беше и традицията да бъдат представени творби в различни..

публикувано на 08.05.24 в 18:00

Ани Арутюнян е новият областен управител на Видин

Правителството прие решение, с което назначава четирима нови областни управители на четири области, сред които и Видин.  Ани Арутюнян, която с решение на Министерски съвет от днес е назначена за областен управител на Видин до този момент беше заместник-областен управител. Тя замени на поста досегашния областен управител Иво Атанасов.  Новият..

публикувано на 08.05.24 в 17:57