Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Две сватби във Видин на 20.02.2020

Снимка: Радио Видин

Заради рядкото съчетание на двете цифри- 0 и 2, много двойки по света са избрали днешната дата 20 февруари 2020 година, за да сключат граждански брак. Две са заявките за сватби в ритуалната зала във Видин, каза Станимира Манджукова- младши експерт "Актосъставяне" в Община Видин. :


ма още една дата, която представлява интерес, това е 20.12.2020 година, но към днешна дата все още няма изявили желание да сключат граждански"
 

Катрин и Михаил от Видин официално станаха семейство, те са избрали днешния 20 февруари, защото обединението на четирите двойки носи добър късмет. Пред радио Видин младоженците споделиха:

"Избрахме датата, защото е с много двойки, огледална дата, искахме 02.02.2020, но не ни се получи и остана тази като вариант... Ще приема фамилията на съпруга си-  с тире, обаче..."
 

Професионални астролози смятат, че 20 февруари е най-добрият ден за сватба заради съчетаването на нумерологията с подреждането на планетите.


Вижте още

Онлайн среща с детска писателка организира Врачанската библиотека

Детската писателка Радостина Николова ще бъде специалният гост, с който Регионална библиотека "Христо Ботев"- Враца и сайтът “Аз чета” ще отбележат Международния ден на детската книга . Тя ще участва в онлайн разговор, част от кампанията на най- големия сайт за четене и книги в България - #ВкъщиСъмИЧета, на 2 април от 15 часа. Срещата ще се..

публикувано на 31.03.20 в 12:30

Наркотични вещества откри полицията във Враца

За поредни два случая на открити наркотични вещества, съобщи ОД на МВР Враца. Служители на РУ- Враца са провели операция с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества. На 30 март, в 15:20 часа, на улица в град Враца е задържан 38-годишен мъж от същия град. При обиска на лицето бяха..

публикувано на 31.03.20 в 11:51

Отлагат планирано тестване на системите за ранно предупреждение във Видин

Отлага се планираното за 1 април тестване на системите за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и аварии във Видин , информират от ОД на МВР. Решението цели да не се създава допълнително напрежение сред гражданите по време на извънредното положение. Тренировъчно тестване ще бъде проведено, когато ситуацията позволява. Датата и часът ще..

публикувано на 31.03.20 в 11:30

В Руска Бела сами си шият маски

Предпазни маски за лице започнаха да шият  в мездренското село Руска Бела. Инициативата е на кметския наместник Владимир Пенчев, а идеята е с лед като бъдат изработени маските, които са за многократна употреба, да бъдат предоставени безвъзмездно на жителите на селото. Ето какво написаха в социалната мрежа "facebook" от кметството:..

публикувано на 31.03.20 в 13:00
Десислав Начков

Прокуратурата във Враца с най- малко оправдателни присъди в региона

Общият брой актове, внесени за разглеждане в съда от Окръжната прокуратура /ОП/ във Враца са били 1 034 . Държавното обвинение е предало на съд 1 102 обвиняеми лица и по тях са образувани 1 012 наказателни дела, това пише в годишния отчет на окръжната прокуратура във Враца за 2019 г. От образуваните 1 012 дела в съда по внесените  прокурорски..

публикувано на 31.03.20 в 11:15

Отделиха легла за пациенти със съмнение за коронавирус в Белоградчик

Пет легла за пациенти със съмнение за коронавирус са подготвени в болницата в Белоградчик , но няма предпазни средства, нито пък достатъчно персонал, който да ги обслужва. "С решение на надзорния съвет на НЗОК сме задължение да обособим помещение за спешен прием на пациенти със съмнение за коронавирусна инфекция. За тази цел са обособени..

публикувано на 31.03.20 в 11:13

Поправителният дом за непълнолетни във Враца с нормален учебен процес

Нормално протича учебният процес в училище "Св.Св. Кирил и Методий" в Поправителния дом за непълнолетни във Враца. Това обясни за Радио ВИДИН директорът Сашка Панайотова: "Те са си в затвора. Чак особени успехи, при тях е по- различно. Идват много неграмотни, с документи завършили големи класове, а реално не отговарят на изискванията за съответния..

публикувано на 31.03.20 в 11:05